Știrea zilei
Surpriză de proporții la Modern Calor: Unul dintre cei mai activi ONG-iști, în cursa pentru postul de director general

Compania de termoficare a orașului se află în așteptarea unei noi structuri de conducere în urma selecției organizată de un operator independent, conform legislației aferente. Au fost scoase la concurs toate posturile de conducere, respectiv de director general, economic și tehnic.

Bătălie pentru posturile de conducere de la Modern Calor 

 

Deja au fost depuse și candidaturile, fiind concurență pe două dintre posturile de conducere pentru care este organizat concurs, și anume pentru cel general și pentru cel economic. Doar la postul tehnic ar fi înscris un singur candidat.

 

Surpriza cea mai mare este la postul de director general, unde și-a depus dosarul, evident, actualul șef interimar, Bogdan Varasciuc.

El este contracandidat de ONG-istul Bogdan Cărăușu, președintele Asociației Scut Botoșănean și cunoscut ca fiind unul dintre botoșănenii activi în ajutorarea persoanelor aflate în situații critice.

 

 

„Până pe data de 16 august la ora 12:00 s-au depus dosare și până la sfârșitul zilei de mâine (azi, 18 august, nota red.), din ce văd pe calendar, firma de recrutare ar trebui să facă lista lungă, după care să facă lista scurtă”,

Bogdan Varasciuc, director interimar Modern Calor (foto jos)

 

 

A confirmat participarea la concurs și Bogdan Cărăușu, licențiat în administrație publică la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și cu experiență în domeniul corporatist, având funcții de conducere sau management.

 

„Sincer, da, pentru că din ce am văzut eu acolo, pe mine m-a contrariat un articol scris în presa locală, că deja sunt făcute cărțile, că sunt aranjate, că înțelegeri, că nu știu ce. Și am intrat în amănunt și am văzut că mă încadrez și eu. E vorba de 109/2011, ordonanța aia de urgență, cu guvernare corporatistă. Și am zis că mă încadrez și eu. Și până la urmă este vorba de o companie de stat care poate produce mult mai mult și tot pierde clienți. Eu am experiență de 8 ani într-o multinațională, am lucrat cu bugete în corporații, se cam potrivește pentru mine”,

Bogdan Cărăușu, candidat MC (foto jos)

 

 

Numele celorlalți candidați sunt neoficiale, în condițiile în care selecția este organizată de către o firmă independentă. „La noi s-au depus dosarele în plic închis și s-au transmis la firma de recrutare”, a explicat situația Bogdan Varasciuc, directorul interimar al companiei.

 

Noii directori se știu la începutul toamnei

 

Pentru postul de director economic și-ar fi depus candidatura Cristina Lăcătușu, care a preluat pe perioadă determinată atribuțiile specifice funcției. Ea ar fi contracandidată de o angajată din interior, de la serviciul financiar-contabil.

 

Iar pentru postul de director tehnic s-ar fi înscris actualul ocupant, Călin Bosovici, care este și consilier local PSD.

 

Calendarul de concurs este următorul:

 

  • Depunerea dosarelor de candidatură – 7 iulie – 6 august 2021
  • Evaluarea dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei lungi – 9 – 12 august 2021
  • Selecția inițială a candidațilot în vederea întocmirii listei scurte – 13 – 19 august 2021
  • Depunerea de către candidații de pe lista scurtă a declarațiilor de intenție – 20 august – 3 septembrie 2021
  • Selecția finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare – 6 – 10 septembrie 2021

 

Toate aceste etape sunt eliminatorii.

Directorul general trebuie să fie absolvent de studii de lungă durată în domeniile economic, juridic sau tehnic.

Directorul economic trebuie să aibă studii în domeniul economic, iar pentru cel tehnic Facultatea de Energetică constituie un avantaj.

 

Pentru toți candidații, una dintre cerințe este experienţa profesională generală de cel puțin 10 ani de experienţă profesională generală, iar pentru postul de director economic reprezintă avantaj deţinerea calității de expert contabil autorizat la data depunerii dosarului de candidatură.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O lideră de la USR Botoșani, cu două facultăți, pregătită pentru o funcție de director la o unitate a Consiliului Local
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Dar si Varasciuc este un favorit PSD. Se stie.....de ce....
18 august 2021, 14:06
Cel mai bun sa castige
18 august 2021, 12:52
Am citit in presa locală ca posturile de directori la Modern Calor sunt împărțite între PSD și USR. Domnul Carausu dacă nu devine membru de partid la unul dintre cele doua formațiuni politice înfrățite, nu cred ca are nici o șansa. Părerea mea.
18 august 2021, 09:28
Carausu va avea o mare dezamagire. Când pt un post candidează și un PSD-ist, acesta câștiga postul. Concursul este doar de forma. Vom vedea.
18 august 2021, 07:47
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Bucuria pe care o oferi copiilor este molipsitoare! Când am avut activitatea în Republica Moldova, ”Mens sana in corpore sano”, eram așa de bucuroși, nu ne puteam stăpâni bucuria văzându-i și pe ai noștri, și pe cei din ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9148 lei
USD
Dolarul SUA
4.5152 lei
CHF
Francul elveţian
4.9264 lei
GBP
Lira sterlină
5.5638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4759 lei
XAU
Gramul de aur
279.6982 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2604 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1945 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3913 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2067 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6607 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
0.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
-1.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.