Știrea zilei
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare

Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.

Măsuri pentru eliminarea cozilor 

 

De săptămâna viitoare, în urma unor discuții aplicate cu șefii celor două structuri din subordinea Primăriei, Cosmin Andrei a anunțat că se lucrează la deschiderea a încă două centre de încasare.

 

„Vom îmbunătăți condițiile de la Direcția de Impozite și Taxe Locale, în sensul că înființăm alte două puncte de încasare pentru cetățenii municipiului Botoșani pentru a debirocratiza administrația publică. La Serviciul Public de Evidență a Persoanei din cadrul mall-ului va fi înființat un centru de încasare al DITL care eliberează pe loc chitanțele necesare pentru perfectarea documentelor de acolo. Chitanța de 7 lei va fi eliberată la mall”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În așa fel, botoșănenii nu vor mai face două drumuri, unul la DITL pentru plata taxei în valoare de 7 lei pentru preschimbarea buletinului și un al doilea, la mall, la Serviciul de Evidență al Persoanei.

 

Oamenii care vor alte chitanțe direcționați spre Casa Cărții

 

De asemenea, cetățenii care au de achitat alte taxe decât cele de proprietate, vor fi direcționați către sediul Primăriei de la Casa Cărții.

 

„Acolo unde vor putea fi eliberate chitanțe care nu țin de proprietate, cum ar fi taxe extrajudiciare, de timbru, locuri de parcare, amenzi și alte taxe. Tot pentru a degreva situația de la DITL și pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor care au de a face cu Serviciul Urbanism, cu Serviciul Patrimoniu, astfel încât să nu mai trebuiască să meargă la DITL și să se întoarcă. Vom elibera chitanțele acolo, dacă au nevoie dar și un punct de eliberare a documentelor, astfel încât oamenii să nu mai stea la coadă”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

 

 

Unul dintre centrele de încasare rămâne funcțional până la finele lunii martie, când expiră bonificația de 10% acordată cetățenilor, celălalt se dorește a fi permanentizat.

 

„Cel de la Evidența Populației îmi doresc să fie cu caracter permanent, vom asigura toată dotarea și infrastructura de comunicații astfel încât această măsură pe care eu o consider foarte bună să funcționeze de acum încolo astfel încât oamenii să nu mai facă acest drum la DITL nici pe viitor iar la Casa Cărții cred că va fi temporar pentru că nu va mai fi aceeași aglomerație la DITL după data de 31 martie, se va mai decongestiona situația de acolo”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În paralel botoșănenii au la îndemână modalitatea electronică de plată care de asemenea va fi din nou funcțională de săptămâna viitoare. Primarul încurajează cetățenii să acceseze platforma ghiseul.ro, unde Primăria Botoșani este înrolată și unde se pot plăti taxele și impozitele de acasă, la fel cum se achită și facturile la utilități folosind cardul bancar.

Este o variantă facilă care nu presupune costuri suplimentare, acestea fiind suportate de municipalitate.

Mai mult, se pot vedea și restanțțele care sunt înscrise în dreptul fiecărei persoane.

 

„Am spus și în campania electorală și înainte că îmi doresc o administrație care să fie mai puțin birocratică și să oferim condiții mai bune, să migrăm spre digitalizare și spre o administrație inteligentă”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Odată cu reluarea activității din acest an la Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Botoșani s-au format cozi care s-au întins pe câteva sute de metri, oamenii fiind nemulțumiți de faptul că au fost nevoiți să îndure frigul pentru a ajunge la ghișee. S-a apelat inclusiv la echipaje de polițiști și jandarmi pentru a se asigura un climat de ordine. 

loading...
Direcția de Impozite și Taxe Locale ÎNCHISĂ pentru plata principalelor dări – GALERIE FOTO
ACUM: Sute de oameni stau la coadă pentru a-și plăti taxele și impozitele - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Se pot plati taxele si impozitele prin Ghiseul.ro, am facut eu astazi acest lucru. Totul e rapid, transparent si dovada platii vine pe email. Cei mai tineri si cu acces la calculator ar trebui sa i ajute si pe cei fara prea multe competente digitale.
27 ianuarie 2021, 17:54
Citind articolul,am accesat ghiseul.ro si am constatat ca astaz functioneaza, situatie in care am achitat taxele locale.
27 ianuarie 2021, 12:26
Cosmin Andrei-cel mai bun primar!Respect!
27 ianuarie 2021, 11:46
Cel mai smecher primar!
27 ianuarie 2021, 11:45
Abureli. De o lună nu poti intra pe ghiseul.ro. Asta explică și cozile imense. Vreau să știu dacă Primăria prelungește termenele de plată cu fix atâtea zile cât aplicația n-a funcționat?
27 ianuarie 2021, 08:03
Pina pe 18 ianuarie a fost inchis. Deci ianuarie mai mult de jumatate a fost pierdut. Corect este sa lungiti cu 18 zile termenul de la 31 martie. Su pentru ca este pandemie termenul ar trebui lungit pina la sfarsitul lunii iunie. Voi nu faceti altceva decat sa obligati turma sa asalteze directia de taxe si impozite. Un moment numai bun de inmultirea covizilor. Voi de faot zadarniciti combaterea covidului, obligati bietii oameni sa nu respecte regulile.
27 ianuarie 2021, 07:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.