Știrea zilei
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele

Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.

A murit de COVID doar neoficial 

 

În cursul zilei de luni, 25 mai 2020, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în baza informațiilor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a stabilit că Elena Buta, asistenta medicală de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati NU a murit din cauza infecției cu COVID.

 

Și asta deoarece al doilea rezultat a venit negativ și astfel pacienta nu s-a mai încadrat în „definiția de caz”. Un tipar al bolii la care Lenuța nu a mai corespuns.

 

Deși, realitatea contrazice definițiile de caz ale autorităților. Pentru că Lenuța era o femeie sănătoasă care făcea sport și ducea o viață sănătoasă. S-a infectat cu SARS-COV-2 și a avut complicații pulmonare care au dus în cele din urmă la decesul ei.

 

Complicații pulmonare care nu ar fi existat dacă nu era pozitivat COVID-ul.

 

Explicația medicală:

 

”Privind decesul asistentei de 46 ani, decedata cu două teste negative, după tratament cu Remdesivir rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natura distructivă tisulara sunt imposibil de remediat şi duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 ani.”,

prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi.

 

 

De altfel și sindicaliștii din sănătate remarcă această situație revoltătoare:

 

„Chiar dacă a avut două teste negative, draga noastră colegă a decedat din cauza Covid-19 și se încadrează în definiția de caz. Atitudine revoltătoare a autorităților! Distribuind, informăm toți colegii despre cum sunt umiliți eroii!”,

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România

 

Se solicită rectificare la... rectificarea autorităților.

 

Mai ales din cauza faptului că urmașul Elenei Buta nu va putea beneficia de drepturile financiare firești oferite de stat prin Legea nr.56 din 15 mai 2020 privind recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

 

Copilul asistentei medicale nu va beneficia de pensie de urmaș după mama lui, care a murit după 20 de ani în care a lucrat în sistemul medical și după o luptă de la care nu a dat înapoi, în timp ce alți medici sau asistenți au preferat să își ia concedii pentru tot felul de motive sau pur și simplu să demisioneze.

 

Morți aproape similare, măsuri totul opuse

 

Paradoxal, într-un caz tras parcă la indigo, autoritățile s-au comportat exact invers. Este vorba de prima asistentă medicală care a decedat după o infecție cu Covid-19.

 

Magda Mariana Săndulachi Babii, asistent șef în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al Spitalului Județean Mavromati, în vârstă de 58 de ani, a fost la rândul ei diagnosticată cu Covid-19, iar apoi din cauza stării grave, a fost internată pe secția de reanimare a Spitalului Mavromati Botoșani pe data 7 aprilie 2020.

 

Asistenta a fost intubată și ventilată mecanic, iar în urma tratamentului specific pentru Covid s-au obținut trei teste negative consecutive la finele lunii aprilie. Aceasta s-a ales însă cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați. Pentru că teoretic fusese vindecată de Covid-19 a fost transferată la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea continuării tratamentului pentru afecțiunile secundare, unde după câteva zile, în noaptea de 10 spre 11 mai, a decedat.

 

A rămas pe lista decedaților de COVID, iar soțul și fiica s-au prezentat deja la Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani unde au depus actele pentru ajutorul de deces, urmând a face dosarul și pentru pensia de urmaș.

 

La decesul unui cadru medical, familia primește ajutorul de înmormântare stabilit prin legea bugetului de stat, iar unitatea medicală plătește o indemnizație compusă din două salarii medii pe economie.

 

„Copiii urmași vor beneficia la fel ca în prevederile din legea pensiilor până la 18 ani sau până la 26 de ani dacă urmează o formă de învățământ”,

Narcis Drețcanu, director executiv adjunct CJP

 

Legea 56/15 mai 2020 arată că pensia de urmaș este egală cu 75% din salariul de bază avut de persoana decedată. De asemenea, legea specifică și că familia are dreptul la asistență medicală și medicamente gratuite în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Sănătății sau, după caz, ministerele cu rețea sanitară proprie, cu decontarea cheltuielilor de către acestea.

 

Și nu în ultimul rând, scutirea de la plata impozitului pe terenul și pe clădirea folosute ca domiciliu, aflate în proprietate sau coproprietate.

 

Soțul beneficiază de pensie de urmaș și scutirea de impozite, dacă nu se recăsătorește.

 

De aceste drepturi, familia Elenei Buta a fost privată, chiar de instituțiile statului.

 

loading...
DUREROS: Moment de reculegere în spitale pentru asistenta din Botoșani  - GALERIE FOTO
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
inpuff.ro
Loading...
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Loading...
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Să transmiteți mai departe, copiilor, nepoților dvs., următorul mesaj: învățământul, cultura și dragostea nu se pot face pe internet”,Florin Ionescu-Galați, violonist  ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.