Știrea zilei
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO

Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.

Cea mai... ședință 

 

Unul dintre cele mai agresive momente din plenul municipal s-a consumat la ședința extraordinară de miercuri, 8 septembrie 2021, începută la ora 14:00.

 

La proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 138/14.05.2020 privind înființarea Serviciului Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor (SPAPOC) aflate în proprietatea municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, fost primar, actualmente consilier local PNL, a avut o revelație.

 

„Vreau să vă atrag atenția la un fapt foarte grav. În general nu am vorbit de mafie, acum vorbim de mafia cimitirelor. Trei, patru ani de zile am avut probleme că nu mai sunt locuri pentru a înmormânta persoane. Ne-am gândit, am încercat soluții pentru locurile de veci, pentru că știu exact că a face acel cimitir pe care ni l-ați băgat pe gât și care costa o căruță de bani, nu o să-l facem. O să vă dau și indicații unde să vă duceți, cel decedat nu găsea loc de veci, în schimb sunt locuri de veci berechet făcute prin ocupare de alei, tăieri de copaci. Uitați-vă dragi colegi și mergeți acolo, pe aleea principală la Pacea, vizavi de Cimitirul Eroilor. Sunt minim șapte morminte care nu au nicio inscripție”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

Ba chiar a găsit subiecte de investigație pentru jurnaliștii locali... „Este o anchetă foarte interesantă, o anchetă făcută de un post național de televiziune, cum se eludează această poveste, cum ajunge un loc de veci să coste cât o garsonieră”,

 

... jurnaliști locali care ar trebui să-i întrebe pe pesediștii care conduc Primăria Botoșani acum: „Cine are acolo loc de veci, sunt morți sau vii?”.

 

Lucrurile pe care fostul primar le-a aflat la Antena 3 se petrec într-adevăr și la Botoșani. Se vând locuri de veci pe mii de euro, sunt anunțuri pe site-urile de profil. Doar că Botoșăneanul a realizat și anchete pe această temă, atât în perioada când era primar era tocmai Cătălin Flutur, cât și în cea în care edil șef este Cosmin Andrei:

 

11 februarie 2021:

 

AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro

 

31 mai 2017

 

SF la cimitir: O botoșăneancă s-a trezit cu mormântul concesionat și plătit, ocupat de altcineva - GALERIE FOTO

 

7 februarie 2017:

 

Moartea e scumpă rău - Locurile de veci VÂNDUTE cu mii de euro la Botoșani, miroase a ȚEAPĂ

 

23 mai 2011:

 

Ştabii târgului şi-au tras alee de VIP-uri în cimitir - GALERIE FOTO

 

După aceste articole, evident că nu a fost dispusă vreo cercetare. Asta oare pentru că unii dintre beneficiarii acestei ”mafii a cimitirelor” se regăsesc tocmai printre actualii consilieri locali? 

 

 

”Votăm în a face tranzacții între vii” / ”Afacerile e firesc să se facă între vii, doar nu între morți...”

 

Revenind la ședința extraordinară, după intervenția fostului primar cu privire la locurile de veci și posibilitatea extinderii Cimitirului Eternitatea, a intervenit Bogdan Buhăianu pentru a oferi un răspuns.

 

„Într-adevăr, am găsit un proiect de extindere la noul cimitir, la un nivel financiar foarte ridicat, de 3,5 milioane de euro, chiar domnia sa a spus că este un proiect foarte scump pentru Primăria Botoșani. Am încercat și ajungem spre final spre a eficientiza acest proiect și a-l aduce la valoare de 1,2 milioane de euro pentru a fi cât de cât fezabil, în trei ani să fie etapizat și să fie dat în folosință botoșănenilor”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Anul acesta din buget, a spus el mai departe, a fost alocată o sumă de 100.000 de euro pentru începutul lucrărilor, pentru ca anul viitor să fie organizată licitația pentru proiectare și execuție.

