Știrea zilei
S-au bătut toate recordurile! Cel mai scump loc de parcare din Botoşani a fost adjudecat la un preţ uriaş: Am rămas şi eu foarte uimit

Înmulţirea accelerată a posesorilor de automobile a provocat stabilirea unui nou record pentru concesionarea unui loc de parcare. S-a întâmplat la o licitaţie organizată miercuri de Primăria Botoşani.

Împărat Traian a devenit cea mai scumpă zonă a oraşului în privinţa parcărilor


O femeie şi doi bărbaţi s-au bătut pentru un spaţiu din strada Împărat Traian. Deşi nu vorbim deci de o zonă centrală, confruntarea a fost acerbă. Femeia a renunţat la un moment dat, iar în cursă au rămas cei doi bărbaţi care au tot crescut preţul de plecare de 131 lei/an. Minute bune cei doi şi-au aruncat tot felul de replici tăioase şi s-au privit războinic, pentru ca în final să se ajungă la nici mai mult, nici mai puţin de 970 de lei.

Respectivul loc de parcare a devenit astfel cel mai scump din Botoşani.


Iar acesta nu a fost însă singurul caz în care preţurile din Împărat Traian au luat-o razna. Alt botoşănean a reuşit să câştige locul mult dorit abia după ce tariful s-a mărit de peste cinci ori faţă de cel de pornire, ajungându-se astfel la 710 lei.

 

„Nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta”


Deşi este mai greu de explicat, al treilea cel mai scump loc de parcare concesionat ieri vine de pe aceeaşi strada Împărat Traian: 570 de lei.


Ardoarea cu care au licitat botoşănenii din această zonă a oraşului i-a mirat şi pe edili.


„Am rămas şi eu foarte uimit pentru că nu este o zonă chiar foarte centrală şi nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta. Este o zonă în care sunt foarte multe maşini şi efectiv nu au unde parca şi atunci sunt dispuşi să liciteze asemenea sume”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Precedentul record fusese stabilit în luna iunie, când un botoşănean a concesionat cu 900 de lei un spaţiu din strada Mihail Kogălniceanu.

 

Plătesc mai mult pentru parcare decât impozitul pe apartament


Atât el, cât şi alţi botoşăneni care au licitat atât de mult se văd puşi în situaţia de a plătit mai mult pe un loc de parcare decât toate celelalte taxe şi impozite pe care sunt nevoiţi să le achite într-un an la bugetul local.


„Se pare că numărul mare de înmatriculări de autoturisme îşi spune cuvântul. Locurile de parcare devin din ce în ce mai căutate şi sunt cetăţeni dispuşi să plătească sume din ce în ce mai mari ca să aibă unde parca automobilul”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Concesionarea unui loc de parcare la asemenea tarife reprezintă practic un drum fără întoarcere pentru proprietarul unei maşini, care este nevoit să achite tariful până când renunţă la acel loc, nefiind posibilă obţinerea vreunei reduceri nici după un an, doi sau zece.


„Am mai avut şi cazuri în care au fost persoane care au licitat un loc de parcare cu 500 – 600 de lei şi după un an-doi făceau cerere la Primărie să revină la preţul minim. Nu au cum să revină la preţul minim! Atât timp cât deţin acel loc de parcare, anual plătesc suma licitată. Întotdeauna le punem în vedere lucrul acesta: «aveţi grijă că, dacă licitaţi o sumă şi câştigaţi, suma aceea vă rămâne şi dacă renunţaţi peste un an sau doi la parcare nu mai aveţi dreptul să participaţi la o licitaţie pentru la locul respectiv»”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.

 

Se dau ca pâinea caldă


Prevederea s-a introdus fiindcă potrivit edililor sunt conducători auto care încearcă să facă o şmecherie: renunţă la locul de parcare ca să vină din nou la licitaţie în speranţa de a-l câştiga la un preţ mai mic. Regulamentul nu permite însă lucrul acesta.


50


de locuri de parcare a scos Primăria Botoşani la licitaţie miercuri, 64 de persoane au participat, toate locurile s-au dat


Banii de pe parcări merg la bugetul local şi nu au o destinaţie dinainte stabilită.

 

loading...
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
SCRISOAREA către Primărie devenită virală, un botoșănean fără permis și mașină, cere loc de parcare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
inpuff.ro
Loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
Loading...
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Solutii pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare se pot gasi inca trebuie un pic de vointa. Daca s-ar desfiinta acele baterii de garaje construite in anii ’90, numarul locurilor de parcare ar creste cu 20-30 de procente. O alta solutie ar fi extinderea sistemului de parcari cu plata la cat mai multe parcari publice, la preturi care sa faca diferenta intre cei care au efectiv nevoie sa parcheze in acea zona si “boierii” care merg de pe Cuza Voda pana la piata cu masina, ori locuiesc vis a vis de poarta stadionului si merg la Profi(cca 300 m) si nu pot merge decat cu masina.Pretul propus acum de 1,5 lei/ora la parcarea cu plata este de ras, ar trebui macar 5 lei/ora, situatie in care s-ar mai reduce numarul “boierilor” care ar ramane doar cu placerea de a parca in usa la Kaufland, desi sunt 500 locuri gratuite in acea parcare.Daca le umbli la buzunar, multi vor trece la transportul public, mersul pe jos sau pe bicicleta, astfel se va reduce si aglomeratia de pe strazi.
23 august 2018, 08:52
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.