Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
Specialiştii explică faptul că există tratament şi că eficienţa lui este ridicată, important este ca proprietarii de animale să ajute la depistarea bolii. Bietele animale n-au nici o vină. Mai ştim că acum câţiva ani s-a tot vorbit despre boala vacii nebune, prin luarea unor măsuri la timp, nu s-a ajuns la epidemie. Cred că spre binele crescătorilor de animale din România, nici atunci şi nici acum în fruntea ASNSVA nu a fost marele specialist în medicină veterinară Mihai Ţurcanu. Este vorba despre frăţiorul felcerului politic Florin Ţurcanu, prim baron de Botoşani. Dacă în sectorul zootehnic lucrurile pot fi ţinute sub control, în politică situaţia e cu mult mai gravă. Nu-i greu de constatat, peste politicienii noştri a dat boala limbii roşii. E o maladie contagioasă, atacă stânga, dreapta, dar şi pe cei cu fundul în mai multe partide. Îi ia la ţintă şi pe traseişti, mai ales pe cei „greu încercaţi” de ordonanţa  lui Liviu Dragnea. Boala se manifestă prin logoree şi foarte mult vulpism.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Pacientul atins de maladia limbii roşii, în urma unei excitaţii psihice, se trezeşte vorbind vrute şi nevrute, fără nici un fel de coerenţă, aruncând în auzul auditoriului vorbe goale, fără nici o acoperire în realitate. Zilnic, televiziunile ne oferă cel mai reprezentativ caz de acest fel.  Este vorba de „afectatul” Victor Viorel Ponta. Nu trebuie să fii specialist pentru a-ţi da seama că premierul nostru e atins rău de boala limbii roşii. Vorbeşte fără întrerupere şi fără a exprima ceva concret. Când simte că nu mai are aer, în loc să-şi umple bojocii cu oxigen,  hlizeşte şi-o trece pe miştocăreală. Şi asta ieftină, de papagal cocârjit. Tot ceea ce intenţionează să transmită populaţiei sunt doar minciuni şi promisiuni populiste,  îngrăşate cu  bolşevisme iliesciene. Sper ca de la anul să i se găsească o rezervă, la vreo clinică de mare siguranţă, să iasă în lume numai cu bilet de voie, semnat doar de senzaţionalul Dan Diaconescu. Aşa, ca de la pacient la pacient.
Cred că-i nimerit să aduc în faţa cititorilor noştri şi un caz de lângă noi. Numai ascultându-l câteva minute îţi dai seamă că-i bun de legat. E vorba despre doctorul Gabriel Oprişanu. Bietul de el, e de compătimit. De cum a intrat în politică, a avut probleme de acest fel, nu degeaba s-a autopropus în câteva rânduri director la Spitalul de Psihiatrie. Cred că asta a fost singura lui stare de luciditate.
CITEȘTE:
Primarul minciună : Portariuc şi-a făcut un raport în care minte cu neruşinare 30.000 de botoşăneni
Cu concursul lui Mihai Ţâbuleac a ajuns şi acolo, dar n-a făcut mare lucru, decât o afacere cu personal dat afară şi reangajat prin firma unui PDL-ist. De câteva luni s-a scos la Bucureşti cu un post de purtător de diplomat. Cel căruia îi duce trena, e după chipul şi îndemânare lui profesională, adică doctor fără de pacienţi. Cel „flatat” de sfaturile profesionale ale lui Gabriel Oprişanu este stomatologul Nicolae Bănicioiu. Timp de-o săptămână doctoraşul nostru de pupile a venit acasă încercând să-şi dezvelească bicepşii în faţa actualei conduceri a Spitalului Judeţean, numai că fiind pus să găsească soluţii pentru salvarea instituţiei spitaliceşti,  brusc, s-a vindecat de logoree. A rămas fără glas, a încercat să mai silabisească două-trei prostioare roşii, după care s-a retras cu codiţa între picioare la minister. Atitudinea lui a fost îndelung aplaudată de social-democraţii botoşăneni.
Lucian ALECSA
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul

Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
maestre mistocar vad ca iar va ascundeti; Acum va numiti "Valeriu" .Probabil ca dvs. deja aveti deja ochii rosii la aceasta ora si nu observati 2 lucruri.Unul este ca nu injur ,celalalt ca nu-s stangist ,nici colorat cu atat mai putin "INFLUTURAT" cum esti matale.
7 septembrie 2014, 13:36
Lasati-lpe domnul Adrian Pop sa injure si sa-si elibereze secretia rosie, poate sarsi cu veninul in gat
7 septembrie 2014, 12:23
Sa va fie rusine ca mi-ati sters comentariul! Asta dovedeste ca va este frica sa afisati si alte pareri .Mintiti domnilor mistocari ! mintiti si manipulati domnilor cu limba vanata facuta cravata de pofta dupa ciolanul aruncat de un partid de golani!
7 septembrie 2014, 11:23
Daca iese Ponta,pot sa-si dea foc la valiza,doar analfabetii care scriu "ne am" si care sunt din "botlsani"(probabil Botosani).
7 septembrie 2014, 09:13
Daca iese ponta ne am dat foc la valiza olteanul este un ceausescu2
6 septembrie 2014, 20:52
Daca iese ponta ne am dat foc la valiza olteanul este un ceausescu2
6 septembrie 2014, 20:52
Da nu scrii ceva si despre maladia limbii aspre?Stiu ca ai cunostinte in domeniu.
6 septembrie 2014, 17:10
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9702 lei
USD
Dolarul SUA
4.5369 lei
CHF
Francul elveţian
5.1561 lei
GBP
Lira sterlină
5.7250 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0446 lei
XAU
Gramul de aur
293.8593 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2554 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3080 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9956 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3251 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2039 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6667 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.4 o C
Dorohoi
2.5 o C
Bucecea
3.9 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
4.4 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.