Știrea zilei
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director

Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.

Din 7 doar 3 au rămas

 

Pe data de 1 martie, singurii social-democrați rămași cu mandate de administratori și-au depus demisiile. Este vorba despre Simion Drelciuc și Ioan Comarița care au renunțat la funcții, ceea ce a făcut ca actualul CA să rămână în trei membri și astfel în imposibilitatea de a mai funcționa. Iar asta după ce, și Albert Tănasă a demisionat în data de 9 februarie 2021.

 

Pentru că legislația incidentă prevede ca un CA să fie compus din cinci membri pentru a putea fi decizional.

 

În prezent în CA-ul de la Apă au rămas:

 

Narcis Ștefan

Gabriel Apotrosoaei

Daniel Tupiluș

*Călin Bosovici și-a depus demisia pe 1 noiembrie 2020, fiind incompatibil cu calitatea de consilier local

 

Mandate depuse în mare, mare grabă 

 

Revenind la Simion Drelciuc și Ioan Comarița, deși legislația în vigoare prevede o perioadă de preaviz de 30 de zile, este posibil ca această obligativitate nu va fi respectată și în realitate.

 

„Deși există prevedere contractuală, respectiv în contractul de mandat de administratori, necesitatea acordării unui preaviz de 30 de zile. Nu au cum să renunțe la preaviz, pentru că acel preaviz este practic în favoarea CA-ului, nu pot renunța. Ei au evitat să facă precizări cu privire la acest preaviz”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Pe de altă parte, nerespectarea preavizului nu produce consecințe extrem de grave pentru cei doi demisionari care pot, cel mult, să-și piardă indemnizația pe o lună. În cazul în care prin depunerea mandatului fără cele 30 de zile de preaviz, se aduc prejudicii de orice fel societății, situația poate fi tranșată doar de instanță. Procedură de durată, în cazul de față.

 

Nici Simion Drelciuc și nici Ioan Comarița nu și-au explicat deciziile. „Sunt la volan acum și nu pot să vorbesc”, a fost răspunsul lui Ioan Comarița, contactat de Botoșăneanul, Simion Drelciuc nu a răspuns deloc la telefon.

 

Ce se întâmplă mai departe?

 

„Procedura legală este foarte simplă: se numesc administratori provizorii. Se poate face o paralelă cu situația anterioară, de acum o lună, cu vacantarea postului de director general. Când am numit un director general provizoriu, fiind de competența strict a CA-ului. Acum, fiind vorba de administratori, competența exclusivă este a Adunării Generale ordinare a Acționarilor”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

 

55 de entități

fac parte din AGA, respectiv unități administrativ teritoriale ale județului, printre care și Primăria Botoșani însă cu un Consiliu Județean majoritar cu 97% din acțiuni.

 

„În mod cert, decident va fi Consiliul Județean”, tranșează situația președintele CA.

 

Următorul pas este acela prin care CA convoacă de îndată AGA unde „se fac propuneri de la 2 până la 4 administratori. Noi putem funcționa cu minim cinci membri în CA”, mai spune Narcis Ștefan.

 

Nominalizările urmează a fi făcute din exterior, având în vedere că „lista scurtă” a administratorilor participanți la concurs s-a terminat odată cu intrarea în CA a lui Narcis Ștefan, în urmă cu trei ani.

 

Administratorii provizorii pot fi desemnați inclusiv prin consultare de CV-uri.

 

„Provizoratul poate funcționa de la 4 la 6 luni până se face o procedură de selecție. Ideea și chestiunea frumoasă este că mandatul actual al administratorilor în funcție expiră pe 30 iunie. Cred că aparent, va fi o nominalizare, foarte posibil doar pentru doi ca să fie viabil CA-ul, avem chestiuni foarte importante de votat luna asta, fiind vorba de bugetul de venituri și cheltuieli și acolo este atributul exclusiv al CA-ului”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Marea miză: care CA organizează concursul pentru postul de director general

 

Mandatele actualilor administratori expiră oricum în data de 30 iunie 2021.

 

Însă tocmi aici este și marea miză.

