Știrea zilei
FC Botoşani – Steaua, meciul şi ziua în care s-a batjocorit oraşul – VIDEO & GALERIE FOTO 
Ironiile şi miştourile unei părţi a presei centrale, care a prefaţat cu sarcasm partida FC Botoşani – Steaua Bucureşti din etapa a VIII - a a Ligii I, au fost alimentate chiar de staff-ul administrativ al echipei fanion a judeţului. Partida istorică de duminică, prima oficială jucată de multipla campioană a României la Botoşani, a avut parte de un generos moment folcloric.
FC Botosani Steaua

Dansuri populare pe tărâmul lui Vaşvari şi Bourceanu

După ce vestitul imn cu a sa mascotă „Cocoşel Botoşel” a generat o băşcălie generală, oficialii clubului s-au gândit că nu ar fi rău să invite ansamblul „Balada” FC Botosani Steaua folclor să se producă în faţa miilor de oameni şi a atâtor televiziuni şi publicaţii centrale. Cinci perechi de dansatori îmbrăcaţi în costume populare, din care bineînţeles că nu au lipsit celebrele căciuli brumării de miel, au dansat de mama focului în cercul de la centrul terenului spre amuzamentul oficialilor de la Steaua Bucureşti şi a jurnaliştilor din presa centrală. Nu au lipsit din cântul popular tradiţionalele „frunză verde”, „măi flăcăi” şi „să răsară busuioc”. Dansul de pe Stadionul Municipal a fost executat în condiţiile în care cu trei ore înainte de meci preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer şi mai ales antrenorul principal Cristi Popovici pregăteau meciul cu Steaua la… Târgul Agro-Zoo de la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Pauză cu dansuri ţigăneşti

„Cocoşel Botoşel”, rebotezat „Cocoşul” şi dansul popular nu au fost îndeajuns pentru organizatori. În pauza meciului, în acelaşi cerc de la centrului terenului, fc botosani steaua dansuri tiganesti când în tribune se aflau peste 8.000 de oameni, şi-a făcut apariţia o trupă de dansuri ţigăneşti. Melodia a fost interpretată în limba romanes, astfel încât nu a fost cazul de fredonări. În acel moment a reacţionat însă galeria Stelei. Paşnici şi cu puţine invective până atunci, fanii echipei din Ghencea au scandat în repetate rânduri: „la ţigani, m… la ţigani”.
„Încercăm de toate. Sigur că, nu toate se potrivesc, dar încercăm spectacol lângă spectacol, în pauzele meciului se poate vedea orice. Repet, nu ştiu dacă e cea mai bună alegere dansul sau… da’ nu mai contează. Problema noastră este că, dacă întrebaţi pe alţii care vin din afară, văd un lucru nou la Botoşani, adică văd o chestiune care ţine de organizare de ştaif, de ţinută şi acesta e un lucru foarte important, că la nici un capitol nu suntem corigenţi şi suntem pe o cale a normalităţii”, a afirmat după meci Valeriu Iftime, preşedintele consiliului de administraţie de la FC Botoşani. 

Mii de botoşăneni au săltat de bucurie la golurile Stelei

Ciudăţeniile nu au lipsit nici în timpul desfăşurării propriu-zise a partidei. Cele două goluri marcate de Steaua Bucureşti au fost însoţite de urale venite mai ales de la peluza dinspre bulevardul Mihai Eminescu. Aproximativ un sfert dintre spectatorii de pe Stadionul Municipal s-au bucurat atunci când FC Botoşani a primit cele două goluri, lucru care nu se poate vedea chiar în fiecare zi nu doar în Liga I, ci în orice ţară cât de cât civilizată. De altfel, o mulţime de botoşăneni au venit pe Stadionul Municipal Botoşani îmbrăcaţi ostentativ cu tricouri ale Stelei ori purtând fulare sau eşarfe roş-albastre. Tonul la manifestările cel puţin paradoxale l-a dat însuşi primarul Ovidiu Portariuc, care cu o zi înainte a aşteptat campioana en-titre la Hotel Rapsodia şi a declarat la ProTV că el este stelist.Sesizând ceea ce se întâmplă, galeria de la FC Botoşani a făcut un apel general la începutul partidei către spectatori să-i încurajeze pe băieţii lui Cristi Popovici şi nu pe cei pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf. „Susţineţi echipa locală, nu cele din capitală” şi „Botoşaniul suntem noi”, au fost două dintre mesajele de pe bannerele afişate de „Dark Hooligans”. Apelul nu a avut ecou şi a fost reluat după pauză cu noi mesaje: „Adevărata dragoste este în ţară”, „Vouă vă pasă doar de palmares şi trofee, de asta iubiţi echipele din capitală”.
Atitudinea unei bune părţi a spectatorilor nu a fost trecută cu vederea nici de finanţatorul FC Botoşani.
„Am văzut astăzi oameni, femei în tribună, oameni care nu au fost de multă vreme la un meci de fotbal şi stăm ca la teatru, când e o tragedie. Nu poţi exalta, nu poţi să cânţi pentru că n-avem instrucţia asta, n-avem educaţia asta”, a declarat Valeriu Iftime.

