Știrea zilei
FC Botoşani – Steaua, meciul şi ziua în care s-a batjocorit oraşul – VIDEO & GALERIE FOTO 
Ironiile şi miştourile unei părţi a presei centrale, care a prefaţat cu sarcasm partida FC Botoşani – Steaua Bucureşti din etapa a VIII - a a Ligii I, au fost alimentate chiar de staff-ul administrativ al echipei fanion a judeţului. Partida istorică de duminică, prima oficială jucată de multipla campioană a României la Botoşani, a avut parte de un generos moment folcloric.
FC Botosani Steaua

Dansuri populare pe tărâmul lui Vaşvari şi Bourceanu

După ce vestitul imn cu a sa mascotă „Cocoşel Botoşel” a generat o băşcălie generală, oficialii clubului s-au gândit că nu ar fi rău să invite ansamblul „Balada” FC Botosani Steaua folclor să se producă în faţa miilor de oameni şi a atâtor televiziuni şi publicaţii centrale. Cinci perechi de dansatori îmbrăcaţi în costume populare, din care bineînţeles că nu au lipsit celebrele căciuli brumării de miel, au dansat de mama focului în cercul de la centrul terenului spre amuzamentul oficialilor de la Steaua Bucureşti şi a jurnaliştilor din presa centrală. Nu au lipsit din cântul popular tradiţionalele „frunză verde”, „măi flăcăi” şi „să răsară busuioc”. Dansul de pe Stadionul Municipal a fost executat în condiţiile în care cu trei ore înainte de meci preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer şi mai ales antrenorul principal Cristi Popovici pregăteau meciul cu Steaua la… Târgul Agro-Zoo de la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Pauză cu dansuri ţigăneşti

„Cocoşel Botoşel”, rebotezat „Cocoşul” şi dansul popular nu au fost îndeajuns pentru organizatori. În pauza meciului, în acelaşi cerc de la centrului terenului, fc botosani steaua dansuri tiganesti când în tribune se aflau peste 8.000 de oameni, şi-a făcut apariţia o trupă de dansuri ţigăneşti. Melodia a fost interpretată în limba romanes, astfel încât nu a fost cazul de fredonări. În acel moment a reacţionat însă galeria Stelei. Paşnici şi cu puţine invective până atunci, fanii echipei din Ghencea au scandat în repetate rânduri: „la ţigani, m… la ţigani”.
„Încercăm de toate. Sigur că, nu toate se potrivesc, dar încercăm spectacol lângă spectacol, în pauzele meciului se poate vedea orice. Repet, nu ştiu dacă e cea mai bună alegere dansul sau… da’ nu mai contează. Problema noastră este că, dacă întrebaţi pe alţii care vin din afară, văd un lucru nou la Botoşani, adică văd o chestiune care ţine de organizare de ştaif, de ţinută şi acesta e un lucru foarte important, că la nici un capitol nu suntem corigenţi şi suntem pe o cale a normalităţii”, a afirmat după meci Valeriu Iftime, preşedintele consiliului de administraţie de la FC Botoşani. 

