Știrea zilei
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO

Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.

Cea mai... ședință 

 

Unul dintre cele mai agresive momente din plenul municipal s-a consumat la ședința extraordinară de miercuri, 8 septembrie 2021, începută la ora 14:00.

 

La proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 138/14.05.2020 privind înființarea Serviciului Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor (SPAPOC) aflate în proprietatea municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, fost primar, actualmente consilier local PNL, a avut o revelație.

 

„Vreau să vă atrag atenția la un fapt foarte grav. În general nu am vorbit de mafie, acum vorbim de mafia cimitirelor. Trei, patru ani de zile am avut probleme că nu mai sunt locuri pentru a înmormânta persoane. Ne-am gândit, am încercat soluții pentru locurile de veci, pentru că știu exact că a face acel cimitir pe care ni l-ați băgat pe gât și care costa o căruță de bani, nu o să-l facem. O să vă dau și indicații unde să vă duceți, cel decedat nu găsea loc de veci, în schimb sunt locuri de veci berechet făcute prin ocupare de alei, tăieri de copaci. Uitați-vă dragi colegi și mergeți acolo, pe aleea principală la Pacea, vizavi de Cimitirul Eroilor. Sunt minim șapte morminte care nu au nicio inscripție”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

Ba chiar a găsit subiecte de investigație pentru jurnaliștii locali... „Este o anchetă foarte interesantă, o anchetă făcută de un post național de televiziune, cum se eludează această poveste, cum ajunge un loc de veci să coste cât o garsonieră”,

 

... jurnaliști locali care ar trebui să-i întrebe pe pesediștii care conduc Primăria Botoșani acum: „Cine are acolo loc de veci, sunt morți sau vii?”.

 

Lucrurile pe care fostul primar le-a aflat la Antena 3 se petrec într-adevăr și la Botoșani. Se vând locuri de veci pe mii de euro, sunt anunțuri pe site-urile de profil. Doar că Botoșăneanul a realizat și anchete pe această temă, atât în perioada când era primar era tocmai Cătălin Flutur, cât și în cea în care edil șef este Cosmin Andrei:

 

11 februarie 2021:

 

AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro

 

31 mai 2017

 

SF la cimitir: O botoșăneancă s-a trezit cu mormântul concesionat și plătit, ocupat de altcineva - GALERIE FOTO

 

7 februarie 2017:

 

Moartea e scumpă rău - Locurile de veci VÂNDUTE cu mii de euro la Botoșani, miroase a ȚEAPĂ

 

23 mai 2011:

 

Ştabii târgului şi-au tras alee de VIP-uri în cimitir - GALERIE FOTO

 

După aceste articole, evident că nu a fost dispusă vreo cercetare. Asta oare pentru că unii dintre beneficiarii acestei ”mafii a cimitirelor” se regăsesc tocmai printre actualii consilieri locali? 

 

 

”Votăm în a face tranzacții între vii” / ”Afacerile e firesc să se facă între vii, doar nu între morți...”

 

Revenind la ședința extraordinară, după intervenția fostului primar cu privire la locurile de veci și posibilitatea extinderii Cimitirului Eternitatea, a intervenit Bogdan Buhăianu pentru a oferi un răspuns.

 

„Într-adevăr, am găsit un proiect de extindere la noul cimitir, la un nivel financiar foarte ridicat, de 3,5 milioane de euro, chiar domnia sa a spus că este un proiect foarte scump pentru Primăria Botoșani. Am încercat și ajungem spre final spre a eficientiza acest proiect și a-l aduce la valoare de 1,2 milioane de euro pentru a fi cât de cât fezabil, în trei ani să fie etapizat și să fie dat în folosință botoșănenilor”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Anul acesta din buget, a spus el mai departe, a fost alocată o sumă de 100.000 de euro pentru începutul lucrărilor, pentru ca anul viitor să fie organizată licitația pentru proiectare și execuție.

