Știrea zilei
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE

După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.

Se termină pandemia, aleșii de la Județ cumpără laptopuri

 

 

În cele 12 luni de pandemie la Botoșani, ședințele de Consiliu Județean au avut loc de obicei în sistem audio, prin telefon.

 

După numeroase semnale de alarmă prin care s-a atras atenția asupra faptului că aceste ședințe au fost ilegale, fiind nepublice, actualul președinte, Doina Federovici a reluat procedura de convocare fizică a aleșilor de la Consiliul Județean.

 

Și recent a finalizat și achiziția de laptopuri pentru cei 33 de consilieri, județeni printre care și ea. Mijloacele electronice au fost predate la precedenta ședință, fiind oferite laptopuri dar și modemuri pentru conexiune la internet, oferită tot din bugetul județului.

 

Peste 1 miliard de lei vechi pentru laptopurile aleșilor 

 

Suma pentru aceste achiziții este de 122.245,2 lei fără TVA, iar contractul se întinde pe o perioadă de 24 de luni.

 

Banii achitați reprezintă contravaloarea serviciilor oferite de operatorul care a câștigat achiziția, respectiv abonamentul de trafic date mobil, licențele Microsoft necesare pentru cele 33 de laptopuri, dar și posibilitatea organizării de ședințe în sistem de audioconferințe care să fie înregistrate, precum și transferul de documente.

 

Plata se face în 24 de rate lunare egale, ca la orice abonament cu un operator de telefonie mobilă.

 

 

Iar dacă momentul achiziției nu este unul tocmai fericit având în vedere că ședințele au fost reluate, o justificare a cumpărării laptopurilor a fost că se dorește ca și la CJ, mapele cu proiectele de hotărâre să fie transferate în mediul online și să nu mai fie oferite aleșilor pe hârtie.

 

Procedură de lucru care la Primăria Botoșani sa fost implementată încă din 2014.

 

Unii aleși au refuzat laptopurile

 

Unii consilieri au refuzat însă laptopurile și modemurile puse la dispoziție de Consiliul Județean pentru simplul motiv că dețineau așa ceva, fiind de altfel greu de crezut că un ales de la CJ nu a fost în stare să își cumpere un computer în viața sa.


În opinia lor, CJ a efectuat o cheltuială inutilă doar pentru a avea un pretext să nu organizeze ședințe video publice în perioada în care numărul mare de îmbolnăviri nu permitea întrunirile în sala Palatului Administrativ.


Culmea este că printre cei cărora CJ-ul le-a cumpărat laptop și modem se află și un liberal care deține o afacere tocmai în domeniul IT și care vinde inclusiv astfel de produse.


sorin cornilaCa atare, a declinat oferta.

 

”Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? Nu! Ni le-au pus în brațe”


”Motivul pentru care le-am refuzat este că avem laptopuri și soluții de conectare. Cred că toți consilierii județeni au. Eu nu pot crede că nu au consilierii astfel de soluții tehnice. Dar de fapt nu s-a dorit până acum ca ședințele să fie publice. Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? Nu! Ni le-au pus în brațe. Frumos este că s-au dat când am început să ne întâlnim fizic și poate "întâmplător" înainte de Paște”,


Sorin Cornilă, consilier județean.


Alți doi liberali, Viorel Iliuță și Agnes Holca, manageri la două dintre cele mai mari companii botoșănene, au refuzat la rândul său să preia ”cadoul” de la CJ.


De altfel, au fost și consilieri județeni deranjați de afirmația de genul, ”să aveți și voi pe ce să deschideți documentele primite, să vă uitați pe ele”, făcută atunci când li s-au predat bunurile. ”De parcă suntem vai de capul nostru și ne dau ei”.

 

 

loading...
Moș Crăciun a intrat în Consiliul Local cu tablete pentru consilieri : FOTOGALERIE
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Loading...
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
Loading...
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Indienii au plecat de la multiplexul din Uvertura Mall
După aproape opt ani de la venirea în Botoșani și România, Cine Globe părăsește Uvertura Mall. Compania membră a grupului ”Cine Grand” s-a retras de la cel mai mare complex comercial din județ, după ce anterior a închis și cinematograful din centrul comercial Auchan Titan din București.
asa e decand lumea....cei ce stau pe sacul de bani , stransi din taxe si impozite, nu se gandesc decat la buzunarul lor
29 aprilie 2021, 12:56
Doamne fereste. Aceasta duduie o doare în cot de copiii județului care nu dispun de aceste echipamente pentru a face scoala online. În schimb nenorocita asta cu pleava ei își bat joc de banii noștri. Saraca de ea, după ANL dată la milogii și lipitorii de afise PSD acum le vine randul sa pornească din nou de jos cu un laptop ...ca apoi cine stie poate un BMW sa meargă la serviciu...O sa iti vina rândul tie si gastii tale de a nu va mai vedea ...poate lumea asta totusi se va deștepta....ca nu e nimic de voi decat sa va indestulati pe voi și neamurile voastre și restul potopul prin județ. Sa va fie rusine...ca un Dumnezeu nu aveti...Nu va este teama ca va vede de sus...
29 aprilie 2021, 10:32
O fi doar 10% comisionul? Cam mic. Nu cred.
29 aprilie 2021, 09:42
Nici eu nu cred ca un consilier județean nu este in stare sa dețină un laptop sau tableta. Cei care s-au pretat sa ceara și sa primească un astfel de echipament din bani publici înseamnă ca sunt fripturisti.
29 aprilie 2021, 07:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.1 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
14.8 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.