Știrea zilei
Sute de oameni, steaguri, copii, oficialităţi, vin şi fasole – GALERIE FOTO
Piaţa 1 Decembrie din Centrul Vechi s-a colorat în roş-alb-albastru de Ziua Naţională a României. Cum lucrările în această parte a municipiului Botoşani s-au finalizat, ceremonia dedicată sărbătoririi ţării a revenit după doi ani în această parte a oraşului.

Manifestarea s-a bucurat de cea mai bună prezenţa din ultimul deceniu. Peste 500 de oameni au asistat le eveniment. Pe lângă pleiada de oficialităţi şi oameni politici, la faţa locului au venit şi o sumedenie de copii, muncitori care au lucrat la renovarea clădirilor din zona istorică a urbei, locuitori din această parte a oraşului, mulţi dintre ei urmărind derularea acţiunii de la balcoane. Coloana oficială, formată din peste o sută de persoane, a pornit din Piaţa Revoluţiei şi urcat pe Pietonalul Bancar, circulaţia pe Calea Naţională, în zona parcării de la fostul magazin Botoşani, fiind întreruptă pentru ca oficialităţile să poată traversa strada. În faţa Bisericii Uspenia s-a tăiat simbolic panglica de reinaugurare a Centrului Vechi, după care au urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de părintele protopop Lucian Leonte, discursuri şi depuneri de coroane. Oficalităţile au plecat apoi la Hotel Rapsodia, iar oamenii de rând s-au îmbulzit la cârnaţi, vin şi fasole. (S.B.)

CITEȘTE ȘI:
 1 Decembrie de la geamul botoşănenilor patrioţi - FOTOGALERIE
  Oraşul s-a îmbrăcat de sărbătoare de Ziua României – GALERIE FOTO

Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
Uitati-va cum toate notabilitatile pupa mina securistului Diaconu si anume -Roman ,Flutur, Buhaianu-toti blestematii acestui oras oropsit
2 decembrie 2011, 20:42
O fresca reala cu hotii si imbuibatii si saracii orasului. Rusine
2 decembrie 2011, 20:35
dupa cum ati vazut,toti botosanenii au baut sampanie prin reprezentantii lor.
2 decembrie 2011, 11:35
Singurul lucru strigator la cer e ca primarului ii este rusine sa poarte panglica tricolor la vedere.Nu stie smintitul ca aceasta se poarta pe deasupra indiferent de haina care o porti.Daca a fost in chiloti si apoi s-a imbracat,trebuia sa-si puna panglica tricolor pe deasupra pardesiului.E un detaliu,insa foarte semnificativ in aceasta zi.Iar curiosului ii recomand sa se aseze de partea cealalta a statuii si va vedea ca peste noapte s-a..rasucit.hahahaha.Mereu a fost asa omule,imi amintesc bine.Nu-ti fa griji,ai grija ca de-acu incolo sa n-o intoarca tiganii,dupa ce vor ocupa din nou centrul vechi
2 decembrie 2011, 01:28
astazi am fost mandru ca sunt ROMAN dupa ani si ani de zile....chiar daca exista situatia asta in tara, totusi astazi am simtit ROMANESTETE IUBESC ROMANIA!
1 decembrie 2011, 21:00
La multi ani! Felicitari botosanenilor pentu Centru Vechi !
1 decembrie 2011, 20:32
La multi ani! Felicitari botosanenilor pentu Centru Vechi !
1 decembrie 2011, 20:32
Bai mihai ca viteaz nu esti , nu ai inteles nimic si ai apucaturi dictatoriale invatate de la ai tai. si mai vasile am fost acolo si mi-a fost rusine de inginfarea celor care ne conduc fata de saracia si saracii care sint in judet. De aia mie rusine pt ca sint indivizi ca voi fara coloana verticala. De aia isi bat joc europenii de noi ca popor.
1 decembrie 2011, 19:01
Cum iti permiti misele sa intinezi o zi sfanta a poporului roman cu balivernele tale politice? Macar pentru o zi trebuie sa lasam politica deoparte si sa ne adume cu piosenie aminte de strabunii care au murit pentru ca noi inclusiv sa scriem mesaje aici. Mai Ursule, or mai fi multi ca tine dar in piata nu am vazut niciunul. Pentru Curios: cat de prost trebuie sa fii ca sa crezi ca a intors cineva statuia? Oare stii macar ce reprezinta ea? La Multi Ani, Romania! La Multi Ani, romani!
1 decembrie 2011, 17:19
Daca iti este rusine ca esti ROMAN, muta-te mai, in alta tara si lasa-ne!!!
1 decembrie 2011, 16:52
La Multi Ani frati romani !!!
1 decembrie 2011, 16:40
Romani flaminzi mincati ciorba cu basescu data de acesti hoti si imbuibati gen flutur roman buhaianu ca ei maninca la restaurant de lux pe banii altora. Imi este rusine ca sint roman. In decursul istoriei romanii nu s-au condus niciodata singuri ci de turci ,austrieci rusi, nemti. Nici nu pot deoarece prin proverbele lor--capul plecat sabia nu-l taie si doamne fereste de mai rau-- se autodistrug si devin lasi. Balada miorita distruge copii inca din scoala. Bravo grecilor si celorlalte popoare.Nu v-ati intrebat de ce basarabenii nu vreau unirea cu Romania? Ei zic ca de cit sa-i asupreasca si sa-i batjocoreasca romanii mai bine e cu rusii. Asta a ajuns Romania. Si uitati cui da brava armata romana onorul-- unor hoti si neispraviti
1 decembrie 2011, 15:28
Cei care stiu orasul asta bine si care au fost azi in Centrul Vechi sa imi raspunda si mie la o intrebare: Statuia de acolo nu a fost cumva intoarsa pe soclu ??? Eu tin minte ca era orientata altfel, soldatul tintea spre Modarom
1 decembrie 2011, 14:56
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.