Știrea zilei
Surpriză de proporții la Modern Calor: Unul dintre cei mai activi ONG-iști, în cursa pentru postul de director general

Compania de termoficare a orașului se află în așteptarea unei noi structuri de conducere în urma selecției organizată de un operator independent, conform legislației aferente. Au fost scoase la concurs toate posturile de conducere, respectiv de director general, economic și tehnic.

Bătălie pentru posturile de conducere de la Modern Calor 

 

Deja au fost depuse și candidaturile, fiind concurență pe două dintre posturile de conducere pentru care este organizat concurs, și anume pentru cel general și pentru cel economic. Doar la postul tehnic ar fi înscris un singur candidat.

 

Surpriza cea mai mare este la postul de director general, unde și-a depus dosarul, evident, actualul șef interimar, Bogdan Varasciuc.

El este contracandidat de ONG-istul Bogdan Cărăușu, președintele Asociației Scut Botoșănean și cunoscut ca fiind unul dintre botoșănenii activi în ajutorarea persoanelor aflate în situații critice.

 

 

„Până pe data de 16 august la ora 12:00 s-au depus dosare și până la sfârșitul zilei de mâine (azi, 18 august, nota red.), din ce văd pe calendar, firma de recrutare ar trebui să facă lista lungă, după care să facă lista scurtă”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor (foto jos)

 

 

A confirmat participarea la concurs și Bogdan Cărăușu, licențiat în administrație publică la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și cu experiență în domeniul corporatist, având funcții de conducere sau management.

 

„Sincer, da, pentru că din ce am văzut eu acolo, pe mine m-a contrariat un articol scris în presa locală, că deja sunt făcute cărțile, că sunt aranjate, că înțelegeri, că nu știu ce. Și am intrat în amănunt și am văzut că mă încadrez și eu. E vorba de 109/2011, ordonanța aia de urgență, cu guvernare corporatistă. Și am zis că mă încadrez și eu. Și până la urmă este vorba de o companie de stat care poate produce mult mai mult și tot pierde clienți. Eu am experiență de 8 ani într-o multinațională, am lucrat cu bugete în corporații, se cam potrivește pentru mine”,

Bogdan Cărăușu, candidat MC (foto jos)

 

 

Numele celorlalți candidați sunt neoficiale, în condițiile în care selecția este organizată de către o firmă independentă. „La noi s-au depus dosarele în plic închis și s-au transmis la firma de recrutare”, a explicat situația Bogdan Varasciuc, directorul interimar al companiei.

 

Noii directori se știu la începutul toamnei

 

Pentru postul de director economic și-ar fi depus candidatura Cristina Lăcătușu, care a preluat pe perioadă determinată atribuțiile specifice funcției. Ea ar fi contracandidată de o angajată din interior, de la serviciul financiar-contabil.

 

Iar pentru postul de director tehnic s-ar fi înscris actualul ocupant, Călin Bosovici, care este și consilier local PSD.

 

Calendarul de concurs este următorul:

 

  • Depunerea dosarelor de candidatură – 7 iulie – 6 august 2021
  • Evaluarea dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei lungi – 9 – 12 august 2021
  • Selecția inițială a candidațilot în vederea întocmirii listei scurte – 13 – 19 august 2021
  • Depunerea de către candidații de pe lista scurtă a declarațiilor de intenție – 20 august – 3 septembrie 2021
  • Selecția finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare – 6 – 10 septembrie 2021

 

Toate aceste etape sunt eliminatorii.

Directorul general trebuie să fie absolvent de studii de lungă durată în domeniile economic, juridic sau tehnic.

Directorul economic trebuie să aibă studii în domeniul economic, iar pentru cel tehnic Facultatea de Energetică constituie un avantaj.

 

Pentru toți candidații, una dintre cerințe este experienţa profesională generală de cel puțin 10 ani de experienţă profesională generală, iar pentru postul de director economic reprezintă avantaj deţinerea calității de expert contabil autorizat la data depunerii dosarului de candidatură.

loading...
O lideră de la USR Botoșani, cu două facultăți, pregătită pentru o funcție de director la o unitate a Consiliului Local
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității - DOCUMENT
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
Loading...
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Loading...
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Dar si Varasciuc este un favorit PSD. Se stie.....de ce....
18 august 2021, 14:06
Cel mai bun sa castige
18 august 2021, 12:52
Am citit in presa locală ca posturile de directori la Modern Calor sunt împărțite între PSD și USR. Domnul Carausu dacă nu devine membru de partid la unul dintre cele doua formațiuni politice înfrățite, nu cred ca are nici o șansa. Părerea mea.
18 august 2021, 09:28
Carausu va avea o mare dezamagire. Când pt un post candidează și un PSD-ist, acesta câștiga postul. Concursul este doar de forma. Vom vedea.
18 august 2021, 07:47
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Pentru mine cancerul a fost o mare lecție. Nu un lucru bun, niciodată cancerul nu e un lucru bun, dar te schimbă. A fost un alt meteorit. Boala a fost un meteorit și unul destul de bolovănos. Pentru că am înțeles în foarte ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.5 o C
Dorohoi
20.0 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.4 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.