Știrea zilei
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO
  • Comisia a fost înființată la cererea primarului, care a explicat că nu are acces la documentele din cadrul acestei direcții și nu există un dialog interinstituțional cu conducerea de acolo.
  • Consilierii locali și funcționarii Primăriei au fost umiliți în prima zi de activitate.

Politică sau administrație?

 

Respectiva comisie are rolul de a inventaria activele fixe corporale și necorporale, obiectele de inventar și stocurile de materiale gestionate de către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) – Serviciul Intervenții Edilitare și Serviciul Amenajare Spații Verzi.

 

Din comisie fac parte consilierii locali Raluca Curelariu (care are calitatea de președinte) și Gabriel Tănasă, alături de funcționari din aparatele de specialitate ale primarului, precum Direcția Edilitare, Serviciul Contabilitate, dar și angajați din cadrul DSPSA.

 

Documentele pentru care s-a deplasat comisia la DSPSA sunt:

 

- contractele în curs de executare

- litigiile de orice natură

- procedurile de achiziție publică în curs de desfășurare

- investițiile în curs

- personalul aferent (nume, prenume, funcție) și posturile vacante

- estimarea ponderii celor două activități din activitatea totală a Direcției

 

Comisia ținută pe holuri, în picioare

 

Membrii comisiei s-au întâlnit luni, la ora 11:00, la sediul DSPSA din strada Codrului, unde însă nu au avut vreun contact cu directorul Eugen Țurcanu.

 

Raluca Curelariu le-a prezentat angajaților din DSPSA prevederile Hotărârii de Consiliu Local, precum și lista de documente care trebuia să fie pusă la dispoziție.

 

Și la acest punct a apărut prima problemă. Salariatele DSPSA au insistat să fie contactat directorul unității, motivând că, dacă ar elibera actele solicitate, ulterior ar fi fost pasibile să răspundă în fața lui Eugen Țurcanu.

 

„Nu am primit nicio dispoziție să pun (documente, la dispoziție, n.r.)”, încerca să se justifice una dintre angajatele DSPSA.

 

Pentru a clarifica situația, Raluca Curelariu l-a apelat telefonic pe șeful DSPSA, pe care l-a întrebat când ajunge la birou pentru a preda situația solicitată de Consiliul Local.

 

„Astăzi nu vin. V-am răspuns vineri privind legalitatea hotărârii de Consiliu Local. Aștept răspuns și să ne răspundeți la întrebările pe care vi le-am pus acolo”,

i-a răspuns Eugen Țurcanu, Ralucăi Curelariu.

 

„Ce vreți de la mine?”

 

Șefa comisiei i-a explicat că, la momentul vizitei, prevederile hotărârii adoptată de plenul municipal erau în vigoare, iar actul nu a fost atacat în privința legalității.

 

„Dar dvs. ce vreți de la mine? Faceți ce vreți dvs., faceți ce vreți, aveți toată puterea, sunteți puterea. Eu nu dau nimic, nu interpretați și răstălmăciți nimic, faceți dvs. ce vreți dvs. Acționați în consecință, ca putere”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

- Deci putem ridica documentele de la dvs?, a vrut să știe Raluca Curelariu

 

„Dar de ce să ridicați documentele? Acum v-am spus eu că puteți ridica documente? În ce farsă suntem acum? Ce clinci îmi faceți acum mie? Faceți ce vreți dvs., da? Faceți ce doriți dvs., ce vă taie capul aia faceți”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Într-un final, angajații DSPSA au fost de acord să elibereze documentele solicitate în Hotărârea de Consiliu Local adoptată în ședința din 30 martie 2022.

 

Aceste acte sunt necesare pentru reorganizarea direcției condusă de Eugen Țurcanu.

 

„Dl Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice”

 

 

„Am fost aleasă de către colegii mei să fiu președintele acestei comisii tocmai în ideea de a asigura imparțialitatea, nefiind parte din niciuna din taberele din Consiliul Local. Am avut prima întâlnire joi, când am stabilit cum vom funcționa. Astăzi (luni - n.r.) la ora 11:00 am convocat comisia, ne-am prezentat la sediul DSPSA, unde am început cu stângul. Dl director Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice cu noi pentru a avea o comunicare interinstituțională civilizată. Angajații de aici au fost puși într-o situație complet neplăcută din punctul meu de vedere pentru că directorul le spune una și hotărârea de CL le spune alta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