 

 

Cum proiectul a fost amendat și de Raluca Curelariu, care a dorit eliminarea prevederii prin care se pot dona locuri de veci cu titlu gratuit chiar și între persoane străine, cu o declarație notarială, primarul a făcut apel să fie votată această modificare de regulament în contextul crizei de la Botoșani.

 

„Realitățile sunt altele și vă pot confirma colegii de la SPAPOC. Nu mai sunt locuri în cimitire! Locurile care nu sunt astăzi folosite să le transferăm conform regulamentului și conform legii. Să nu mai ajungem la anchete și la alte discuții la care ați făcut referire”,

Cosmin Andrei, primar

 

Cătălin Flutur a intervenit din nou: „Chiar e perfect ce ați spus. Gândiți-vă că astăzi votăm în a face tranzacții între vii. Ceea ce se propune la punctul C din articolul respectiv este tranzacții între vii...”

 

Și a fost momentul în care a izbucnit Bogdan Buhăianu: „Dar între ce vreți să facem, între morți? Afacerile e firesc să se facă între vii, doar nu între morți...”.

 

Acest schimb de replici a fost declanșator pentru ce a urmat ulterior (minutul 2:43 din video de mai jos), cu voci ridicate, unele acoperindu-le pe celelalte și cu viceprimarul Bogdan Buhăianu care i-a solicitat lui Cătălin Flutur să fie mai coerent în interpelări și a solicitat să fie testat pentru alcool.

 

”Să cerem un test de alcoolemie la Consiliul Local”

 

Cătălin Flutur:Nu am putut să facem osuar... OK, nu cade în religia ortodoxă, am înțeles asta”.

Bogdan Buhăianu: „Hai, dle președinte, am ajuns la ședință sau lecție de istorie de la dl Flutur, care trebuia să facă un cimitir în patru ani, nu să povestească aici că a găsit sau să dezgroape și să îngroape morții. E culmea dl Flutur. Spuneți-ne de ce nu ați făcut acel cimitir în patru ani!”

Cătălin Flutur: „Dle Buhăianu, sunteți cu musca pe căciulă...”

Bogdan Buhăianu: „Și vă rog frumos să vorbiți un pic mai coerent, dle Flutur, să vă înțelegem. Să cerem un test de alcoolemie la Consiliul Local. Chiar cer la Poliția Locală în mod expres să se facă azi un test de alcoolemie la toți consilierii”.

Cătălin Flutur:Sunteți cu musca pe căciulă, ați dat aprobare pentru acele locuri”.

Bogdan Buhăianu:Dvs. ați semnat, nu mai țineți minte, nici ce ați semnat, nici ce ați făcut dle Flutur”.

 

Când lucrurile s-au mai liniștit a intervenit și Raluca Curelariu:

 

„Într-adevăr, a ajuns o problemă foarte mare lipsa locurilor de veci, salut inițiativa de a permite donațiile între rude de până la gradul IV, este necesară, dar în același timp nu cred că prin încurajarea speculei vom rezolva problema din cimitire. Drept pentru care rog colegii să voteze amendamentul care permite în continuare donarea între rude până la gradul IV. Încurajarea speculei cu locurile de veci este ultimul lucru de care avem nevoie”.

 

La vot, proiectul a fost respins de consilieri. Iar toate replicile, acuzele și semnalele de alarmă nu au fost decât pentru... spectacol. 

 

Nicidecum pentru botoșăneni!

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
Flutur jellybon. Omul gelatina fara coloana vertebrala.
9 septembrie 2021, 17:44
Nu doar alcool test ci si drogtest sigur vor fi surprize
9 septembrie 2021, 11:46
Dar Flutur cum a luat loc de veci la aleea centrală din Cimitirul Pacea, pentru tatăl său?A apelat la mafia locurilor de veci, s-au l-a luat cu japca, că era Primar?
9 septembrie 2021, 09:32
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.3 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.