Știrea zilei
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA

Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.

Salvamarul a ajuns la Psihiatrie 

 

A venit la lucru, la două zile distanță însă i s-a făcut rău. A chemat ambulanța și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu atac de panică. De acolo a fost direcționat către Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Mavromati unde se află internat și în prezent.

 

Nu a apucat decât să scrie o notă explicativă în câteva rânduri, fiind extrem de afectat de cele întâmplate.

 

 

„Salvamarul respectiv, a doua zi după eveniment era liber, a treia zi a venit la serviciu, a chemat ambulanța și l-a dus la spital și de atunci s-a internat la Psihiatrie, din ce am înțeles eu. Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații. El ne-a dat o notă explicativă, a trecut pe aici pentru o adeverință de mers la medic dar din ce a scris acolo, două rânduri, nu se înțelege mare lucru”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Bărbatul care are în jur de 40 de ani a povestit în linii mari cum a sărit în apă și mai apoi a acordat primuj ajutor. Fără a intra în foarte multe detalii.

 

Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Eugen Țurcanu susține că era unul dintre cei mai conștiincioși salariați și că a fost angajat încă de la început la Cornișa. A fot folosit și pe perioada iernii în patinoar dar și la activități la Sala Polivalentă. Nu a refuzat niciodată vreo sarcină de serviciu pe motiv că nu ar fi în fișa postului.

 

 

Concluziile a ceea ce s-a întâmplat la piscina de la Cornișa în ziua în care s-a înecat Sorin Ciolac dar și gradul de vinovăție al cuiva, vor fi stabilite exclusiv de organele de anchetă și instanța de judecată, dacă se va ajunge la un proces.

 

La Direcția Primăriei este continuată ancheta internă.

 

 

„Am solicitat note explicative tuturor salariaților implicați în evenimentul tragic din 27 august, să ne explice ce a făcut fiecare, corelat și cu imaginile video pe care le-am surprins de la piscina exterioară. Trebuie să precizez opiniei publice că aceste imagini sunt de la niște camere de supraveghere din partea opusă zonei unde s-a întâmplat evenimentul, la capătul celălalt al plajei”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Ce s-a văzut pe camere

 

Sorin Ciolac chiar era un înotător desăvârșit. Și a efectuat mai multe salturi în apă, de la înălțimea de 5 metri unde sunt puțini cei care se avântă. De fiecare dată, saltul era aproape perfect, iar bărbatul ieșea la suprafață în mod natural, după ce înota pe sub apă câțiva metri.

 

„Dl respectiv a sărit de mai multe ori în apă de la cea mai mare întălțime, de la 5 metri. Noi avem trambuline de 1 m, 3 m și 5 m. S-a dus la 5 m de câteva ori, a sărit impecabil, săritură în care intri în apă perfect, fără să dai cu burta de apă sau să te lovești la spate. Sunt care nu știu să sară iar impactul cu apa de la 5 m este foarte violent”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

 

 

Din discuțiile cu salvamarul de la Cornișa, cu puțin timp înainte de tragedie, a fost un moment în care a intervenit starea de siguranță care ți-o dă un client care este înotător profesionist. Sorin Ciolac a rămas în raza privirii salvamarului care urmărea mai concentrat copiii și tinerii mai predispuși la astfel de accidente decât un înotător profesionist.

 

„L-ar fi văzut că sare foarte bine și după aia îl avea așa cumva, în colțul ochiului spune el, când urmărești un areal în care tot săreau copii și tineri, de la 3 m, că acolo e mai de senzație. S-ar fi scufundat, ar fi ieșit la suprafață, iar s-a scufundat. S-au dus ai noștri, îl căutau, nu îl vedeau… trebuie să ne dea răspunsurile astea persoana în cauză, sau să le dea în fața organelor de cercetare penală”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

 

Directorul DSPSA, după analizele ultimelor zile este de părere că salariații complexului au avut prezența de spirit pentru a interveni și au acordat primul ajutor conform procedurilor medicale. Toți angajații de la Cornișa au fost instruiți de o firmă privată cu care au făcut cursuri de prim ajutor, iar salvamarul care era de serviciu în data de 27 august a fost cursat teoretic și practic la Constanța.

 

Cât despre timpul de reacție, între ultima scufundare a lui Sorin Ciolac și săritura în apă a salvatorilor…

 

„Cred că organele de cercetare penale sunt cele mai îndreptățite să își spună cuvântul. Studiind acum cu atenție, nu am găsit în legislație nici o reglementare cu privire la acești timpi, care este timpul de reacție. Cred că acest lucru trebuie lămurit de Poliție. Nu o facem să ne exonerăm de vreo răspundere, noi continuăm cercetarea internă pe partea de disciplină a muncii, cât avem noi competență”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Solidaritate pentru Sorin

 

S-a vorbit și de copilul de 14 ani care a sărit în apă pentru salvarea bărbatului care avea nevoie de ajutor. Eugen Țurcanu a arătat că astfel de gesturi sunt generalizate în astfel de situații, iar la Cornișa efortul de scoatere din apă a lui Sorin Ciolac a fost unul comun.

 

„Și când este un accident pe stradă și trecătorii sau participanții la trafic opresc de cele mai multe oriși acordă ajutor victimelor încarcerate sau care sunt lovite de mașini pe marginea unui drum. Se întâmplă în mod curent peste tot”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

La piscina exterioară de la Cornișa, în schema de personal sunt cinci supraveghetori pe serviciul securitate și protecție, patru salvamari și cinci recepționiști. La nevoie, în zilele aglomerate, personalul este suplimentat.

loading...
Bărbatul mort la Cornișa va fi înmormântat în Irlanda, era în vacanță la Botoșani
Bărbatul mort la Cornișa: Căsătorit cu trei copii, tocmai fusese naș mare
Anchetă și la Direcția Primăriei pentru înecul din Parcul Cornișa

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Cornel Șfaițer intră în forță pe piața imobiliarelor: A cumpărat un fost sediu de instituție și ridică un bloc – GALERIE FOTO
Clădirea din zona ultracentrală a orașului, abandonată și acoperită aproape în totalitate de vegetație abundentă, urmează să dispară. În locul ei, omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut mai ales pentru implicare în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice, urmează să ridice un imobil cu spații locative.
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO
O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.
" Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații." Bă tătă, lasă-ne cât nu se mai întâmplă ceva pe la cornişa, bilanţul tău e tragic, unul înecat iar altul la nr.4, păi dacă omul nu era pregătit pentru aşa ceva nici profesional nici psihic de ce l-ai angajat? Ai un tupeu criminal, du-te şi fă-ţi carăte-le tale dacă te pricepi că la primărie eşti varză. Lasă locul unuia care se pricepe, la pilele tale poţi să stai liniştit acasă că-ţi plăteşte ieuropa salariul.
4 septembrie 2019, 16:19
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.