Mii de botoşăneni au săltat de bucurie la golurile Stelei

Ciudăţeniile nu au lipsit nici în timpul desfăşurării propriu-zise a partidei. Cele două goluri marcate de Steaua Bucureşti au fost însoţite de urale venite mai ales de la peluza dinspre bulevardul Mihai Eminescu. Aproximativ un sfert dintre spectatorii de pe Stadionul Municipal s-au bucurat atunci când FC Botoşani a primit cele două goluri, lucru care nu se poate vedea chiar în fiecare zi nu doar în Liga I, ci în orice ţară cât de cât civilizată. De altfel, o mulţime de botoşăneni au venit pe Stadionul Municipal Botoşani îmbrăcaţi ostentativ cu tricouri ale Stelei ori purtând fulare sau eşarfe roş-albastre. Tonul la manifestările cel puţin paradoxale l-a dat însuşi primarul Ovidiu Portariuc, care cu o zi înainte a aşteptat campioana en-titre la Hotel Rapsodia şi a declarat la ProTV că el este stelist.Sesizând ceea ce se întâmplă, galeria de la FC Botoşani a făcut un apel general la începutul partidei către spectatori să-i încurajeze pe băieţii lui Cristi Popovici şi nu pe cei pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf. „Susţineţi echipa locală, nu cele din capitală” şi „Botoşaniul suntem noi”, au fost două dintre mesajele de pe bannerele afişate de „Dark Hooligans”. Apelul nu a avut ecou şi a fost reluat după pauză cu noi mesaje: „Adevărata dragoste este în ţară”, „Vouă vă pasă doar de palmares şi trofee, de asta iubiţi echipele din capitală”.
Atitudinea unei bune părţi a spectatorilor nu a fost trecută cu vederea nici de finanţatorul FC Botoşani.
„Am văzut astăzi oameni, femei în tribună, oameni care nu au fost de multă vreme la un meci de fotbal şi stăm ca la teatru, când e o tragedie. Nu poţi exalta, nu poţi să cânţi pentru că n-avem instrucţia asta, n-avem educaţia asta”, a declarat Valeriu Iftime.

Umilinţă prin gard

Multor suporteri ai Stelei nu le-au ajuns porţia de umilinţă de sâmbătă, când jucătorii au intrat în Hotelul Rapsodia fără să îi bage în seamă şi după două ore în care i-au ţinut afară i-au primit cu jandarmi şi bodyguarzi. La finalul partidei de duminică în jur de 200 de susţinători ai campioanei en-titre i-au aşteptat din nou în zona vestiarelor. Zeci de minute au stat din nou degeaba, cu excepţia lui Tătăruşanu, care a donat o pereche de mănuşi, ceilalţi jucători şi antrenori de la fc botosani steaua suporteri  Steaua ignorând complet suporterii. Aceştia s-au urcat pe ziduri, pe balcoane, pe garduri, doar-doar vreun stelist va veni să le acorde un autograf, lucru care însă nu s-a întâmplat. În disperare de cauză unii suporteri s-au băgat prin crăpătura din partea de jos a gardului, oferind o veritabilă imagine a umilinţei, însă nici aşa nu au reuşit să îi impresioneze pe stelişti. Aceştia l-au aşteptat pe Laurenţiu Reghecampf, după care au urcat în autocar şi duşi au fost, doar preşedintele Mihai Stoica aplaudând de pe scaun, în timp ce fotbaliştii nu s-au obosit nici măcar să facă din mâini. În perioada în care cei 200 de suporteri îi aşteptau pe stelişti, de la vestiare ieşeau jucătorii de la FC Botoşani. În afara câtorva încurajări, nici un microbist de acolo n-a vrut vreo poză sau un autograf de la jucătorii echipei care reprezintă oraşul şi care au reuşit să egaleze o performanţă veche de 60 de ani - o promovată neînvinsă timp de şapte etape - şi să stea trei săptămâni pe primul loc din Liga I.
VEZI ŞI:
ProTV, băşcălie maximă cu Botoşani – Steaua: mai mulţi oameni la un târg de vaci şi oi VIDEO

“Hai, pi ei" şi "faşim un egal istoric!”

