Știrea zilei
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director

Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.

Din 7 doar 3 au rămas

 

Pe data de 1 martie, singurii social-democrați rămași cu mandate de administratori și-au depus demisiile. Este vorba despre Simion Drelciuc și Ioan Comarița care au renunțat la funcții, ceea ce a făcut ca actualul CA să rămână în trei membri și astfel în imposibilitatea de a mai funcționa. Iar asta după ce, și Albert Tănasă a demisionat în data de 9 februarie 2021.

 

Pentru că legislația incidentă prevede ca un CA să fie compus din cinci membri pentru a putea fi decizional.

 

În prezent în CA-ul de la Apă au rămas:

 

Narcis Ștefan

Gabriel Apotrosoaei

Daniel Tupiluș

*Călin Bosovici și-a depus demisia pe 1 noiembrie 2020, fiind incompatibil cu calitatea de consilier local

 

Mandate depuse în mare, mare grabă 

 

Revenind la Simion Drelciuc și Ioan Comarița, deși legislația în vigoare prevede o perioadă de preaviz de 30 de zile, este posibil ca această obligativitate nu va fi respectată și în realitate.

 

„Deși există prevedere contractuală, respectiv în contractul de mandat de administratori, necesitatea acordării unui preaviz de 30 de zile. Nu au cum să renunțe la preaviz, pentru că acel preaviz este practic în favoarea CA-ului, nu pot renunța. Ei au evitat să facă precizări cu privire la acest preaviz”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Pe de altă parte, nerespectarea preavizului nu produce consecințe extrem de grave pentru cei doi demisionari care pot, cel mult, să-și piardă indemnizația pe o lună. În cazul în care prin depunerea mandatului fără cele 30 de zile de preaviz, se aduc prejudicii de orice fel societății, situația poate fi tranșată doar de instanță. Procedură de durată, în cazul de față.

 

Nici Simion Drelciuc și nici Ioan Comarița nu și-au explicat deciziile. „Sunt la volan acum și nu pot să vorbesc”, a fost răspunsul lui Ioan Comarița, contactat de Botoșăneanul, Simion Drelciuc nu a răspuns deloc la telefon.

 

Ce se întâmplă mai departe?

 

„Procedura legală este foarte simplă: se numesc administratori provizorii. Se poate face o paralelă cu situația anterioară, de acum o lună, cu vacantarea postului de director general. Când am numit un director general provizoriu, fiind de competența strict a CA-ului. Acum, fiind vorba de administratori, competența exclusivă este a Adunării Generale ordinare a Acționarilor”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

 

55 de entități

fac parte din AGA, respectiv unități administrativ teritoriale ale județului, printre care și Primăria Botoșani însă cu un Consiliu Județean majoritar cu 97% din acțiuni.

 

„În mod cert, decident va fi Consiliul Județean”, tranșează situația președintele CA.

 

Următorul pas este acela prin care CA convoacă de îndată AGA unde „se fac propuneri de la 2 până la 4 administratori. Noi putem funcționa cu minim cinci membri în CA”, mai spune Narcis Ștefan.

 

Nominalizările urmează a fi făcute din exterior, având în vedere că „lista scurtă” a administratorilor participanți la concurs s-a terminat odată cu intrarea în CA a lui Narcis Ștefan, în urmă cu trei ani.

 

Administratorii provizorii pot fi desemnați inclusiv prin consultare de CV-uri.

 

„Provizoratul poate funcționa de la 4 la 6 luni până se face o procedură de selecție. Ideea și chestiunea frumoasă este că mandatul actual al administratorilor în funcție expiră pe 30 iunie. Cred că aparent, va fi o nominalizare, foarte posibil doar pentru doi ca să fie viabil CA-ul, avem chestiuni foarte importante de votat luna asta, fiind vorba de bugetul de venituri și cheltuieli și acolo este atributul exclusiv al CA-ului”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Marea miză: care CA organizează concursul pentru postul de director general

 

Mandatele actualilor administratori expiră oricum în data de 30 iunie 2021.

 

Însă tocmi aici este și marea miză.

 

Pesediștii încearcă să recâștige controlul CA-ului întrucât CA-ul este cel care organizează concurs pentru postul de director general. Ei doresc să își impună propriii oameni pentru ca mai departe să poată organiza concursul pentru funcția de director general astfel încât să fie câștigat de persoana agreată de partid și să scape de Gabriel Cîrlan, numit director provizoriu cu sprijinul PNL și Pro România.

 

Noua manevră nu face altceva decât să confirme disperarea partidelor de a căpăta controlul SC Nova Apaserv SA într-o luptă politică vecină cu inconștiența dată fiind situația economică extrem de gravă în care se află compania și faptul că, tocmai din cauza stării financiare foarte proaste, consecință a disputelor politice interminabile, riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din istoria județului. 

 

loading...
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Loading...
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Loading...
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE
Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT
Seria conflictelor din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) continuă cu o nouă plângere penală, în cazul de față fiind vizată activitatea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani.
PUB de peste 200.000 de euro aproape de deschidere în Parcul Cornișa, se fac angajări de personal, meniul gândit în stil american – FOTOGALERIE
Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Stire pe saitul botosaneanul.ro. pentru un salariu mic cum sunt la noi in tara, un tanar a murit la lucrarile de montaj conducte de canalizare la Vaslui. La Botosani s=a inceput lupta pentru o taierea unor felii din fondurile europene de 200 milioane de euro destinate lucrarilor de retele de apa si canalizare ale Nova Apaserv. Cand se vor satura de bani acesti oameni?
3 martie 2021, 19:37
Sa vina Budi cel cu studii la hareta ca sa ne lumineze :lll
3 martie 2021, 18:55
mare surpriza! ori erau in consiliul de administratie astia ori Offossu sau Pabrinni de la Cs Botosani tot acelasi rezultat aveam, ba nu eram in play off.
3 martie 2021, 15:07
Menajera & neo-bolșevicii ciumați și analfabeți vor lăsa până la urmă orașul fără apă, doar pentru că vor să fie stăpânii absoluți ai acestui județ nenorocit tot de către ei.
3 martie 2021, 09:01
Inca odata se da dovada de nesimtire si lacomie in detrimentul cetateanului ! De asta va doare capul stimati politicieni de la conducerea C.J-ului? in loc sa va preocupati de gasirea unei solutii de recapitalizare si continuare a programului european, voi va cramponati de niste functii pentru a conduce o societate aflata la ATI. Mi-e scarba de intrigile voastre !
3 martie 2021, 07:56
...Cînd începe concurența, vreau să candidez, la CA , DG, Dex și orice ciolan , este de papa bun!!!
3 martie 2021, 07:32
Vă mai aduceți aminte în campania electorală cum aproape toți politicienii o ardeau cu "iubesc Botoșaniul și botoșănenii" Uite că așa și este, cum dovedesc ei promisiunea. Cum de dragul nostru se întămplă toate astea. Cât de răi sunteți ca să scrieți că sunt jocuri politice. Aici este strict interesul cetățeanului.
3 martie 2021, 07:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.9 o C
Dorohoi
8.9 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.9 o C
Ştefăneşti
7.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.