Știrea zilei
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect

27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.

Prefectul NU a pus pe ordinea de zi și învestirea primarului


Lupta pentru funcția de primar nu a încetat însă nici măcar în preziua depunerii jurământului.


Inițial, prefectul Dan Nechifor a convocat ședința de învestire, însă doar pentru constituirea noului Consiliu Local, nu și pentru depunerea jurământului de către Cosmin Andrei în calitate de primar.


Iar motivul pleca de la decizia magistraților Judecătoriei Botoșani privind validarea mandatului, care a fost atacată cu apel de primarul încă în funcție, Cătălin Flutur.


Tribunalul s-a pronunțat și a respins ca nefondat apelul, însă prefectul susținea că în lipsa unei comunicări oficiale nu a putut include în ordin și partea de învestire a lui Cosmin Andrei.


„Ordinul de convocare este doar pentru Consiliul Local. Știu că s-a dat o hotărâre, dar nu am ajuns încă, sunt la învestire la Mihai Eminescu, ar trebui teoretic acea hotărâre definitivă să mi-o comunice și mie, să-mi fie opozabilă. Așa, pur și simplu să mă sesizez eu de pe site-ul Tribunalului, e cam greu, nu e opozabilă. Poate mi-o comunică în cursul zilei de azi (luni – n.r.), mai am două primării la care trebuie să-mi comunice, Cristești și Nicșeni, nu mi-au comunicat hotărârile. Teoretic aș avea timp, numai să văd dacă mi-o comunică”,


Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

 

Andrei nu ar fi avut ce să caute la ședință


Situația era însă una de-a dreptul fără precedent pentru municipiul Botoșani. Iată de ce...


La ședință ar fi urmat să depună jurământul doar 18 dintre cei 23 de consilieri locali, adică doar cei aleși direct, nu și supleanții. Printre cei 18 se regăsește și primarul în exercițiu, Cătălin Flutur, care a optat pentru mandatul de consilier local în detrimentul celui de consilier județean, dar nu și Cosmin Andrei, care a renunțat la calitatea de consilier fiindcă este incompatibilă cu cea de primar. Astfel, (vice)primarul ajungea în postura în care nu avea ce să caute la ședința convocată de prefect întrucât consilier nu este, iar învestirea primarului nu se afla pe ordinea de zi.

 

Pesediștii, din nou la avocat


Aflând de ordinul dat de prefect, social-democrații au apelat din nou la avocat, ca să solicite de la Tribunal încheierea de ședință prin care s-a respins apelul lui Cătălin Flutur și s-a menținut validarea lui Cosmin Andrei. Avocata Paula Berențan, care a reprezentat PSD și în Biroul Electoral de Circumscripție Municipală, a reușit să obțină documentul solicitat, care pe la amiază a fost depus la Prefectură.


După ce primit actele, primul reprezentant al Guvernului în județ, care fusese acuzat încă din preajma campaniei electorale că face jocul PNL-ului prin emiterea unor ordine de încetare a mandatelor unor aleși locali ce ulterior au fost desființate în instanță, a revenit asupra ordinului emis pe data de 20 octombrie și a introdus al doilea punct pe ordinea de zi, ”Depunerea jurământului de către primar”.


Astfel, după o lună de la alegerile locale, termen atât de lung și din cauza prevederilor Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, noul primar își va începe mandatul. De altfel, unii membri ai cabinetului lui Cătălin Flutur au început de luni să își anunțe plecarea.

 

UPDATE: În cursul dimineții de marți, 27 octombrie 2020, prefectul Dan Nechifor a arătat că procesul pierdut la Tribunalul Botoșani de către Prefectura Botoșani, și care îl viza pe consilierul local Viorel Sorohan, care a migrat de la PNL la ALDE, a fost câștigat la Curtea de Apel Suceava.

 

loading...
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
Loading...
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
,,PERFECT' de căcat, au sperat până în ultima clipă.. poate, poate vreo făcătură să nu fie Andrei ales primar. Ce să ceri de la niște bandiți peneliști. Iar pentru ,,parchetul firea-neînregistrat', multă ,,clanță' s-au cum zicea-ți voi mereu ,,M#IE...PNL' - V-am tras-o la per total! HaHaHa!!!
27 octombrie 2020, 19:25
ati votat PACHETUL FIEREA,sa fiti sanatosi dragi botosaneni.......4 ani de SIGURANTA ROSIE o sa aiba toti botosanenii! .........alinutza la judet si mutulica la municipiu!!!!!
27 octombrie 2020, 13:17
Pentru presa independenta
27 octombrie 2020, 12:05
Rusineeeee, fluture! Ai platit mia de lei?
27 octombrie 2020, 07:28
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.4 o C
Dorohoi
-4.2 o C
Bucecea
-4.5 o C
Darabani
-3.2 o C
Saveni
-4.4 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.