Știrea zilei
Primul șef PSD de instituție care NU pleacă: Am contract până în 2021

Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a adoptat în urmă cu opt zile o hotărâre privind sprijinirea mai multor liberali pentru ocuparea unor funcții de conducere în așa numitele servicii publice deconcentrate.

Liberalii au nominalizat și adjuncții, dar nu pleacă nici generalul


Singura instituție pentru care s-au stabilit inclusiv adjuncții este Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), pe motiv că actualul inspector școlar general ar fi transmis neoficial că este dispus să renunțe la funcție.


Gabriel Hârtie neagă însă acest lucru. Șeful educației botoșănene susține că nu a discutat cu vreun reprezentant al PNL aceste aspecte și că nu intenționează să demisioneze.


”Eu nu am nimic de comentat vizavi de noua organigramă care se pregătește pentru IȘJ. Lucrul care mă deranjează este că cineva își permite să vorbească în numele meu. Eu nu am transmis nimănui nici un mesaj de felul că renunț/nu renunț. Vizavi de această situație există doar două persoane care pot decide: ministrul educației și/sau subsemnatul, având în vedere că mai am contract până în 2021”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Liberalii l-au nominalizat pe Daniel Botezatu pentru funcția de inspector școlar general și pe Rodica Abăcioaei și Paul Octav pentru cele două posturi de inspector școlar general adjunct.

 

”Mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”

 

gabriel hartieȘeful IȘJ Botoșani a arătat însă că nu a desemnat vreo persoană care să transmită liberalilor un mesaj că este sau nu dispus să renunțe la funcție.


”Dacă mă întrebați pe mine personal vă spun că până în acest moment (sâmbătă, 7 decembrie – n.r.) nu m-am gândit la acest lucru pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut în această perioadă la nivel de învățământ și nu am avut timp: stabilirea rețelei școlare și a planului de școlarizare pentru 2020-2021, încheierea anului bugetar 2019 cu plata salariilor/navetei elevilor/burselor. Repet: mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.

 

”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal”

 

Problema schimbării conducerilor instituțiilor cu subordonare guvernamentală a fost abordată și la prima întâlnire pe care liberalii au avut-o cu presa după numirea noului prefect.


costel sopticaPreședintele PNL Botoșani a arătat că lista a apărut în presă ”pe surse”, fără să fie făcută publică de partid tocmai pentru că discuția a fost deocamdată doar una internă.


”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal, în cadrul discuțiilor încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru eventuale posturi care ar putea să apară în viitor și este și normal să avem în interior o competiție pentru aceste posturi, fără a avea pretenția în acest moment că intrăm pe piața din Botoșani într-o competiție cu nu știu cine. Nu este cazul și de aceea vreau să rămână încheiat acest subiect, în sensul în care aceste discuții au loc deocamdată doar în interiorul PNL”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Spre deosebire de alte județe, unde inclusiv prefecții au renunțat la funcție, în Botoșani nici măcar un director nu a demisionat.


Revenind la Gabriel Hârtie, acesta a dobândit funcția de inspector școlar general în ianuarie 2017, după ce Mihaela Huncă, ocupanta postului, a devenit deputat. Anterior, în 2014 devenise inspector școlar general adjunct.

 

loading...
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Întâiul director căruia liberalii îi cer demisia: Își bate joc de trei ani de zile de județul Botoșani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Domn Hartie stie ce multi sefi au plecat de la conducerea scolilor sau ISJ pe MANAGEMENT DEFECTUOS.Vrea sa fie si el parte.O sintagma folosita des de sefimea ISJ PSD.
17 decembrie 2019, 18:24
Nici nu-i bine sa-si dea demisia ...pentru modul cum s-au comportat in 2012 PSD et comp. in plin an scolar.Cel mai bine ar trebui trimise niste echipe de la minister sa evalueze situatia.Cam cum procedau pesedistii in 2012 cand au ras tot ce inseamna inspector sau director.Vii pe modelul lor ...inspectii ,calificative etc ...cu siguranta au ce gasi in acesti 9 ani de cand au prins radacini .Asa e simplu.Isi dau demisia ,au calificative bune date de predecesori au trait traiul si-au mancat malaiul.Tine-o tare domn Hartie ascult-o pe nasa si Fedorovici ,ele te vor acolo cat se poate .Tu dai in judecata cum zici si ...Numai ca o sa fie o problema .Calificativul nu ti-l mai da Abramburica ...sau Genunche ...ca asa a vorbit nasa sau Doinita.
17 decembrie 2019, 18:22
desfiintare inspectorat judetean si infiintare inspectorat regional cu sediul la Botosani, idem finante.
14 decembrie 2019, 12:28
Șoptică nu a fost în stare să managerieze 1Ha cu popușoi și două vaci sterpe la marea sa fermă și acum face strategii pentru tot județul.
14 decembrie 2019, 10:18
Indiferent de partid politica de cadre nu trebuie sa conțină: neamuri, fini, cumatri pentru ca partidul se transforma in camarila.
14 decembrie 2019, 09:47
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.1 o C
Dorohoi
19.2 o C
Bucecea
19.4 o C
Darabani
19.4 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
20.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.