Știrea zilei
S-au bătut toate recordurile! Cel mai scump loc de parcare din Botoşani a fost adjudecat la un preţ uriaş: Am rămas şi eu foarte uimit

Înmulţirea accelerată a posesorilor de automobile a provocat stabilirea unui nou record pentru concesionarea unui loc de parcare. S-a întâmplat la o licitaţie organizată miercuri de Primăria Botoşani.

Împărat Traian a devenit cea mai scumpă zonă a oraşului în privinţa parcărilor


O femeie şi doi bărbaţi s-au bătut pentru un spaţiu din strada Împărat Traian. Deşi nu vorbim deci de o zonă centrală, confruntarea a fost acerbă. Femeia a renunţat la un moment dat, iar în cursă au rămas cei doi bărbaţi care au tot crescut preţul de plecare de 131 lei/an. Minute bune cei doi şi-au aruncat tot felul de replici tăioase şi s-au privit războinic, pentru ca în final să se ajungă la nici mai mult, nici mai puţin de 970 de lei.

Respectivul loc de parcare a devenit astfel cel mai scump din Botoşani.


Iar acesta nu a fost însă singurul caz în care preţurile din Împărat Traian au luat-o razna. Alt botoşănean a reuşit să câştige locul mult dorit abia după ce tariful s-a mărit de peste cinci ori faţă de cel de pornire, ajungându-se astfel la 710 lei.

 

„Nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta”


Deşi este mai greu de explicat, al treilea cel mai scump loc de parcare concesionat ieri vine de pe aceeaşi strada Împărat Traian: 570 de lei.


Ardoarea cu care au licitat botoşănenii din această zonă a oraşului i-a mirat şi pe edili.


„Am rămas şi eu foarte uimit pentru că nu este o zonă chiar foarte centrală şi nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta. Este o zonă în care sunt foarte multe maşini şi efectiv nu au unde parca şi atunci sunt dispuşi să liciteze asemenea sume”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Precedentul record fusese stabilit în luna iunie, când un botoşănean a concesionat cu 900 de lei un spaţiu din strada Mihail Kogălniceanu.

 

Plătesc mai mult pentru parcare decât impozitul pe apartament


Atât el, cât şi alţi botoşăneni care au licitat atât de mult se văd puşi în situaţia de a plătit mai mult pe un loc de parcare decât toate celelalte taxe şi impozite pe care sunt nevoiţi să le achite într-un an la bugetul local.


„Se pare că numărul mare de înmatriculări de autoturisme îşi spune cuvântul. Locurile de parcare devin din ce în ce mai căutate şi sunt cetăţeni dispuşi să plătească sume din ce în ce mai mari ca să aibă unde parca automobilul”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Concesionarea unui loc de parcare la asemenea tarife reprezintă practic un drum fără întoarcere pentru proprietarul unei maşini, care este nevoit să achite tariful până când renunţă la acel loc, nefiind posibilă obţinerea vreunei reduceri nici după un an, doi sau zece.


„Am mai avut şi cazuri în care au fost persoane care au licitat un loc de parcare cu 500 – 600 de lei şi după un an-doi făceau cerere la Primărie să revină la preţul minim. Nu au cum să revină la preţul minim! Atât timp cât deţin acel loc de parcare, anual plătesc suma licitată. Întotdeauna le punem în vedere lucrul acesta: «aveţi grijă că, dacă licitaţi o sumă şi câştigaţi, suma aceea vă rămâne şi dacă renunţaţi peste un an sau doi la parcare nu mai aveţi dreptul să participaţi la o licitaţie pentru la locul respectiv»”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.

 

Se dau ca pâinea caldă


Prevederea s-a introdus fiindcă potrivit edililor sunt conducători auto care încearcă să facă o şmecherie: renunţă la locul de parcare ca să vină din nou la licitaţie în speranţa de a-l câştiga la un preţ mai mic. Regulamentul nu permite însă lucrul acesta.


50


de locuri de parcare a scos Primăria Botoşani la licitaţie miercuri, 64 de persoane au participat, toate locurile s-au dat


Banii de pe parcări merg la bugetul local şi nu au o destinaţie dinainte stabilită.

 

loading...
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
SCRISOAREA către Primărie devenită virală, un botoșănean fără permis și mașină, cere loc de parcare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO
Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.
Cel mai fericit pensionar botoșănean a primit înainte de Paște mai mult de 10.000 de lei
O uriașă gură de aer este primită de o categorie de pensionari de la Botoșani. Nu am putea spune că se regăsesc printre cei care beneficiază de „pensii nesimțite”, pentru că vorbim despre persoane care în tinerețe și-au pus în primejdie integritatea corporală, la locul de muncă.
O femeie de serviciu cu zâmbetul pe buze: Povestea Danielei, mama văduvă care-și crește fetițele dintr-un minim pe economie – FOTO&VIDEO
Fiecare persoană are propriul drum în viață. Atât calea personală, cât și cea profesională depind nu numai de alegerile noastre, ci și de context. Unii ajung medici sau avocați, alții oameni de afaceri, dar avem nevoie și de măturători sau femei de serviciu. Ultima categorie menționată diferă de prima, într-adevăr, însă fiecare are un rost și un scop bine stabilit în cadrul societății și noi toți avem drepturi egale.
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
Solutii pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare se pot gasi inca trebuie un pic de vointa. Daca s-ar desfiinta acele baterii de garaje construite in anii ’90, numarul locurilor de parcare ar creste cu 20-30 de procente. O alta solutie ar fi extinderea sistemului de parcari cu plata la cat mai multe parcari publice, la preturi care sa faca diferenta intre cei care au efectiv nevoie sa parcheze in acea zona si “boierii” care merg de pe Cuza Voda pana la piata cu masina, ori locuiesc vis a vis de poarta stadionului si merg la Profi(cca 300 m) si nu pot merge decat cu masina.Pretul propus acum de 1,5 lei/ora la parcarea cu plata este de ras, ar trebui macar 5 lei/ora, situatie in care s-ar mai reduce numarul “boierilor” care ar ramane doar cu placerea de a parca in usa la Kaufland, desi sunt 500 locuri gratuite in acea parcare.Daca le umbli la buzunar, multi vor trece la transportul public, mersul pe jos sau pe bicicleta, astfel se va reduce si aglomeratia de pe strazi.
23 august 2018, 08:52
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Cine ar mai fi făcut vreodată, în județul Botoșani 221 de școli, așa cum faceți dvs., Guvernul și PSD? Cine ar mai fi făcut vreodată în județul Botoșani 100 de drumuri comunale și județene? S-ar fi gândit vreodată ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7581 lei
USD
Dolarul SUA
4.2268 lei
CHF
Francul elveţian
4.1488 lei
GBP
Lira sterlină
5.4956 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7787 lei
XAU
Gramul de aur
173.0752 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2365 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4831 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0067 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1617 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1850 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6373 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.