Știrea zilei
FC Botoşani – Steaua, meciul şi ziua în care s-a batjocorit oraşul – VIDEO & GALERIE FOTO 
Ironiile şi miştourile unei părţi a presei centrale, care a prefaţat cu sarcasm partida FC Botoşani – Steaua Bucureşti din etapa a VIII - a a Ligii I, au fost alimentate chiar de staff-ul administrativ al echipei fanion a judeţului. Partida istorică de duminică, prima oficială jucată de multipla campioană a României la Botoşani, a avut parte de un generos moment folcloric.
FC Botosani Steaua

Dansuri populare pe tărâmul lui Vaşvari şi Bourceanu

După ce vestitul imn cu a sa mascotă „Cocoşel Botoşel” a generat o băşcălie generală, oficialii clubului s-au gândit că nu ar fi rău să invite ansamblul „Balada” FC Botosani Steaua folclor să se producă în faţa miilor de oameni şi a atâtor televiziuni şi publicaţii centrale. Cinci perechi de dansatori îmbrăcaţi în costume populare, din care bineînţeles că nu au lipsit celebrele căciuli brumării de miel, au dansat de mama focului în cercul de la centrul terenului spre amuzamentul oficialilor de la Steaua Bucureşti şi a jurnaliştilor din presa centrală. Nu au lipsit din cântul popular tradiţionalele „frunză verde”, „măi flăcăi” şi „să răsară busuioc”. Dansul de pe Stadionul Municipal a fost executat în condiţiile în care cu trei ore înainte de meci preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer şi mai ales antrenorul principal Cristi Popovici pregăteau meciul cu Steaua la… Târgul Agro-Zoo de la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Pauză cu dansuri ţigăneşti

„Cocoşel Botoşel”, rebotezat „Cocoşul” şi dansul popular nu au fost îndeajuns pentru organizatori. În pauza meciului, în acelaşi cerc de la centrului terenului, fc botosani steaua dansuri tiganesti când în tribune se aflau peste 8.000 de oameni, şi-a făcut apariţia o trupă de dansuri ţigăneşti. Melodia a fost interpretată în limba romanes, astfel încât nu a fost cazul de fredonări. În acel moment a reacţionat însă galeria Stelei. Paşnici şi cu puţine invective până atunci, fanii echipei din Ghencea au scandat în repetate rânduri: „la ţigani, m… la ţigani”.
„Încercăm de toate. Sigur că, nu toate se potrivesc, dar încercăm spectacol lângă spectacol, în pauzele meciului se poate vedea orice. Repet, nu ştiu dacă e cea mai bună alegere dansul sau… da’ nu mai contează. Problema noastră este că, dacă întrebaţi pe alţii care vin din afară, văd un lucru nou la Botoşani, adică văd o chestiune care ţine de organizare de ştaif, de ţinută şi acesta e un lucru foarte important, că la nici un capitol nu suntem corigenţi şi suntem pe o cale a normalităţii”, a afirmat după meci Valeriu Iftime, preşedintele consiliului de administraţie de la FC Botoşani. 

Mii de botoşăneni au săltat de bucurie la golurile Stelei

Ciudăţeniile nu au lipsit nici în timpul desfăşurării propriu-zise a partidei. Cele două goluri marcate de Steaua Bucureşti au fost însoţite de urale venite mai ales de la peluza dinspre bulevardul Mihai Eminescu. Aproximativ un sfert dintre spectatorii de pe Stadionul Municipal s-au bucurat atunci când FC Botoşani a primit cele două goluri, lucru care nu se poate vedea chiar în fiecare zi nu doar în Liga I, ci în orice ţară cât de cât civilizată. De altfel, o mulţime de botoşăneni au venit pe Stadionul Municipal Botoşani îmbrăcaţi ostentativ cu tricouri ale Stelei ori purtând fulare sau eşarfe roş-albastre. Tonul la manifestările cel puţin paradoxale l-a dat însuşi primarul Ovidiu Portariuc, care cu o zi înainte a aşteptat campioana en-titre la Hotel Rapsodia şi a declarat la ProTV că el este stelist.Sesizând ceea ce se întâmplă, galeria de la FC Botoşani a făcut un apel general la începutul partidei către spectatori să-i încurajeze pe băieţii lui Cristi Popovici şi nu pe cei pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf. „Susţineţi echipa locală, nu cele din capitală” şi „Botoşaniul suntem noi”, au fost două dintre mesajele de pe bannerele afişate de „Dark Hooligans”. Apelul nu a avut ecou şi a fost reluat după pauză cu noi mesaje: „Adevărata dragoste este în ţară”, „Vouă vă pasă doar de palmares şi trofee, de asta iubiţi echipele din capitală”.
Atitudinea unei bune părţi a spectatorilor nu a fost trecută cu vederea nici de finanţatorul FC Botoşani.
„Am văzut astăzi oameni, femei în tribună, oameni care nu au fost de multă vreme la un meci de fotbal şi stăm ca la teatru, când e o tragedie. Nu poţi exalta, nu poţi să cânţi pentru că n-avem instrucţia asta, n-avem educaţia asta”, a declarat Valeriu Iftime.