 

 

Cum proiectul a fost amendat și de Raluca Curelariu, care a dorit eliminarea prevederii prin care se pot dona locuri de veci cu titlu gratuit chiar și între persoane străine, cu o declarație notarială, primarul a făcut apel să fie votată această modificare de regulament în contextul crizei de la Botoșani.

 

„Realitățile sunt altele și vă pot confirma colegii de la SPAPOC. Nu mai sunt locuri în cimitire! Locurile care nu sunt astăzi folosite să le transferăm conform regulamentului și conform legii. Să nu mai ajungem la anchete și la alte discuții la care ați făcut referire”,

Cosmin Andrei, primar

 

Cătălin Flutur a intervenit din nou: „Chiar e perfect ce ați spus. Gândiți-vă că astăzi votăm în a face tranzacții între vii. Ceea ce se propune la punctul C din articolul respectiv este tranzacții între vii...”

 

Și a fost momentul în care a izbucnit Bogdan Buhăianu: „Dar între ce vreți să facem, între morți? Afacerile e firesc să se facă între vii, doar nu între morți...”.

 

Acest schimb de replici a fost declanșator pentru ce a urmat ulterior (minutul 2:43 din video de mai jos), cu voci ridicate, unele acoperindu-le pe celelalte și cu viceprimarul Bogdan Buhăianu care i-a solicitat lui Cătălin Flutur să fie mai coerent în interpelări și a solicitat să fie testat pentru alcool.

 

”Să cerem un test de alcoolemie la Consiliul Local”

 

Cătălin Flutur:Nu am putut să facem osuar... OK, nu cade în religia ortodoxă, am înțeles asta”.

Bogdan Buhăianu: „Hai, dle președinte, am ajuns la ședință sau lecție de istorie de la dl Flutur, care trebuia să facă un cimitir în patru ani, nu să povestească aici că a găsit sau să dezgroape și să îngroape morții. E culmea dl Flutur. Spuneți-ne de ce nu ați făcut acel cimitir în patru ani!”

Cătălin Flutur: „Dle Buhăianu, sunteți cu musca pe căciulă...”

Bogdan Buhăianu: „Și vă rog frumos să vorbiți un pic mai coerent, dle Flutur, să vă înțelegem. Să cerem un test de alcoolemie la Consiliul Local. Chiar cer la Poliția Locală în mod expres să se facă azi un test de alcoolemie la toți consilierii”.

Cătălin Flutur:Sunteți cu musca pe căciulă, ați dat aprobare pentru acele locuri”.

Bogdan Buhăianu:Dvs. ați semnat, nu mai țineți minte, nici ce ați semnat, nici ce ați făcut dle Flutur”.

 

Când lucrurile s-au mai liniștit a intervenit și Raluca Curelariu:

 

„Într-adevăr, a ajuns o problemă foarte mare lipsa locurilor de veci, salut inițiativa de a permite donațiile între rude de până la gradul IV, este necesară, dar în același timp nu cred că prin încurajarea speculei vom rezolva problema din cimitire. Drept pentru care rog colegii să voteze amendamentul care permite în continuare donarea între rude până la gradul IV. Încurajarea speculei cu locurile de veci este ultimul lucru de care avem nevoie”.

 

La vot, proiectul a fost respins de consilieri. Iar toate replicile, acuzele și semnalele de alarmă nu au fost decât pentru... spectacol. 

 

Nicidecum pentru botoșăneni!

 

loading...
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Flutur jellybon. Omul gelatina fara coloana vertebrala.
9 septembrie 2021, 17:44
Nu doar alcool test ci si drogtest sigur vor fi surprize
9 septembrie 2021, 11:46
Dar Flutur cum a luat loc de veci la aleea centrală din Cimitirul Pacea, pentru tatăl său?A apelat la mafia locurilor de veci, s-au l-a luat cu japca, că era Primar?
9 septembrie 2021, 09:32
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
14.3 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
13.6 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.