Umilinţă prin gard

Multor suporteri ai Stelei nu le-au ajuns porţia de umilinţă de sâmbătă, când jucătorii au intrat în Hotelul Rapsodia fără să îi bage în seamă şi după două ore în care i-au ţinut afară i-au primit cu jandarmi şi bodyguarzi. La finalul partidei de duminică în jur de 200 de susţinători ai campioanei en-titre i-au aşteptat din nou în zona vestiarelor. Zeci de minute au stat din nou degeaba, cu excepţia lui Tătăruşanu, care a donat o pereche de mănuşi, ceilalţi jucători şi antrenori de la fc botosani steaua suporteri  Steaua ignorând complet suporterii. Aceştia s-au urcat pe ziduri, pe balcoane, pe garduri, doar-doar vreun stelist va veni să le acorde un autograf, lucru care însă nu s-a întâmplat. În disperare de cauză unii suporteri s-au băgat prin crăpătura din partea de jos a gardului, oferind o veritabilă imagine a umilinţei, însă nici aşa nu au reuşit să îi impresioneze pe stelişti. Aceştia l-au aşteptat pe Laurenţiu Reghecampf, după care au urcat în autocar şi duşi au fost, doar preşedintele Mihai Stoica aplaudând de pe scaun, în timp ce fotbaliştii nu s-au obosit nici măcar să facă din mâini. În perioada în care cei 200 de suporteri îi aşteptau pe stelişti, de la vestiare ieşeau jucătorii de la FC Botoşani. În afara câtorva încurajări, nici un microbist de acolo n-a vrut vreo poză sau un autograf de la jucătorii echipei care reprezintă oraşul şi care au reuşit să egaleze o performanţă veche de 60 de ani - o promovată neînvinsă timp de şapte etape - şi să stea trei săptămâni pe primul loc din Liga I.
VEZI ŞI:
ProTV, băşcălie maximă cu Botoşani – Steaua: mai mulţi oameni la un târg de vaci şi oi VIDEO

“Hai, pi ei" şi "faşim un egal istoric!”

În aceste condiţii cronica din ProSport de la FC Botoşani – Steaua pare una cât se poate firească:
 “Şi faşim băi? Batem ori nu?”, se întreabă suporterii botoşeneni pe culoarele stadionului! O aglomeraţie de nedescris, maşini de fiţă, în care este prezentă toată spuma Moldovei de Nord, şi mult optimism. FC Botoşani este pentru prima oară în istorie în Liga I, iar până la meciul cu roş-albaştrii a adunat o zestre de cincisprezece puncte, deci fanii au putut visa într-o minune.
La pauză, suporterii botoşăneni încă speră: “Măcar să le dăm un gol… Sau două, şi faşim un egal istoric!” Şi, de la cabine, elevii lui Popovici parcă s-au “tunat”. O lovitură liberă executată puternic de Vaşvari, mingea este respinsă de Tătăruşanu, iar Ciprian Dinu reduce din diferenţă! E 2-1, iar stadionul explodează! “Hai, pi ei! Steaua nu mai joacă nimic, nici Cristea, că se mărită Bianca”, urlă de bucurie ultraşii moldoveni.

VEZI ŞI:
INCREDIBIL: În buza meciului cu Steaua Popovici&Şfaiţer la Popăuţi - FOTOGALERIE
[[banner]]
GOLURILE ŞI MECIUL MINUT CU MINUT:
ACUM: Meciul anului –FC Botoşani – Steaua Bucureşti LIVE TEXT 1 - 2 FINAL
[[galerie-foto]]

Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Bravo pentru articol și pentru atitudinea față de țărani. Susțineți echipa locală!
4 mai 2014, 19:23
Domnu ziarist, v-ati mirat ca o parte din peluza Sud s-a bucurat la golurile Stelei.Daca erati informat ,stiati ca acolo s-a amenajat un sector special (altul decit galeria Stelei de la Bucuresti)pentru sustinatorii Stelei din judetele vecine plus cei din BT.daca erau stelisti,ati fi vrut sa plinga la golurile Stelei?s-au bucurat si ei ca tot omul.Asa este si la Iasi asa a fost si la SV cu multi ani in urma.La Piatra Neamt la fel.Nu mai fiti siderat si uimit.N-are sens.face rau la inima
24 septembrie 2013, 02:22
Daniel,s-a strigat si "mu*e Steaua"...dar tu n-ai de unde sa stii ca n-ai fost acolo...trebuia sa vii sa ragusesti si tu f*tu-te-n gura!
23 septembrie 2013, 22:19
Felicitari pentru articol.Chiar sunt multi care nu ar trebui sa vina la stadion sau sa se laude cu echipa locala.
23 septembrie 2013, 21:01
Imi pare rau ca traiesc intr-un oras unde-primarul cere autografe de la o echipa adversa;-staf-ul tehnic impreuna cu sfaiter si iftimie pupa in c ur pe stelisti;-dupa ce v-au umilit in fata la Raspsodia a-ti continuat sa cereti mila si autografe dupa meci;-nu aveti mandrie ,sunteti supusi si asa o sa muriti-gainarii din galerie (frustrati) le-a fost rusine sa tina cu Fc Botosani ("moldoveni, mandri moldoveni...). De m ui e steaua m ui e steaua nu ati auzit???Sunt multe de spus dar ma bucur totusi ca echipa a avut curajul si taria de a lupta fara sa priveasca steaua ca fiind Dumnezeu pe pamant..FELICITARI FC BOTOSANI , sunteti cei mai tari.
23 septembrie 2013, 20:47
ca daca nu "CE"????? daca vorbeau urat ce se intampla??? va dadea afara din tara?? Tipam din fata stadionului. Pupatori in c ur , v-ati facut de kk si voi si samantzarii din tribune... RUSINE>>RUSINE>>
23 septembrie 2013, 20:02
AM MAI SPUSO MULTORA...NU MERITAM ECHIPA DE LIGA1...EU SI ALTI MULTI CONCETATENI CARE SUNTEM SUPORTERI BT AM STAT ACASA PT CA NU NE AM PERMIS SUMA DE BILET...SI ATUNCI AU VENIT SUCEVENII IESENII CU TOTII PENTRU STEAUA NU PENTRU FC BOTOSANI..SI ASA A AVUT STEAUA SUSTINATORI LA BT ...DACA IFTIME TINEA LA NOI BOTOSENENII ......DAR A TINUT LA BUZUNARUL SAU ....
23 septembrie 2013, 19:28
articol de kkt, ziarist din acelasi material...
23 septembrie 2013, 18:53
Meciul va ramane un reper pentru istoria sportiva a Botosaniului.Desigur ca,sunt excese in titluri,subtitluri mai plastice,dar sa retinem ca articolele sunt realizate in contratimp,pentru a prinde actualitatea evenimentului.Ar fi utila si colaborarea cu oameni specialisti in regie,in organizarea de spectacole...La fel,e un prilej de a vedea si pozitivul.mai ales pentru ziaristii de la Bucuresti!Golul nostru nu a fost o reusita?
23 septembrie 2013, 18:25
ASTIA SUNTEM NOI, VAI DE NOI, NU MAI AVEM NICI MANDRIE IN NOI.ARTICOLUL ESTE BUN SI PREZINTA REALITAEA.
23 septembrie 2013, 18:02
Galeria nu a vorbit urat de steaua pentru ca li s-a interzis. Au inceput sa stige ceva insa au fost avertizati ca daca mai striga asa ii da afara
23 septembrie 2013, 16:55
Felicitari pentru articol. Foarte bun.
23 septembrie 2013, 16:35
Era implicat si un anume minoritar BADAI , acelasi individ care-si paria iubita ( CRISTINA CIORNEI ) la biliard la Rapsodia . Din bun simt nu dezvolt mai mult acest subiect .
23 septembrie 2013, 13:11
Ce tzarani!!!!!! Doamne ce TZARANI !!!!!!Pacat de baietii astia care au muncit si aproape ca si-au dat viata pe teren. In tribune doar mancatori de seminte sau mancatori de ca cat. Cum e posibil sa tii cu steaua cand joaca echipa din orasul tau??????? Sunteti penibili (aici intra si galeria care n-a fost in stare sa vb urat de steaua....;aproape ca i-ati pupat in cU r 0
23 septembrie 2013, 12:19
Umilinta poate fi numai cu cocosul , alea cica majorete si la urma imn de tot rasul . La poarta a venit unu de la fc la costum cu un maldar de chei si injura de mama focului , e normal ? Domnule Sfaiter ce oameni ai la stadion ? Ala de la poarta avea un ecuson mare dar il purta ascuns, pacat ca avea urme de par alb .
23 septembrie 2013, 11:57
O "scriere" de cacao.Multe greseli,virgule puse aiurea si fondul articolului de bazar.
23 septembrie 2013, 11:53
Pai tu ca ziarist ce esti , in loc sa ii iei la trei parale pe colegii tai de breasla de la bucale, CRITICI ACESTE MOMENTE PREZENTATE DE NISTE ELEVI CARE AU VENIT ORGANIZAT,CIVILIZAT ,CONDUSI DE CATRE NISTE OAMENI CARE AI FACUT CEVA PENTRU ORAS.POATE TOTUSI NU CENZUREZI COMENTARIILE CARE NU ITI SUNT PE PLAC.
23 septembrie 2013, 10:38
Se pare ca de modul cum este "folosit"menegmentul sportiv asa este conceput si articolul.Nu stiu unde a practicat o disciplina sportiva unde a studiat ziaristica dar se vede" cunosterea ""FENOMENULUI SPORTIV "
23 septembrie 2013, 10:25
umilința a început-o,iftimie,când a pus asemenea prețuri la bilete,dacă nu este așa o echipă mare steaua atunci de ce nu a lăsat prețurile la fel ci a încercat să profite de pe urma lor???
23 septembrie 2013, 09:39
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.