Umilinţă prin gard

Multor suporteri ai Stelei nu le-au ajuns porţia de umilinţă de sâmbătă, când jucătorii au intrat în Hotelul Rapsodia fără să îi bage în seamă şi după două ore în care i-au ţinut afară i-au primit cu jandarmi şi bodyguarzi. La finalul partidei de duminică în jur de 200 de susţinători ai campioanei en-titre i-au aşteptat din nou în zona vestiarelor. Zeci de minute au stat din nou degeaba, cu excepţia lui Tătăruşanu, care a donat o pereche de mănuşi, ceilalţi jucători şi antrenori de la fc botosani steaua suporteri  Steaua ignorând complet suporterii. Aceştia s-au urcat pe ziduri, pe balcoane, pe garduri, doar-doar vreun stelist va veni să le acorde un autograf, lucru care însă nu s-a întâmplat. În disperare de cauză unii suporteri s-au băgat prin crăpătura din partea de jos a gardului, oferind o veritabilă imagine a umilinţei, însă nici aşa nu au reuşit să îi impresioneze pe stelişti. Aceştia l-au aşteptat pe Laurenţiu Reghecampf, după care au urcat în autocar şi duşi au fost, doar preşedintele Mihai Stoica aplaudând de pe scaun, în timp ce fotbaliştii nu s-au obosit nici măcar să facă din mâini. În perioada în care cei 200 de suporteri îi aşteptau pe stelişti, de la vestiare ieşeau jucătorii de la FC Botoşani. În afara câtorva încurajări, nici un microbist de acolo n-a vrut vreo poză sau un autograf de la jucătorii echipei care reprezintă oraşul şi care au reuşit să egaleze o performanţă veche de 60 de ani - o promovată neînvinsă timp de şapte etape - şi să stea trei săptămâni pe primul loc din Liga I.
VEZI ŞI:
ProTV, băşcălie maximă cu Botoşani – Steaua: mai mulţi oameni la un târg de vaci şi oi VIDEO

“Hai, pi ei" şi "faşim un egal istoric!”

În aceste condiţii cronica din ProSport de la FC Botoşani – Steaua pare una cât se poate firească:
 “Şi faşim băi? Batem ori nu?”, se întreabă suporterii botoşeneni pe culoarele stadionului! O aglomeraţie de nedescris, maşini de fiţă, în care este prezentă toată spuma Moldovei de Nord, şi mult optimism. FC Botoşani este pentru prima oară în istorie în Liga I, iar până la meciul cu roş-albaştrii a adunat o zestre de cincisprezece puncte, deci fanii au putut visa într-o minune.
La pauză, suporterii botoşăneni încă speră: “Măcar să le dăm un gol… Sau două, şi faşim un egal istoric!” Şi, de la cabine, elevii lui Popovici parcă s-au “tunat”. O lovitură liberă executată puternic de Vaşvari, mingea este respinsă de Tătăruşanu, iar Ciprian Dinu reduce din diferenţă! E 2-1, iar stadionul explodează! “Hai, pi ei! Steaua nu mai joacă nimic, nici Cristea, că se mărită Bianca”, urlă de bucurie ultraşii moldoveni.

VEZI ŞI:
INCREDIBIL: În buza meciului cu Steaua Popovici&Şfaiţer la Popăuţi - FOTOGALERIE
[[banner]]
GOLURILE ŞI MECIUL MINUT CU MINUT:
ACUM: Meciul anului –FC Botoşani – Steaua Bucureşti LIVE TEXT 1 - 2 FINAL
[[galerie-foto]]

Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Loading...
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Loading...
Botoșănenii care trimit Crăciunul în Diaspora, mii de pachete cu bunătăți au luat drumul Europei - FOTOGALERIE
Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a fost una agitată cu multe cumpărături și pregătiri. Cum nu toți botoșănenii plecați peste hotare au putut să vină acasă măcar de Crăciun, cei dragi, rămași în Botoșani, le-au trimis un strop de bucurie. De acasă.
Minunea din viața familiei Cenușă! Crăciunul perfect sărbătorit în familie într-o atmosferă de împlinire sufletească! FOTO&VIDEO
Soții Iustina și Teodor Cenușă se mândresc acum cu fiica lor, Parascheva, o mânuță de fetiță gingașă și zglobie care le-a apărut în viață, împlinindu-i. Iar tabloul acestei familii este chiar unul care se apropie de perfecțiune.
Eroul martir Florică Murariu „omorât” din nou, chiar de botoșănenii lui! Numele dat școlii în memoria sa a fost retras - GALERIE FOTO
Pe 24 decembrie 1989, Florică Murariu, unul dintre cei mai mari rugbiști pe care i-am avut vreodată pe acest pământ, e chemat la unitate, fiind cadru MApN. În zona parcului Moghioroș e oprit de soldații unității 01270 din Focșani. I se cere să se legitimeze. E cu geacă, poartă blugi, arată a terorist. Duce mâna să se legitimeze, moment în care soldatul Lepădatu Fănică, văzându-i tricoul naționalei statului Zimbabwe, pe care sportivul îl purta, îl împușcă pe cel care jucase pentru România de peste 70 de ori. Ucigașul este, și azi, liber!
Trei elevi au produs singuri un filmuleț prin care fac reclamă liceului: Destinația ta pentru un viitor promițător VIDEO
Unii își fac reclamă pe la televiziuni, alții contactează chiar firme specializate în marketing în încercarea de a atrage elevi. Ceea ce nu este un lucru tocmai simplu într-un județ în care populația scade de la o zi la alta și tot mai puțini tineri acceptă să rămână în mediul rural sau prin ”orășele”.
Încăierare pentru postul de director la ”Apă”, prima doamnă a liberalilor a dat peste domnul cu banii de la PSD
Operatorul licențiat de apă și canalizare derulează în aceste zile procedura de selecție a trei dintre cei patru directori. Iar una dintre funcțiile scoase la concurs a generat prima ciocnire PNL – PSD pentru șefia unei unități de stat după revenirea liberalilor la guvernare și trecerea social-democraților în opoziție.
PSD-ul acuzat că minte în comunicate de un primar de-al lor pe picior de plecare la ALDE: Vrea din ăștia care au blocuri multe, nu din ăștia cu case
Scandal în toată regula între PSD și ALDE, după ce a doua formațiune politică menționată a ieșit public cu o listă de primari, printre care trei social-democrați, care ar trece la ALDE și ar candida din partea acestui partid la alegerile de anul viitor.
Bravo pentru articol și pentru atitudinea față de țărani. Susțineți echipa locală!
4 mai 2014, 19:23
Domnu ziarist, v-ati mirat ca o parte din peluza Sud s-a bucurat la golurile Stelei.Daca erati informat ,stiati ca acolo s-a amenajat un sector special (altul decit galeria Stelei de la Bucuresti)pentru sustinatorii Stelei din judetele vecine plus cei din BT.daca erau stelisti,ati fi vrut sa plinga la golurile Stelei?s-au bucurat si ei ca tot omul.Asa este si la Iasi asa a fost si la SV cu multi ani in urma.La Piatra Neamt la fel.Nu mai fiti siderat si uimit.N-are sens.face rau la inima
24 septembrie 2013, 02:22
Daniel,s-a strigat si "mu*e Steaua"...dar tu n-ai de unde sa stii ca n-ai fost acolo...trebuia sa vii sa ragusesti si tu f*tu-te-n gura!
23 septembrie 2013, 22:19
Felicitari pentru articol.Chiar sunt multi care nu ar trebui sa vina la stadion sau sa se laude cu echipa locala.
23 septembrie 2013, 21:01