 

Pesediștii încearcă să recâștige controlul CA-ului întrucât CA-ul este cel care organizează concurs pentru postul de director general. Ei doresc să își impună propriii oameni pentru ca mai departe să poată organiza concursul pentru funcția de director general astfel încât să fie câștigat de persoana agreată de partid și să scape de Gabriel Cîrlan, numit director provizoriu cu sprijinul PNL și Pro România.

 

Noua manevră nu face altceva decât să confirme disperarea partidelor de a căpăta controlul SC Nova Apaserv SA într-o luptă politică vecină cu inconștiența dată fiind situația economică extrem de gravă în care se află compania și faptul că, tocmai din cauza stării financiare foarte proaste, consecință a disputelor politice interminabile, riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din istoria județului. 

 

loading...
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
Loading...
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
Loading...
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Zeci de botoșăneni cu banii furați de pe carduri după anunțuri pe OLX! Hackerii bănuiți că sunt din străinătate
S-au întâmplat o sumedenie de cazuri la Botoșani, cu înșelătorii în urma unor anunțuri publicate pe rețeaua OLX sau Autovit. Botoșănenii păgubiți au depus plângeri la Poliție, după ce au rămas fără sume cuprinse între 300 și 3.000 de lei, bani care au dispărut de pe cardurile bancare.
Șefa DSP sunată la 1 noaptea pentru un copil ținut până dimineață, într-un container, cu febră și convulsii
Medicul Monica Adăscăliței, care are și calitatea de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a relatat un incident de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, în care a fost implicată.
Polițiști, doar cu BAC-ul luat: Sute de posturi disponibile, revoltă printre sindicaliști: Este o nedreptate
Poliția Română face angajări masive în această perioadă fiind disponibile în toată țara 412 posturi. Dintre acestea, 10 sunt la Botoșani.
Stire pe saitul botosaneanul.ro. pentru un salariu mic cum sunt la noi in tara, un tanar a murit la lucrarile de montaj conducte de canalizare la Vaslui. La Botosani s=a inceput lupta pentru o taierea unor felii din fondurile europene de 200 milioane de euro destinate lucrarilor de retele de apa si canalizare ale Nova Apaserv. Cand se vor satura de bani acesti oameni?
3 martie 2021, 19:37
Sa vina Budi cel cu studii la hareta ca sa ne lumineze :lll
3 martie 2021, 18:55
mare surpriza! ori erau in consiliul de administratie astia ori Offossu sau Pabrinni de la Cs Botosani tot acelasi rezultat aveam, ba nu eram in play off.
3 martie 2021, 15:07
Menajera & neo-bolșevicii ciumați și analfabeți vor lăsa până la urmă orașul fără apă, doar pentru că vor să fie stăpânii absoluți ai acestui județ nenorocit tot de către ei.
3 martie 2021, 09:01
Inca odata se da dovada de nesimtire si lacomie in detrimentul cetateanului ! De asta va doare capul stimati politicieni de la conducerea C.J-ului? in loc sa va preocupati de gasirea unei solutii de recapitalizare si continuare a programului european, voi va cramponati de niste functii pentru a conduce o societate aflata la ATI. Mi-e scarba de intrigile voastre !
3 martie 2021, 07:56
...Cînd începe concurența, vreau să candidez, la CA , DG, Dex și orice ciolan , este de papa bun!!!
3 martie 2021, 07:32
Vă mai aduceți aminte în campania electorală cum aproape toți politicienii o ardeau cu "iubesc Botoșaniul și botoșănenii" Uite că așa și este, cum dovedesc ei promisiunea. Cum de dragul nostru se întămplă toate astea. Cât de răi sunteți ca să scrieți că sunt jocuri politice. Aici este strict interesul cetățeanului.
3 martie 2021, 07:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Sancțiunile nu sunt prevăzute în acest ordin de ministru, dar în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, atunci când refuzi să anunți în condițiile în care tu știi că eș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9484 lei
USD
Dolarul SUA
4.2646 lei
CHF
Francul elveţian
4.6171 lei
GBP
Lira sterlină
5.8523 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7293 lei
XAU
Gramul de aur
244.4451 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3760 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1622 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.3 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.6 o C
Darabani
10.2 o C
Saveni
11.4 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.