Știrea zilei
Surpriză de proporții la Modern Calor: Unul dintre cei mai activi ONG-iști, în cursa pentru postul de director general

Compania de termoficare a orașului se află în așteptarea unei noi structuri de conducere în urma selecției organizată de un operator independent, conform legislației aferente. Au fost scoase la concurs toate posturile de conducere, respectiv de director general, economic și tehnic.

Bătălie pentru posturile de conducere de la Modern Calor 

 

Deja au fost depuse și candidaturile, fiind concurență pe două dintre posturile de conducere pentru care este organizat concurs, și anume pentru cel general și pentru cel economic. Doar la postul tehnic ar fi înscris un singur candidat.

 

Surpriza cea mai mare este la postul de director general, unde și-a depus dosarul, evident, actualul șef interimar, Bogdan Varasciuc.

El este contracandidat de ONG-istul Bogdan Cărăușu, președintele Asociației Scut Botoșănean și cunoscut ca fiind unul dintre botoșănenii activi în ajutorarea persoanelor aflate în situații critice.

 

 

„Până pe data de 16 august la ora 12:00 s-au depus dosare și până la sfârșitul zilei de mâine (azi, 18 august, nota red.), din ce văd pe calendar, firma de recrutare ar trebui să facă lista lungă, după care să facă lista scurtă”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor (foto jos)

 

 

A confirmat participarea la concurs și Bogdan Cărăușu, licențiat în administrație publică la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și cu experiență în domeniul corporatist, având funcții de conducere sau management.

 

„Sincer, da, pentru că din ce am văzut eu acolo, pe mine m-a contrariat un articol scris în presa locală, că deja sunt făcute cărțile, că sunt aranjate, că înțelegeri, că nu știu ce. Și am intrat în amănunt și am văzut că mă încadrez și eu. E vorba de 109/2011, ordonanța aia de urgență, cu guvernare corporatistă. Și am zis că mă încadrez și eu. Și până la urmă este vorba de o companie de stat care poate produce mult mai mult și tot pierde clienți. Eu am experiență de 8 ani într-o multinațională, am lucrat cu bugete în corporații, se cam potrivește pentru mine”,

Bogdan Cărăușu, candidat MC (foto jos)

 

 

Numele celorlalți candidați sunt neoficiale, în condițiile în care selecția este organizată de către o firmă independentă. „La noi s-au depus dosarele în plic închis și s-au transmis la firma de recrutare”, a explicat situația Bogdan Varasciuc, directorul interimar al companiei.

 

Noii directori se știu la începutul toamnei

 

Pentru postul de director economic și-ar fi depus candidatura Cristina Lăcătușu, care a preluat pe perioadă determinată atribuțiile specifice funcției. Ea ar fi contracandidată de o angajată din interior, de la serviciul financiar-contabil.

 

Iar pentru postul de director tehnic s-ar fi înscris actualul ocupant, Călin Bosovici, care este și consilier local PSD.

 

Calendarul de concurs este următorul:

 

  • Depunerea dosarelor de candidatură – 7 iulie – 6 august 2021
  • Evaluarea dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei lungi – 9 – 12 august 2021
  • Selecția inițială a candidațilot în vederea întocmirii listei scurte – 13 – 19 august 2021
  • Depunerea de către candidații de pe lista scurtă a declarațiilor de intenție – 20 august – 3 septembrie 2021
  • Selecția finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare – 6 – 10 septembrie 2021

 

Toate aceste etape sunt eliminatorii.

Directorul general trebuie să fie absolvent de studii de lungă durată în domeniile economic, juridic sau tehnic.

Directorul economic trebuie să aibă studii în domeniul economic, iar pentru cel tehnic Facultatea de Energetică constituie un avantaj.

 

Pentru toți candidații, una dintre cerințe este experienţa profesională generală de cel puțin 10 ani de experienţă profesională generală, iar pentru postul de director economic reprezintă avantaj deţinerea calității de expert contabil autorizat la data depunerii dosarului de candidatură.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O lideră de la USR Botoșani, cu două facultăți, pregătită pentru o funcție de director la o unitate a Consiliului Local
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
DISPARE de la Botoșani stația GPL a companiei care a produs tragedia de la Crevedia: CE anume se va construi în loc – FOTOGALERIE
Respectivul punct de lucru al companiei Flagas SRL din strada Ion Pillat urmează să dispară cu totul. Iar în loc să apară alt obiectiv.
Șeful de la Protecția Consumatorilor a luat supermarketul în brațe și REFUZĂ să justifice închiderea magazinului Lidl și să spună ce a găsit acolo
La o săptămână de la închiderea magazinului Lidl din apropierea ISU, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani refuză categoric să facă publice motivele pentru care s-a luat această decizie.
Dar si Varasciuc este un favorit PSD. Se stie.....de ce....
18 august 2021, 14:06
Cel mai bun sa castige
18 august 2021, 12:52
Am citit in presa locală ca posturile de directori la Modern Calor sunt împărțite între PSD și USR. Domnul Carausu dacă nu devine membru de partid la unul dintre cele doua formațiuni politice înfrățite, nu cred ca are nici o șansa. Părerea mea.
18 august 2021, 09:28
Carausu va avea o mare dezamagire. Când pt un post candidează și un PSD-ist, acesta câștiga postul. Concursul este doar de forma. Vom vedea.
18 august 2021, 07:47
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.