Știrea zilei
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare

Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.

Măsuri pentru eliminarea cozilor 

 

De săptămâna viitoare, în urma unor discuții aplicate cu șefii celor două structuri din subordinea Primăriei, Cosmin Andrei a anunțat că se lucrează la deschiderea a încă două centre de încasare.

 

„Vom îmbunătăți condițiile de la Direcția de Impozite și Taxe Locale, în sensul că înființăm alte două puncte de încasare pentru cetățenii municipiului Botoșani pentru a debirocratiza administrația publică. La Serviciul Public de Evidență a Persoanei din cadrul mall-ului va fi înființat un centru de încasare al DITL care eliberează pe loc chitanțele necesare pentru perfectarea documentelor de acolo. Chitanța de 7 lei va fi eliberată la mall”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În așa fel, botoșănenii nu vor mai face două drumuri, unul la DITL pentru plata taxei în valoare de 7 lei pentru preschimbarea buletinului și un al doilea, la mall, la Serviciul de Evidență al Persoanei.

 

Oamenii care vor alte chitanțe direcționați spre Casa Cărții

 

De asemenea, cetățenii care au de achitat alte taxe decât cele de proprietate, vor fi direcționați către sediul Primăriei de la Casa Cărții.

 

„Acolo unde vor putea fi eliberate chitanțe care nu țin de proprietate, cum ar fi taxe extrajudiciare, de timbru, locuri de parcare, amenzi și alte taxe. Tot pentru a degreva situația de la DITL și pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor care au de a face cu Serviciul Urbanism, cu Serviciul Patrimoniu, astfel încât să nu mai trebuiască să meargă la DITL și să se întoarcă. Vom elibera chitanțele acolo, dacă au nevoie dar și un punct de eliberare a documentelor, astfel încât oamenii să nu mai stea la coadă”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

 

 

Unul dintre centrele de încasare rămâne funcțional până la finele lunii martie, când expiră bonificația de 10% acordată cetățenilor, celălalt se dorește a fi permanentizat.

 

„Cel de la Evidența Populației îmi doresc să fie cu caracter permanent, vom asigura toată dotarea și infrastructura de comunicații astfel încât această măsură pe care eu o consider foarte bună să funcționeze de acum încolo astfel încât oamenii să nu mai facă acest drum la DITL nici pe viitor iar la Casa Cărții cred că va fi temporar pentru că nu va mai fi aceeași aglomerație la DITL după data de 31 martie, se va mai decongestiona situația de acolo”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În paralel botoșănenii au la îndemână modalitatea electronică de plată care de asemenea va fi din nou funcțională de săptămâna viitoare. Primarul încurajează cetățenii să acceseze platforma ghiseul.ro, unde Primăria Botoșani este înrolată și unde se pot plăti taxele și impozitele de acasă, la fel cum se achită și facturile la utilități folosind cardul bancar.

Este o variantă facilă care nu presupune costuri suplimentare, acestea fiind suportate de municipalitate.

Mai mult, se pot vedea și restanțțele care sunt înscrise în dreptul fiecărei persoane.

 

„Am spus și în campania electorală și înainte că îmi doresc o administrație care să fie mai puțin birocratică și să oferim condiții mai bune, să migrăm spre digitalizare și spre o administrație inteligentă”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Odată cu reluarea activității din acest an la Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Botoșani s-au format cozi care s-au întins pe câteva sute de metri, oamenii fiind nemulțumiți de faptul că au fost nevoiți să îndure frigul pentru a ajunge la ghișee. S-a apelat inclusiv la echipaje de polițiști și jandarmi pentru a se asigura un climat de ordine. 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Direcția de Impozite și Taxe Locale ÎNCHISĂ pentru plata principalelor dări – GALERIE FOTO
ACUM: Sute de oameni stau la coadă pentru a-și plăti taxele și impozitele - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Se pot plati taxele si impozitele prin Ghiseul.ro, am facut eu astazi acest lucru. Totul e rapid, transparent si dovada platii vine pe email. Cei mai tineri si cu acces la calculator ar trebui sa i ajute si pe cei fara prea multe competente digitale.
27 ianuarie 2021, 17:54
Citind articolul,am accesat ghiseul.ro si am constatat ca astaz functioneaza, situatie in care am achitat taxele locale.
27 ianuarie 2021, 12:26
Cosmin Andrei-cel mai bun primar!Respect!
27 ianuarie 2021, 11:46
Cel mai smecher primar!
27 ianuarie 2021, 11:45
Abureli. De o lună nu poti intra pe ghiseul.ro. Asta explică și cozile imense. Vreau să știu dacă Primăria prelungește termenele de plată cu fix atâtea zile cât aplicația n-a funcționat?
27 ianuarie 2021, 08:03
Pina pe 18 ianuarie a fost inchis. Deci ianuarie mai mult de jumatate a fost pierdut. Corect este sa lungiti cu 18 zile termenul de la 31 martie. Su pentru ca este pandemie termenul ar trebui lungit pina la sfarsitul lunii iunie. Voi nu faceti altceva decat sa obligati turma sa asalteze directia de taxe si impozite. Un moment numai bun de inmultirea covizilor. Voi de faot zadarniciti combaterea covidului, obligati bietii oameni sa nu respecte regulile.
27 ianuarie 2021, 07:43
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
15.9 o C
Bucecea
17.7 o C
Darabani
15.1 o C
Saveni
16.0 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.