În aceste condiţii cronica din ProSport de la FC Botoşani – Steaua pare una cât se poate firească:
 “Şi faşim băi? Batem ori nu?”, se întreabă suporterii botoşeneni pe culoarele stadionului! O aglomeraţie de nedescris, maşini de fiţă, în care este prezentă toată spuma Moldovei de Nord, şi mult optimism. FC Botoşani este pentru prima oară în istorie în Liga I, iar până la meciul cu roş-albaştrii a adunat o zestre de cincisprezece puncte, deci fanii au putut visa într-o minune.
La pauză, suporterii botoşăneni încă speră: “Măcar să le dăm un gol… Sau două, şi faşim un egal istoric!” Şi, de la cabine, elevii lui Popovici parcă s-au “tunat”. O lovitură liberă executată puternic de Vaşvari, mingea este respinsă de Tătăruşanu, iar Ciprian Dinu reduce din diferenţă! E 2-1, iar stadionul explodează! “Hai, pi ei! Steaua nu mai joacă nimic, nici Cristea, că se mărită Bianca”, urlă de bucurie ultraşii moldoveni.

VEZI ŞI:
INCREDIBIL: În buza meciului cu Steaua Popovici&Şfaiţer la Popăuţi - FOTOGALERIE
[[banner]]
GOLURILE ŞI MECIUL MINUT CU MINUT:
ACUM: Meciul anului –FC Botoşani – Steaua Bucureşti LIVE TEXT 1 - 2 FINAL
[[galerie-foto]]

Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Bravo pentru articol și pentru atitudinea față de țărani. Susțineți echipa locală!
4 mai 2014, 19:23
Domnu ziarist, v-ati mirat ca o parte din peluza Sud s-a bucurat la golurile Stelei.Daca erati informat ,stiati ca acolo s-a amenajat un sector special (altul decit galeria Stelei de la Bucuresti)pentru sustinatorii Stelei din judetele vecine plus cei din BT.daca erau stelisti,ati fi vrut sa plinga la golurile Stelei?s-au bucurat si ei ca tot omul.Asa este si la Iasi asa a fost si la SV cu multi ani in urma.La Piatra Neamt la fel.Nu mai fiti siderat si uimit.N-are sens.face rau la inima
24 septembrie 2013, 02:22
Daniel,s-a strigat si "mu*e Steaua"...dar tu n-ai de unde sa stii ca n-ai fost acolo...trebuia sa vii sa ragusesti si tu f*tu-te-n gura!
23 septembrie 2013, 22:19
Felicitari pentru articol.Chiar sunt multi care nu ar trebui sa vina la stadion sau sa se laude cu echipa locala.
23 septembrie 2013, 21:01
Imi pare rau ca traiesc intr-un oras unde-primarul cere autografe de la o echipa adversa;-staf-ul tehnic impreuna cu sfaiter si iftimie pupa in c ur pe stelisti;-dupa ce v-au umilit in fata la Raspsodia a-ti continuat sa cereti mila si autografe dupa meci;-nu aveti mandrie ,sunteti supusi si asa o sa muriti-gainarii din galerie (frustrati) le-a fost rusine sa tina cu Fc Botosani ("moldoveni, mandri moldoveni...). De m ui e steaua m ui e steaua nu ati auzit???Sunt multe de spus dar ma bucur totusi ca echipa a avut curajul si taria de a lupta fara sa priveasca steaua ca fiind Dumnezeu pe pamant..FELICITARI FC BOTOSANI , sunteti cei mai tari.
23 septembrie 2013, 20:47
ca daca nu "CE"????? daca vorbeau urat ce se intampla??? va dadea afara din tara?? Tipam din fata stadionului. Pupatori in c ur , v-ati facut de kk si voi si samantzarii din tribune... RUSINE>>RUSINE>>
23 septembrie 2013, 20:02
AM MAI SPUSO MULTORA...NU MERITAM ECHIPA DE LIGA1...EU SI ALTI MULTI CONCETATENI CARE SUNTEM SUPORTERI BT AM STAT ACASA PT CA NU NE AM PERMIS SUMA DE BILET...SI ATUNCI AU VENIT SUCEVENII IESENII CU TOTII PENTRU STEAUA NU PENTRU FC BOTOSANI..SI ASA A AVUT STEAUA SUSTINATORI LA BT ...DACA IFTIME TINEA LA NOI BOTOSENENII ......DAR A TINUT LA BUZUNARUL SAU ....
23 septembrie 2013, 19:28
articol de kkt, ziarist din acelasi material...
23 septembrie 2013, 18:53
Meciul va ramane un reper pentru istoria sportiva a Botosaniului.Desigur ca,sunt excese in titluri,subtitluri mai plastice,dar sa retinem ca articolele sunt realizate in contratimp,pentru a prinde actualitatea evenimentului.Ar fi utila si colaborarea cu oameni specialisti in regie,in organizarea de spectacole...La fel,e un prilej de a vedea si pozitivul.mai ales pentru ziaristii de la Bucuresti!Golul nostru nu a fost o reusita?
23 septembrie 2013, 18:25
ASTIA SUNTEM NOI, VAI DE NOI, NU MAI AVEM NICI MANDRIE IN NOI.ARTICOLUL ESTE BUN SI PREZINTA REALITAEA.
23 septembrie 2013, 18:02
Galeria nu a vorbit urat de steaua pentru ca li s-a interzis. Au inceput sa stige ceva insa au fost avertizati ca daca mai striga asa ii da afara
23 septembrie 2013, 16:55
Felicitari pentru articol. Foarte bun.
23 septembrie 2013, 16:35
Era implicat si un anume minoritar BADAI , acelasi individ care-si paria iubita ( CRISTINA CIORNEI ) la biliard la Rapsodia . Din bun simt nu dezvolt mai mult acest subiect .
23 septembrie 2013, 13:11
Ce tzarani!!!!!! Doamne ce TZARANI !!!!!!Pacat de baietii astia care au muncit si aproape ca si-au dat viata pe teren. In tribune doar mancatori de seminte sau mancatori de ca cat. Cum e posibil sa tii cu steaua cand joaca echipa din orasul tau??????? Sunteti penibili (aici intra si galeria care n-a fost in stare sa vb urat de steaua....;aproape ca i-ati pupat in cU r 0
23 septembrie 2013, 12:19
Umilinta poate fi numai cu cocosul , alea cica majorete si la urma imn de tot rasul . La poarta a venit unu de la fc la costum cu un maldar de chei si injura de mama focului , e normal ? Domnule Sfaiter ce oameni ai la stadion ? Ala de la poarta avea un ecuson mare dar il purta ascuns, pacat ca avea urme de par alb .
23 septembrie 2013, 11:57
O "scriere" de cacao.Multe greseli,virgule puse aiurea si fondul articolului de bazar.
23 septembrie 2013, 11:53
Pai tu ca ziarist ce esti , in loc sa ii iei la trei parale pe colegii tai de breasla de la bucale, CRITICI ACESTE MOMENTE PREZENTATE DE NISTE ELEVI CARE AU VENIT ORGANIZAT,CIVILIZAT ,CONDUSI DE CATRE NISTE OAMENI CARE AI FACUT CEVA PENTRU ORAS.POATE TOTUSI NU CENZUREZI COMENTARIILE CARE NU ITI SUNT PE PLAC.
23 septembrie 2013, 10:38
Se pare ca de modul cum este "folosit"menegmentul sportiv asa este conceput si articolul.Nu stiu unde a practicat o disciplina sportiva unde a studiat ziaristica dar se vede" cunosterea ""FENOMENULUI SPORTIV "
23 septembrie 2013, 10:25
umilința a început-o,iftimie,când a pus asemenea prețuri la bilete,dacă nu este așa o echipă mare steaua atunci de ce nu a lăsat prețurile la fel ci a încercat să profite de pe urma lor???
23 septembrie 2013, 09:39
Sondaj
Trebuie dărâmate garajele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cât am fost în liceu, am jucat volei în sala teatrului și am organizat baluri pentru boboci. În cazul meu... m-am ocupat mai mult de baluri decât de volei”, Octavian Strunilă, actor originar din Dorohoi ...
astratex.ro
Curs valutar
23 august 2019
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.