Știrea zilei
S-au bătut toate recordurile! Cel mai scump loc de parcare din Botoşani a fost adjudecat la un preţ uriaş: Am rămas şi eu foarte uimit

Înmulţirea accelerată a posesorilor de automobile a provocat stabilirea unui nou record pentru concesionarea unui loc de parcare. S-a întâmplat la o licitaţie organizată miercuri de Primăria Botoşani.

Împărat Traian a devenit cea mai scumpă zonă a oraşului în privinţa parcărilor


O femeie şi doi bărbaţi s-au bătut pentru un spaţiu din strada Împărat Traian. Deşi nu vorbim deci de o zonă centrală, confruntarea a fost acerbă. Femeia a renunţat la un moment dat, iar în cursă au rămas cei doi bărbaţi care au tot crescut preţul de plecare de 131 lei/an. Minute bune cei doi şi-au aruncat tot felul de replici tăioase şi s-au privit războinic, pentru ca în final să se ajungă la nici mai mult, nici mai puţin de 970 de lei.

Respectivul loc de parcare a devenit astfel cel mai scump din Botoşani.


Iar acesta nu a fost însă singurul caz în care preţurile din Împărat Traian au luat-o razna. Alt botoşănean a reuşit să câştige locul mult dorit abia după ce tariful s-a mărit de peste cinci ori faţă de cel de pornire, ajungându-se astfel la 710 lei.

 

„Nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta”


Deşi este mai greu de explicat, al treilea cel mai scump loc de parcare concesionat ieri vine de pe aceeaşi strada Împărat Traian: 570 de lei.


Ardoarea cu care au licitat botoşănenii din această zonă a oraşului i-a mirat şi pe edili.


„Am rămas şi eu foarte uimit pentru că nu este o zonă chiar foarte centrală şi nu mi-am putut închipui că se poate ajunge la suma asta. Este o zonă în care sunt foarte multe maşini şi efectiv nu au unde parca şi atunci sunt dispuşi să liciteze asemenea sume”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Precedentul record fusese stabilit în luna iunie, când un botoşănean a concesionat cu 900 de lei un spaţiu din strada Mihail Kogălniceanu.

 

Plătesc mai mult pentru parcare decât impozitul pe apartament


Atât el, cât şi alţi botoşăneni care au licitat atât de mult se văd puşi în situaţia de a plătit mai mult pe un loc de parcare decât toate celelalte taxe şi impozite pe care sunt nevoiţi să le achite într-un an la bugetul local.


„Se pare că numărul mare de înmatriculări de autoturisme îşi spune cuvântul. Locurile de parcare devin din ce în ce mai căutate şi sunt cetăţeni dispuşi să plătească sume din ce în ce mai mari ca să aibă unde parca automobilul”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


Concesionarea unui loc de parcare la asemenea tarife reprezintă practic un drum fără întoarcere pentru proprietarul unei maşini, care este nevoit să achite tariful până când renunţă la acel loc, nefiind posibilă obţinerea vreunei reduceri nici după un an, doi sau zece.


„Am mai avut şi cazuri în care au fost persoane care au licitat un loc de parcare cu 500 – 600 de lei şi după un an-doi făceau cerere la Primărie să revină la preţul minim. Nu au cum să revină la preţul minim! Atât timp cât deţin acel loc de parcare, anual plătesc suma licitată. Întotdeauna le punem în vedere lucrul acesta: «aveţi grijă că, dacă licitaţi o sumă şi câştigaţi, suma aceea vă rămâne şi dacă renunţaţi peste un an sau doi la parcare nu mai aveţi dreptul să participaţi la o licitaţie pentru la locul respectiv»”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.

 

Se dau ca pâinea caldă


Prevederea s-a introdus fiindcă potrivit edililor sunt conducători auto care încearcă să facă o şmecherie: renunţă la locul de parcare ca să vină din nou la licitaţie în speranţa de a-l câştiga la un preţ mai mic. Regulamentul nu permite însă lucrul acesta.


50


de locuri de parcare a scos Primăria Botoşani la licitaţie miercuri, 64 de persoane au participat, toate locurile s-au dat


Banii de pe parcări merg la bugetul local şi nu au o destinaţie dinainte stabilită.

 

loading...
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
SCRISOAREA către Primărie devenită virală, un botoșănean fără permis și mașină, cere loc de parcare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Clădire uriașă pentru centrul comercial inaugurat la sărbători, un nou sens giratoriu deja construit la Botoșani – GALERIE FOTO
Mediul privat oferă o nouă lecție de eficiență, statului. Ceea ce nu se reușește în contractele cu statul în ani, se realizează în privat în doar câteva luni de zile. La începutul verii acestui an, pe amplasamentul unde se va deschide un nou magazin Lidl era liniște. Astăzi se poate observa un furnicar de muncitori și utilaje și o zonă complet schimbată.
După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori
După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
Solutii pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare se pot gasi inca trebuie un pic de vointa. Daca s-ar desfiinta acele baterii de garaje construite in anii ’90, numarul locurilor de parcare ar creste cu 20-30 de procente. O alta solutie ar fi extinderea sistemului de parcari cu plata la cat mai multe parcari publice, la preturi care sa faca diferenta intre cei care au efectiv nevoie sa parcheze in acea zona si “boierii” care merg de pe Cuza Voda pana la piata cu masina, ori locuiesc vis a vis de poarta stadionului si merg la Profi(cca 300 m) si nu pot merge decat cu masina.Pretul propus acum de 1,5 lei/ora la parcarea cu plata este de ras, ar trebui macar 5 lei/ora, situatie in care s-ar mai reduce numarul “boierilor” care ar ramane doar cu placerea de a parca in usa la Kaufland, desi sunt 500 locuri gratuite in acea parcare.Daca le umbli la buzunar, multi vor trece la transportul public, mersul pe jos sau pe bicicleta, astfel se va reduce si aglomeratia de pe strazi.
23 august 2018, 08:52
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7601 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.3205 lei
GBP
Lira sterlină
5.5266 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9349 lei
XAU
Gramul de aur
204.3163 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4414 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9315 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2665 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6372 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.