Știrea zilei
Un gigant american (nu) și-a deschis cafenea în Mall: FOTO cu țeapa anului la Botoșani!

Întinsă pe o suprafață de 800 mp, decorată în stilul parizian al secolului trecut, o lumină difuză, de atmosferă romantică, ușă-n ușă cu o afacere pe picior de pierzanie din Botoșani – așa s-ar descrie cea mai nouă cafenea din oraș, care poartă cu mândrie sigla Starbucks. Dar care de fapt nu are „nicio legătură, conexiune sau parteneriat oficial cu Starbucks România și nici nu operăm sub licența Starbucks”, cum o spun chiar „administratorii” cafenelei gigant.

Pe Facebook, cafenea, în realitate... spațiu gol

Administratori doar pe Facebook, căci în realitate, extinderea firmei americane în Botoșani, nu este decât o mare țeapă. Facebook a luat foc săptămâna trecută în orașul lui Eminescu. Sute de utilizatori au început să primească o mulțime de notificări care anunțau extinderea unui faimos lanț de cafenele în oraș. Pagina oficială „Starbucks Botoșani” prezenta imagini din interiorul cafenelei și anunța „Marea deschidere” pentru duminică, 5 aprilie, la ora 18:00. Informațiile șovăitoare au trezit totuși suspiciuni în rândul botoșănenilor. Administratorii paginii continuau să modifice data inaugurării de la o postare la alta. Ba urma să-și deschidă porțile în prima duminică din aprilie, ba într-o sâmbătă din mai.


Una peste alta, băutorii de cafea din Botoșani au fost entuziasmați. Câteva dintre comentarii: „Abia aștept!!”, „Cam era timpul pentru așa ceva în Botoșani! De-abia aștept”, multe emoticonuri vesele, încurajări, îmbrățișări și inimoare roz – toate, într-o așteptare încordată a iubitorilor de cafea și Starbucks.


Inevitabil, totul a ajuns și la urechile șefilor de la Uvertura Mall, care aflau pentru prima dată că Starbucks urmează să își deschidă o cafenea în Botoșani. Și nu oriunde, ci ușă-n ușă cu Piața Agroalimentară de la demisolul centrului comercial. Cum-necum, farsorii au făcut rost și de schița spațiului aflat sub pământ și au amplasat strategic cafeneaua, pentru a fi ușor identificată de către clienți. „În seara aceasta (n.r. 5 aprilie) vă așteptăm la deschiderea VIP a cafenelei! Primii 50 de clienți nu plătesc consumația!” – este mesajul publicat în mediul virtual. Nicio altă reacție ulterioară, niciun alt comentariu, doar câteva fotografii dintr-o cafenea oarecare.


„Ne dezicem de tot”

Dacă ar fi să dăm crezare postărilor de pe pagina oficială „Starbucks Botoșani”, aceștia au început să servească încă de duminică seara, la ora 18:00. Însă conducerea mall-ului se dezice în totalitate atât de inițiativa de a aduce marele distribuitor de cafea american la Botoșani, cât și de pagina de Facebook care se dovedește a fi o mare farsă.


„Nu am purtat nicio discuție cu nimeni de la Starbucks, nici nu am avut intenția, totul nu este decât o inițiativă rău intenționată. Ne dezicem de absolut tot ce înseamnă deschiderea cafenelei Starbucks în Uvertura Mall”, este reacția oficială pe care reporterii de la Botoșăneanul au primit-o din partea conducerii Uvertura Mall. De altfel, numărul de contact afișat pe rețeaua socială este unul invalid, jurnaliștii încercând în repetate rânduri să apeleze la numărul de telefon specificat, fără niciun succes însă.


Farsa a mers atât de departe, încât membrii închipuiți ai echipei „Starbucks Botoșani” au început să recruteze personal, inclusiv cu funcție de conducere; pe pagină a apărut în urmă cu câteva zile o ofertă de muncă pentru postul de manager al cafenelei.


Starbucks = Wiet

Pe lista scurtă a cafenelelor verzi din România, orașul Botoșani nu apare nici măcar ca plan de viitor. Există opt spații deschise în București, unul în Cluj-Napoca, în Timișoara, Constanța și Iași. De altfel, pe starbucksromania.ro este specificat clar la secțiunea „Drepturi de autor și marcă înregistrată”, că toate materialele prezentate pe site sunt protejate potrivit legislației în vigoare „în materia drepturilor de autor, a desenelor și modelelor industriale, a mărcilor și/sau a altor drepturi, de proprietate intelectuală aparținând  Starbucks și/sau a altor drepturi de proprietate intelectuală aparținând Starbucks și/sau filialelor sale și/sau societăților afiliate sau, după caz, altor persoane  care au dat licența de utilizare pentru materialele lor către Starbucks”.


Cam ceea ce au făcut de fapt administratorii cafenelei „Wiet” din Botoșani – căci se pare că, în cele din urmă, Starbucks din Botoșani are o altă denumire și că, într-adevăr, undeva în oraș, în seara de duminică, 5 aprilie 2015, s-a deschis o cafenea. Dar nu în Uvertura Mall și nu sub sigla gigantului american. Ci sub sigla unor farsori care au introdus o cafenea aburindă într-un cerc izbitor de asemănător cu logo-ul celor de la Starbucks și au dat drumul unei cafenele fantomă, de negăsit în oraș, la nicio adresă, dar care servesc o cafea grozav de gustoasă, la un preț destul de mare.


[[galerie-foto]]

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
7 aprilie 2015, 09:03
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.4 o C
Dorohoi
24.5 o C
Bucecea
24.8 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
22.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.