Despre atitudinea colegului său din plenul municipal, consiliera USR a spus că este:

 

„Rușinoasă. Acesta este cuvântul. Niciuna dintre direcțiile Primăriei nu este proprietatea nimănui și sunt foarte dezamăgită de atitudinea dlui Țurcanu care refuză să comunice cu Primăria, Consiliul Local, căruia de altfel i se subordonează, și să-și exercite atribuțiile de serviciu conform fișei postului. Dumnealui este subordonat Consiliului Local, CL a hotărât înființarea acestei comisii și predarea tuturor bunurilor. Nu înțeleg nici ce încearcă să obțină și nici de ce i se pare legală atitudinea asta, sau măcar de obraz”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție”

 

Celălalt membru din comisie, Gabriel Tănasă, a dezavuat la rându-i atitudinea directorului DSPSA. În același timp, susține că a înțeles și poziția defensivă a salariaților din această direcție, care este condusă de la înființare de același șef.

 

„E bine că totuși angajații din DSPSA înțeleg care este rolul acestei comisii. Noi practic nu suntem niciun organ de control, niciun organ de cercetare și mă bucur că au înțeles și au trecut practic peste interdicția dlui director de a ne pune la dispoziție aceste documente. E regretabil în schimb că a trebuit să ajungem la o astfel de hotărâre de CL, practic ca să reușim să obținem listele de inventar ale tuturor obiectelor aflate în patrimoniul DSPSA. Trebuia să existe acest dialog cu Primăria municipiului Botoșani și în speță cu CL. Efectiv nu înțeleg de ce dl Țurcanu se încăpățânează, chiar și acum, și în al 13-lea ceas să poarte un dialog constructiv. La urma urmei nu cred că există DSPSA sau Primăria Botoșani separat ca entități, noi practic trebuie să reprezentăm un întreg și să punem mai presus de toate interesul cetățenilor din municipiul Botoșani. Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție. Nu știu unde va duce această atitudine, nu văd nimic constructiv în poziția pe care dlui o are, în schimb mă bucur că găsim înțelegere la angajați, mai greu, dar găsim înțelegere”,

Gabriel Tănasă, consilier local PSD

 

În cursul după-amiezii de luni, 18 aprilie 2022, toate documentele solicitate au intrat în posesia comisiei, spre analiză.

 

Înainte de a constitui această structură, primarul susține că a formulat o solicitare similară, însă nu i-au fost furnizate actele, deoarece nu ar fi avut calitatea să le ceară, DSPSA fiind în directa subordine a Consiliului Local.

 

Acest demers a fost considerat necesar pentru reorganizarea acestei direcții, în sensul în care activitățile pe lucrări edilitare precum și amenajarea spațiilor verzi să fie preluate de Primărie, edilul-șef plângându-se că o mulțime de comenzi adresate DSPSA nu sunt onorate.

 

loading...
Circ total la municipiu: Acuze de răpire și sechestrare după ce o șefă de serviciu a fost chemată în biroul viceprimarului - VIDEO
A început asaltul final? Locativa obligată să trimită contractele de mandat pentru Flutur, Gornea și Achiței

 

 

 

Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Loading...
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Loading...
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,
Transportul public din oraș intră în rând cu lumea: Bilete vândute prin aplicație, călătorii află de pe telefon când sosește autobuzul
Compania de transport public a municipalității face un prim pas spre digitalizare. SC Eltrans SA a perfectat parteneriate cu administratorii a două aplicații mobile.
Femeia care își împarte averea cu săracii, împotriva jocurilor de noroc: Asta este o boală psihică, crezând că nemuncind joci la acele jocuri VIDEO
Nu sunt puține persoanele care visează la milionul de euro câștigat la Loto și care îl cheltuiesc imaginar cu tot felul de lucruri. Dar puțini sunt cei care ajung efectiv să trăiască această euforie dobândită în urma câștigului la 6/49.
În afaceri de peste 3 decenii! Femeia care a adus noutatea în comunitate și și-a învățat semenii să mănânce la restaurant sau să folosească bancomatul
Ai putea crede că astfel de „lecții” ar fi necesare în țări subdezvoltate și nu ar fi cazul României. Realitatea ne arată, încă o dată, că în comunitățile rurale cel puțin, oamenii încă nu s-au obișnuit să țină pasul cu tehnologia.
Întrebare de 100 de puncte : care e umilința prin care a trecut aceasta comisie??
3 mai 2022, 09:24
Domnule Mircea si Dr. House se pare ca voi stiti ce se petrece in accea institutie.De ce nu ati vorbit atunci si va treziti acum???ati facut si voi hotii la acea vreme??? Si doamna Curelariu sa stie ca nu ai dreptul sa filmezi persoane fara accordul lor...filmezi institutia si birouri si tot ce vrei dar nu pe angajati fara acordul lor....
3 mai 2022, 09:21
Serviciile conduse de Țurcanu, implicând multă forță de muncă necalificată, merg totuși bine. (Spre deosebire de cele ale Urban Serv-ului, condus de 8 ani de oamenii PSD-ului, care merg spre dezastru.(vă place cum arată Piața Centrală?) Și uite ce probleme are Primarul Cosmin Andrei: să dea afară un director care se descurcă! În timp ce el desființează transportul cu tramvaie, Teatrul stă, colectarea gunoiului este ca acum 20 de ani (ce frumos a rezolvat Suceava, Iași-ul, Piatra-Neamțul!-mergeți și vedeți minunile altora!...) taxa pentru gunoi ne-a crescut-o cu 30%, deși trebuia să-o scadă, pentru că gunoiul livrat astăzi de botoșeneni este mult mai valoros ca cel de acum 10 ani, având multe ambalaje reciclabile. Oameni mici, principii veninoase, trai prost. Dar mândru! Mândru...
21 aprilie 2022, 12:35
Mi-ar place sa avem niște instituții care sa funcționeze după un regulament și nu după bunul plac al unui director. Ca și cu Putin... dacă stai prea mult pe un fotoliu îți dăunează ție, societății, tuturor. După câțiva ani chiar te crezi stăpânul inelelor.
20 aprilie 2022, 12:48
Mă bucur că și alți consilieri au luat contact cu țurcanu , cred că au început să creadă ce se auzea și înainte că la DSPSA e DEZASTRU, trebuie verificate și achizițiile și modul de control a contractelor în vigoare, cine e responsabil de contract ? Ce pregătire are conform cu atribuțiile asumate? Veți avea surpriza la contractul de prestări servicii medical veterinare.
20 aprilie 2022, 10:03
Comportamentul porcesc al ȚURCANULUI nu vine din fizicul lui exterior ci din intestinul gros, mai de la capătul lui.Mă mir că nu a venit să-i ia la bătaie pe consilierii ce au mers după documente, așa cum a facut cu unii angajați.E greu de înțeles, cum Primăria prin Primar, prin Consiliul Local nu reușesc prin procedee legale să-l înlăture din funcție pe acest hărțăgos-bătăuș?
20 aprilie 2022, 08:25
Nu doresc să predea documentele, deoarece sunt de ascuns multe hoții făcute în decursul anilor de către conducerea din DSPSA. Utilaje, scule, materiale, combustibil ce au fost luate și folosite la propietățile private ale unor șefi din DSPSA. Diferite contracte cu șpăgi primite de aceștia, a se vedea contractul cu Vodafone, contractul cu Gama Verde(Focșani), diferite contracte cu spațiile închiriate de aceștia, etc-etc. Persoana care poate dovedi toate măgăriile din DSPSA este contabila șefă ( cea care a fost ,,răpită și sechestrată împotriva voinței...') Chiar ea la amenințat acum ceva timp pe WhatsApp, într-una dintre convorbirile avute pe grup, că va demasca toate măgăriile făcute de Eugen Ț.în toți acești ani de când este la conducerea DSPSA.
20 aprilie 2022, 08:20
Urmează un întreg lanț de nebunie și prostie administrativă la DSPSA.
20 aprilie 2022, 07:35
Sondaj
De unde obișnuiți să vă faceți cumpărăturile?
De la supermarket
De la magazinul din cartier
Din piață / de la magazinul producătorului
Declaraţia zilei
 „Nu e ceva nou în faptul că PSD și PNL îşi arată dispreţul faţă de şcoală şi învăţământ. Reacţionează de parcă asta îşi propun: să nenorocească cât mai multe generaţii de români, să devenim un popor ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9471 lei
USD
Dolarul SUA
4.6905 lei
CHF
Francul elveţian
4.8974 lei
GBP
Lira sterlină
5.7699 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
275.6173 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2342 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2437 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.6 o C
Dorohoi
22.7 o C
Bucecea
21.9 o C
Darabani
17.2 o C
Saveni
23.1 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.