Știrea zilei
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO

În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.

Construcții fără autorizație

 

Marți dimineață, împreună cu șeful Serviciului Patrimoniu Iulius Gherase, cel al Direcției Edilitare, Bogdan Bețenchi, și mai multe echipaje ale Poliției Locale, edilul-șef a luat parte la demolarea unor construcții pentru care nu existau documente.

 

Erau ridicate în spatele clădirilor care se află în Centrul Istoric, zona Hotel Rareș, și erau utilizate pentru depozitarea a tot felul de lucruri, printre care lemne pentru încălzire.

 

Se aflau pe un teren concesionat de la Primărie, însă concesionarul ar fi declarat că nu-i aparțin, astfel că edilul-șef a emis dispoziție pentru demolarea lor.

 

Muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) s-au ocupat de această activitate și au dezasamblat bucățile din tablă pentru o serie de magazii construite cu acest aliaj, iar la final au lăsat o construcție din beton.

 

„Așa cum am mai spus, Centrul Istoric este foarte important, un obiectiv special pentru municipiul Botoșani și am început să facem ordine și cu clădirile neautorizate. Demolăm o serie de magazii care nu au autorizații de construcție și din cauza cărora vecinii sunt într-un conflict cu accesul la spațiile din Centrul Istoric. Am emis dispoziție pentru dezafectare, i-am convocat pe colegii de la DSPSA și împreună cu Poliția Locală dezafectăm aceste magazii pentru a reanaliza cum împărțim acest teren, dacă vor să-l concesioneze sau nu”,

Cosmin Andrei, primar

 

Este doar începutul

 

Aceste magazii împiedicau accesul către un spațiu aflat în proximitatea hotelului și unde se dorește a se dezvolta o afacere locală.

 

Primarul Cosmin Andrei a arătat că în procesul de demolare intră și alte construcții pentru care nu există autorizații: „Continuăm și cu celelalte clădiri după ce vor fi făcute documentele de către colegii mei. Analizăm toate construcțiile și punctual intervenim cu demolarea lor”.

 

În urmă cu două săptămâni, primarul a invitat membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să se întrunească în sala Mihai Eminescu a Primăriei într-o ședință în care au fost dezbătute problemele și lipsurile din Centrul Istoric.

 

Ulterior, instituțiile aflate în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au organizat mai multe acțiuni în zonă cu scopul de a se restabili ordinea și liniștea publică.

 

loading...
Primarul s-a enervat după ce a mers noaptea în Centrul Istoric! Pregătește regulament și camere performante: recalcitranți, tupeiști, cu lipsă de respect față de autorități...
Ședință încinsă la Primărie cu problemele din Centrul Vechi, Poliția Locală și Jandarmeria acuzate că divulgă sursele către cetățenii de acolo: Mi-ați pus viața familiei în pericolVIDEO & FOTOGALERIE

 

Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
de garajele de langa Liceul "M.Eminescu" ce se aude, cand le demolati, alea nu sunt garje de mult ci depozite de muraturi...
16 iunie 2022, 20:00
Câtă nesimțire din partea șefilor dspsa, unii muncesc iar ei ,burtoșii, stau cu mâinile în buzunar, niste nesimțiți.
16 iunie 2022, 16:40
Dar de microbuzele de la Microuizul srl nu zice nimic primarul ? Ca dupa 20 de ani de promisiuni microbuzele tot nu au aer conditionat, ca sint ciuruite de rugina, podelele fiind peticite cu bucati de tabla, ca soferii sint obositi si iritati asmutindu-se la amaritii de pensionari din cauza ca ei soferii nupot respecta timpii de odihna si repaos, lucrind din zi si pina in noapte, zi de zi, saptamina de saptamina, luna de ,luna, pina cind s-o intimpla o mare nenorocire.Dar de motoarele microbuzelor din care curge motorina si uleiul, nu zice nimic primarul ? Dar Garda de Mediu ? Cel mai elocvent exemplu este capatul liniei 3 de la Kaufland unde dire mustind de ulei si motorina se intind pe citeva zeci de metri uritind asfaltul din parcare ! Dar primarul nu zice nimic de faptul xa pasagerii sint fugariti de la un microbuz la altul in cautarea celui ce trebuie sa plece in cursa de la capatul de la Kaufland. Dar ca cele 2 coperine de la capatul liniei 3 de la Kaufland au fost desfiintate ca sa nu se mai stie pasageii unde sa astepte astepte imbarcarea, nu are a zice nimic primarele ? Sau poate crede primarul ca cu 2, 3 strazi pavate si citeva semafoare inteligente care cine stie daca vor si functiona, primarele o sa-i abureasca pe alegatori la urmatoarele alegeri. RESTUL, DATA VIITOARE !!!
16 iunie 2022, 15:50
Dar cei care si au mutat gardurile in drum ca sa si mareasca gradinile lor de ce nu sant dati inapoi Au ingustat strada si mai si parcheaza masinile lor pe strada iar celelalte masini circula cu greu.Au pile ? ex: Dr Tatarilor 73 ,71 , 69 etc Cei care stau la bloc platesc pt bucatica de teren pe care isi parcheaza masina dar astia care au ingustat strada de ce nu platesc ?
16 iunie 2022, 11:01
Interesant dar asteptam sa dispara si garajele dintre blocuri. Si nu ca sa mai faceti alte blocuri.
16 iunie 2022, 07:39
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Trebuie să ne revenim repede, pentru că duminică jucăm la campioana CFR. Au un lot din care pot alcătui două echipe, sunt mulți jucători de calitate. Sper să fim în formă, totul depinde de noi”,Mihai Teja, antrenor FC ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9132 lei
USD
Dolarul SUA
4.8027 lei
CHF
Francul elveţian
5.0576 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5598 lei
XAU
Gramul de aur
277.1595 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2490 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2315 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3499 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2012 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6603 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.0 o C
Dorohoi
20.1 o C
Bucecea
21.8 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.4 o C
Ştefăneşti
18.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.