Imi pare rau ca traiesc intr-un oras unde-primarul cere autografe de la o echipa adversa;-staf-ul tehnic impreuna cu sfaiter si iftimie pupa in c ur pe stelisti;-dupa ce v-au umilit in fata la Raspsodia a-ti continuat sa cereti mila si autografe dupa meci;-nu aveti mandrie ,sunteti supusi si asa o sa muriti-gainarii din galerie (frustrati) le-a fost rusine sa tina cu Fc Botosani ("moldoveni, mandri moldoveni...). De m ui e steaua m ui e steaua nu ati auzit???Sunt multe de spus dar ma bucur totusi ca echipa a avut curajul si taria de a lupta fara sa priveasca steaua ca fiind Dumnezeu pe pamant..FELICITARI FC BOTOSANI , sunteti cei mai tari.
23 septembrie 2013, 20:47
ca daca nu "CE"????? daca vorbeau urat ce se intampla??? va dadea afara din tara?? Tipam din fata stadionului. Pupatori in c ur , v-ati facut de kk si voi si samantzarii din tribune... RUSINE>>RUSINE>>
23 septembrie 2013, 20:02
AM MAI SPUSO MULTORA...NU MERITAM ECHIPA DE LIGA1...EU SI ALTI MULTI CONCETATENI CARE SUNTEM SUPORTERI BT AM STAT ACASA PT CA NU NE AM PERMIS SUMA DE BILET...SI ATUNCI AU VENIT SUCEVENII IESENII CU TOTII PENTRU STEAUA NU PENTRU FC BOTOSANI..SI ASA A AVUT STEAUA SUSTINATORI LA BT ...DACA IFTIME TINEA LA NOI BOTOSENENII ......DAR A TINUT LA BUZUNARUL SAU ....
23 septembrie 2013, 19:28
articol de kkt, ziarist din acelasi material...
23 septembrie 2013, 18:53
Meciul va ramane un reper pentru istoria sportiva a Botosaniului.Desigur ca,sunt excese in titluri,subtitluri mai plastice,dar sa retinem ca articolele sunt realizate in contratimp,pentru a prinde actualitatea evenimentului.Ar fi utila si colaborarea cu oameni specialisti in regie,in organizarea de spectacole...La fel,e un prilej de a vedea si pozitivul.mai ales pentru ziaristii de la Bucuresti!Golul nostru nu a fost o reusita?
23 septembrie 2013, 18:25
ASTIA SUNTEM NOI, VAI DE NOI, NU MAI AVEM NICI MANDRIE IN NOI.ARTICOLUL ESTE BUN SI PREZINTA REALITAEA.
23 septembrie 2013, 18:02
Galeria nu a vorbit urat de steaua pentru ca li s-a interzis. Au inceput sa stige ceva insa au fost avertizati ca daca mai striga asa ii da afara
23 septembrie 2013, 16:55
Felicitari pentru articol. Foarte bun.
23 septembrie 2013, 16:35
Era implicat si un anume minoritar BADAI , acelasi individ care-si paria iubita ( CRISTINA CIORNEI ) la biliard la Rapsodia . Din bun simt nu dezvolt mai mult acest subiect .
23 septembrie 2013, 13:11
Ce tzarani!!!!!! Doamne ce TZARANI !!!!!!Pacat de baietii astia care au muncit si aproape ca si-au dat viata pe teren. In tribune doar mancatori de seminte sau mancatori de ca cat. Cum e posibil sa tii cu steaua cand joaca echipa din orasul tau??????? Sunteti penibili (aici intra si galeria care n-a fost in stare sa vb urat de steaua....;aproape ca i-ati pupat in cU r 0
23 septembrie 2013, 12:19
Umilinta poate fi numai cu cocosul , alea cica majorete si la urma imn de tot rasul . La poarta a venit unu de la fc la costum cu un maldar de chei si injura de mama focului , e normal ? Domnule Sfaiter ce oameni ai la stadion ? Ala de la poarta avea un ecuson mare dar il purta ascuns, pacat ca avea urme de par alb .
23 septembrie 2013, 11:57
O "scriere" de cacao.Multe greseli,virgule puse aiurea si fondul articolului de bazar.
23 septembrie 2013, 11:53
Pai tu ca ziarist ce esti , in loc sa ii iei la trei parale pe colegii tai de breasla de la bucale, CRITICI ACESTE MOMENTE PREZENTATE DE NISTE ELEVI CARE AU VENIT ORGANIZAT,CIVILIZAT ,CONDUSI DE CATRE NISTE OAMENI CARE AI FACUT CEVA PENTRU ORAS.POATE TOTUSI NU CENZUREZI COMENTARIILE CARE NU ITI SUNT PE PLAC.
23 septembrie 2013, 10:38
Se pare ca de modul cum este "folosit"menegmentul sportiv asa este conceput si articolul.Nu stiu unde a practicat o disciplina sportiva unde a studiat ziaristica dar se vede" cunosterea ""FENOMENULUI SPORTIV "
23 septembrie 2013, 10:25
umilința a început-o,iftimie,când a pus asemenea prețuri la bilete,dacă nu este așa o echipă mare steaua atunci de ce nu a lăsat prețurile la fel ci a încercat să profite de pe urma lor???
23 septembrie 2013, 09:39
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.