Știrea zilei
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”

După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.

”Este complicat de găsit pe cineva care își asumă”

 

În schimb, la Direcția de Sănătate Publică (DSP), a rămas în continuare același director, deși cel puțin teoretic destituirea s-ar fi putut face mult mai ușor.


Și aceasta pentru că Teodor Ferariu este de fapt titular pe postul de director economic al instituției și îl ocupă ca interimar și pe cel de director executiv.


A fost numit tocmai în octombrie 2017, când i-a luat locul unui alt interimar, Gabriel Ciochină, care fusese detașat tocmai de la Brăila.


Neoficial, Teodor Ferariu și-ar fi arătat chiar disponibilitatea de a se retrage pe postul pe care este titular, însă marea problemă este că nici Prefectura și nici Guvernul prin Ministerul Sănătății nu au găsit încă o persoană capabilă să preia conducerea instituției în contextul pandemiei de coronavirus.


”Nu este complicat de numit, este complicat de găsit pe cineva care își asumă, cine acceptă funcția”,


Dan Nechifor, prefect.


Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă finalizarea controlului pe care l-a trimis la DSP. Crede că la finalul acestuia va avea o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat acolo de la începutul pandemiei și va putea veni cu o propunere de numire a unui director executiv.

 

”Nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace”


În ședința Biroului Executiv Național al PNL, care a avut loc marți și la care au participat și majoritatea miniștrilor, senatorul Costel Șoptică a prezentat situația gravă de la Botoșani în privința răspândirii Covid-19 cu precădere în rândul cadrelor medicale, dar a cerut mai mult sau mai puțin direct doar înlocuirea managerului de la ”Mavromati”.


Nu a făcut același lucru și pentru DSP întrucât, pur și simplu, nu există vreun doritor agreat.


”La DSP nu s-a găsit o soluție fezabilă pentru că acolo nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace, să stea pe un post călduț. Acolo trebuie trimis cineva care, tehnic vorbind, știe cum stau lucrurile și care să poată rezolva problemele. Din câte știu eu, pentru DSP nu este trimis nici un nume”,


Costel Șoptică, senator.


De altfel, președintele PNL Botoșani a adăugat că inclusiv Radu Malancea ”cu greu a fost lămurit” să preia șefia Spitalului Județean.


Liberalii identificaseră la un moment dat un medic dispus să preia conducerea DSP Botoșani, numai că au descoperit ulterior că respectivul are o condamnare la activ astfel încât au renunțat la această variantă.


Tocmai de aceea s-a hotărât ca, deocamdată, subprefectului Rodica Zelincă să i se dea DSP-ul în coordonare.

 

loading...
Livia Mihalache schimbată de la conducerea Spitalului Județean Mavromati
IREAL!!! Doctorița cu 2 și ceva la examen trimisă șefă la București să lupte cu coronavirusul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Loading...
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Loading...
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban
Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.
Crezi că dacă îl schimbi PNL ule rezolvi ceva? Exista oameni competenți în PNL ca să rezolve aceasta pandemie? S_au da, cred ca o rezolva domnul Roman cu d_na Sauca ei se pricep foarte bine la angajat ,,personal,,.Sunteți penibil penelistilor, a ți mai venit cu propunerea unui condamnat penal pe numele lui dl dr. C........., după a ți vehiculat numele d lui dr T......, credeți ca el lasă salariul de 15000 de lei pentru 6400 sa fim serioși!
25 aprilie 2020, 22:40
Bun este Iliuta, el conduce bine, a condus bine și Spitatul Mavromati... căci apoi a plecat cu traista n cap.
25 aprilie 2020, 19:38
Dacă o sa se restructureze DSP - ul din temelii asa cum se anunță și nu o sa mai vedem persoane care nu au ce cauta în acesta instituție, cum ar fi marea purtătoare de cuvânt s. a., atunci aceasta instituție va fi întradevăr una respectata, formata din profesioniști.
25 aprilie 2020, 17:45
Bai PNL, sunteti nebuni ? Ati tot pus niste panarame precum Beleca, Tudorache....sa va fie rusine. Nu va mai alege nimeni. Nu inteleg de ce sunteti asa disperati sa va puneti pe cineva pentru 2 saptamani ?
25 aprilie 2020, 17:29
Actualul director DSP este unul din cei mai buni directori pe care i-a avut vreodata aceasta institutie, fiind un profesionist desavarsit si de o calitate umana deosebita. Aceste atribute nu-i pot fi luate de nimeni, indiferent de coloratura politica.Respect!!!.. insider
25 aprilie 2020, 15:59
dar ci bre , o murit mama specialistilor in pnl ? sau aistea so invatat numa cu posturi la bucuresti.
25 aprilie 2020, 11:19
La dsp nu se rezolva nimic doar prin schimbarea unui singur om. Acolo este o sleahta de bandiți. Ar trebui ca mulți de acolo in frunte cu directorul sa fie demisi si chiar condamnați penal. Sub nicio formă actualul director nu ar trebui să revină pe postul de director economic sau pe orice alt post din institutie vreodată
25 aprilie 2020, 09:17
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-9.2 o C
Dorohoi
-9.0 o C
Bucecea
-9.5 o C
Darabani
-8.7 o C
Saveni
-9.2 o C
Ştefăneşti
-3.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.