Știrea zilei
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații

100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.

Polițiștii văduviți la salarii 

 

 

Acțiunea de protest a fost autorizată pentru maximul de persoane prevăzut pentru astfel de manifestații, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemia cu Covid.

 

 

„Este un protest în fața Prefecturii Botoșani organizat de SNPPC, protest care se va întinde probabil pe mai multe zile, în funcție de evoluția discuțiilor care se vor purta între reprezentanții Guvernului, prefect, șeful Inspectoratului. În funcție de discuții, ori vor continua, ori se va ajunge la o înțelegere, la urma urmei este o negociere”,

Iulian Buciuleac, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – Filiala Botoșani

 

 

Principalelele revendicări ale polițiștilor sunt privitoare la partea de salarizare, dar și la completarea schemei de personal, în condițiile în care unitățile de Poliție se confruntă cu deficit de personal.

 

Liderul SNPPC de la Botoșani a subliniat că polițiștii NU solicită măriri de salarii, ci doar să le fie acordate cele care sunt prevăzute de legislația în vigoare.

 

„Noi nu solicităm decât să se respecte legea. Nimic în plus, doar atât, respectarea legii. Nu cerem nimic în plus. Atât timp cât noi cerem populației să respecte legea, așa cerem și noi ca alții să facă la fel, pentru noi. Plus că MAI ne-a „furat” la bani timp de 10 zile, lucru pe care noi l-am solicitat în instanță și am câștigat procese”,

Iulian Buciuleac, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – Filiala Botoșani

 

„Noi suntem obișnuiți de acum ca să ne dea toți în cap”

 

De altfel, ar exista o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție care s-ar fi pronunțat în favoarea polițiștilor care ar fi fost păgubiți de-a lungul anilor la acordarea drepturilor financiare care le revin prin lege.

 

Mai mult, sindicaliștii susțin că nu s-au așezat deloc la masa negocierilor cu factorii de decizii, respectiv Ministerului Afacerilor Interne sau conducerile inspectoratelor județene care au refuzat dialogul social.

 

„Nici asta nu ar fi durerea cea mai mare, noi suntem obișnuiți de acum ca să ne dea toți în cap. Dar mai intervine și deficitul de personal. Pe lângă faptul că suntem prost salarizați și volumul de muncă s-a dublat. Gândiți-vă, să vă dau un exemplu, la secția unde activez eu, suntem 58% personal, din efectivul care și așa a fost diminuat pe schemă. Gândiți-vă cam ce volum de muncă este, oamenii sunt obosiți mai ales și pe fondul acesta al pandemiei, se fac ore suplimentare foarte multe și nu există posibilitatea de a da liber și nu se plătesc”,

Iulian Buciuleac, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – Filiala Botoșani

 

 

Iar dacă pentru prestarea de ore suplimentare, conform legii se pot acorda zile libere, în teritoriu, la secțiile rurale, plecarea personalului înseamnă închiderea postului cu totul, o astfel de situație fiind înregistrată la Sulița unde sunt rezolvate doar urgențele.

 

Iulian Buciuleac a concluzionat că populația trebuie să știe neajunsurile la care sunt supuși polițiștii, una dintre cele mai expuse categorii profesionale din România.

 

loading...
Fără precedent: Polițiștii amenință că vor fi mai indulgenți cu infractorii și NU vor mai da amenzi dacă vor fi ”înghețate” salariile

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
Loading...
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Loading...
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare
Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.
Oare oamenii aceștia chiar și-au pierdut orice urmă de empatie - dacă au avut-o vreodată? Sunt atâția și atâția români angajați în sectorul privat care și-au pierdut locul de muncă, au avut scăderi salariale sau pur și simplu lucrează pe salariul minim, având o sumedenie de obligații. Iar ei, care câștigă mai bine decât cadrele didactice, deși efortul unui profesor de a ajunge la acel statut este infinit mai considerabil decât cel al unui polițist pentru a-și obține rolul, au tupeul de a cere majorări într-un context în care alții n-au ce pune pe masă?!Nu mai vorbesc că o bună parte dintre ei sunt utili doar pentru a încasa bani din partea statului. Zona în care am crescut, aflată undeva la periferia orașului, e plină de hăndrălăi, pierde-vară, abonați la ajutoare sociale, care pur și simplu îngrozeau și încă îngrozesc pensionarii și salariații ce locuiesc acolo. Norocul meu că sunt stabilit în altă localitate de 7 ani. S-au făcut pe parcursul anilor o sumedenie de sesizări, s-au strâns și probe, cum distrugeau proprietățile vârstnicilor, stropeau cu motorină gardurile lor, amenințau și petreceau la porțile acestora până la orele dimineții. Îmi și aduc aminte de o reacție a unui stimabil domn polițist local, deranjat fiind că a fost nevoit să vină, la datorie (teoretic!), în respectiva zonă pentru a se ocupa de un derapaj al mahalagiilor respectivi, a răbufnit: „dar să se mute ăștia în pădure dacă vor liniște”! A trecut un deceniu de atunci, dar nu voi uita reacția lui vreodată. Și vorbește de la sine și despre contextul actual.Vreți salarii mai bune? Nu vă ajung banii? În privat, băieți! Deschideți-vă afaceri! Ah, e greu, implică prea multe eforturi? Atunci mergeți la corporații și participați la interviuri luni la rând, treceți prin diverse probe, demonstrați că aveți o sumedenie de competențe (că altfel nu vă bagă nimeni în seamă) și dacă sunteți atât de pregătiți și sunteți angajați, mulțumiți-vă cu un salariu net în jumătate comparativ cu cel pe care îl aveți acum. Cam acolo ajung „fraierii” care își pierd vremea urmând studii superioare până la 26-27 de ani. Unii și mai mult. Voi deja la vârstele respective aveți salarii imense și ați străbătut 25% din „îndelungatul” drum către pensionare. Iar naivii ăia care se specializează în domeniile lor abia ce încep calvarul. Că deh, ei trebuie să muncească pe nimic, cu licență, masterat, chiar doctorat. Și când vă pensionați și voi de tineri, poate ajung și ei să obțină cât luați voi la 27 de ani. Chiar vă invit să experimentați. Voi fi primul care vă va striga „Welcome to the real world!”.
8 ianuarie 2021, 20:34
Și cine sa va vadă mitingul vostru ???Federovici cred ca este plecată sa-și facă poze cu Drumul Județean Flamanzi -Prăjeni sau poate la coafor.
8 ianuarie 2021, 12:18
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
3.9845 lei
CHF
Francul elveţian
4.4025 lei
GBP
Lira sterlină
5.6427 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7566 lei
XAU
Gramul de aur
229.6421 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2291 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3531 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1869 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1867 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.9 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
12.0 o C
Darabani
8.5 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
13.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.