Știrea zilei
Primul șef PSD de instituție care NU pleacă: Am contract până în 2021

Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a adoptat în urmă cu opt zile o hotărâre privind sprijinirea mai multor liberali pentru ocuparea unor funcții de conducere în așa numitele servicii publice deconcentrate.

Liberalii au nominalizat și adjuncții, dar nu pleacă nici generalul


Singura instituție pentru care s-au stabilit inclusiv adjuncții este Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), pe motiv că actualul inspector școlar general ar fi transmis neoficial că este dispus să renunțe la funcție.


Gabriel Hârtie neagă însă acest lucru. Șeful educației botoșănene susține că nu a discutat cu vreun reprezentant al PNL aceste aspecte și că nu intenționează să demisioneze.


”Eu nu am nimic de comentat vizavi de noua organigramă care se pregătește pentru IȘJ. Lucrul care mă deranjează este că cineva își permite să vorbească în numele meu. Eu nu am transmis nimănui nici un mesaj de felul că renunț/nu renunț. Vizavi de această situație există doar două persoane care pot decide: ministrul educației și/sau subsemnatul, având în vedere că mai am contract până în 2021”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Liberalii l-au nominalizat pe Daniel Botezatu pentru funcția de inspector școlar general și pe Rodica Abăcioaei și Paul Octav pentru cele două posturi de inspector școlar general adjunct.

 

”Mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”

 

gabriel hartieȘeful IȘJ Botoșani a arătat însă că nu a desemnat vreo persoană care să transmită liberalilor un mesaj că este sau nu dispus să renunțe la funcție.


”Dacă mă întrebați pe mine personal vă spun că până în acest moment (sâmbătă, 7 decembrie – n.r.) nu m-am gândit la acest lucru pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut în această perioadă la nivel de învățământ și nu am avut timp: stabilirea rețelei școlare și a planului de școlarizare pentru 2020-2021, încheierea anului bugetar 2019 cu plata salariilor/navetei elevilor/burselor. Repet: mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.

 

”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal”

 

Problema schimbării conducerilor instituțiilor cu subordonare guvernamentală a fost abordată și la prima întâlnire pe care liberalii au avut-o cu presa după numirea noului prefect.


costel sopticaPreședintele PNL Botoșani a arătat că lista a apărut în presă ”pe surse”, fără să fie făcută publică de partid tocmai pentru că discuția a fost deocamdată doar una internă.


”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal, în cadrul discuțiilor încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru eventuale posturi care ar putea să apară în viitor și este și normal să avem în interior o competiție pentru aceste posturi, fără a avea pretenția în acest moment că intrăm pe piața din Botoșani într-o competiție cu nu știu cine. Nu este cazul și de aceea vreau să rămână încheiat acest subiect, în sensul în care aceste discuții au loc deocamdată doar în interiorul PNL”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Spre deosebire de alte județe, unde inclusiv prefecții au renunțat la funcție, în Botoșani nici măcar un director nu a demisionat.


Revenind la Gabriel Hârtie, acesta a dobândit funcția de inspector școlar general în ianuarie 2017, după ce Mihaela Huncă, ocupanta postului, a devenit deputat. Anterior, în 2014 devenise inspector școlar general adjunct.

 

loading...
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Întâiul director căruia liberalii îi cer demisia: Își bate joc de trei ani de zile de județul Botoșani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Guvernul liberal pregătește debarcarea cu mandate limitate, a directorilor (pesediști) din instituțiile deconcentrate
În noua reformă instituțională a Guvernului Cîțu se află și un demers legislativ prin care directorii din fruntea instituțiilor publice deconcentrate să poată fi schimbați odată cu schimbarea politică a guvernării.
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director
Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Loading...
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Domn Hartie stie ce multi sefi au plecat de la conducerea scolilor sau ISJ pe MANAGEMENT DEFECTUOS.Vrea sa fie si el parte.O sintagma folosita des de sefimea ISJ PSD.
17 decembrie 2019, 18:24
Nici nu-i bine sa-si dea demisia ...pentru modul cum s-au comportat in 2012 PSD et comp. in plin an scolar.Cel mai bine ar trebui trimise niste echipe de la minister sa evalueze situatia.Cam cum procedau pesedistii in 2012 cand au ras tot ce inseamna inspector sau director.Vii pe modelul lor ...inspectii ,calificative etc ...cu siguranta au ce gasi in acesti 9 ani de cand au prins radacini .Asa e simplu.Isi dau demisia ,au calificative bune date de predecesori au trait traiul si-au mancat malaiul.Tine-o tare domn Hartie ascult-o pe nasa si Fedorovici ,ele te vor acolo cat se poate .Tu dai in judecata cum zici si ...Numai ca o sa fie o problema .Calificativul nu ti-l mai da Abramburica ...sau Genunche ...ca asa a vorbit nasa sau Doinita.
17 decembrie 2019, 18:22
desfiintare inspectorat judetean si infiintare inspectorat regional cu sediul la Botosani, idem finante.
14 decembrie 2019, 12:28
Șoptică nu a fost în stare să managerieze 1Ha cu popușoi și două vaci sterpe la marea sa fermă și acum face strategii pentru tot județul.
14 decembrie 2019, 10:18
Indiferent de partid politica de cadre nu trebuie sa conțină: neamuri, fini, cumatri pentru ca partidul se transforma in camarila.
14 decembrie 2019, 09:47
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-4.6 o C
Saveni
-3.2 o C
Ştefăneşti
-1.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.