Știrea zilei
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect

27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.

Prefectul NU a pus pe ordinea de zi și învestirea primarului


Lupta pentru funcția de primar nu a încetat însă nici măcar în preziua depunerii jurământului.


Inițial, prefectul Dan Nechifor a convocat ședința de învestire, însă doar pentru constituirea noului Consiliu Local, nu și pentru depunerea jurământului de către Cosmin Andrei în calitate de primar.


Iar motivul pleca de la decizia magistraților Judecătoriei Botoșani privind validarea mandatului, care a fost atacată cu apel de primarul încă în funcție, Cătălin Flutur.


Tribunalul s-a pronunțat și a respins ca nefondat apelul, însă prefectul susținea că în lipsa unei comunicări oficiale nu a putut include în ordin și partea de învestire a lui Cosmin Andrei.


„Ordinul de convocare este doar pentru Consiliul Local. Știu că s-a dat o hotărâre, dar nu am ajuns încă, sunt la învestire la Mihai Eminescu, ar trebui teoretic acea hotărâre definitivă să mi-o comunice și mie, să-mi fie opozabilă. Așa, pur și simplu să mă sesizez eu de pe site-ul Tribunalului, e cam greu, nu e opozabilă. Poate mi-o comunică în cursul zilei de azi (luni – n.r.), mai am două primării la care trebuie să-mi comunice, Cristești și Nicșeni, nu mi-au comunicat hotărârile. Teoretic aș avea timp, numai să văd dacă mi-o comunică”,


Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

 

Andrei nu ar fi avut ce să caute la ședință


Situația era însă una de-a dreptul fără precedent pentru municipiul Botoșani. Iată de ce...


La ședință ar fi urmat să depună jurământul doar 18 dintre cei 23 de consilieri locali, adică doar cei aleși direct, nu și supleanții. Printre cei 18 se regăsește și primarul în exercițiu, Cătălin Flutur, care a optat pentru mandatul de consilier local în detrimentul celui de consilier județean, dar nu și Cosmin Andrei, care a renunțat la calitatea de consilier fiindcă este incompatibilă cu cea de primar. Astfel, (vice)primarul ajungea în postura în care nu avea ce să caute la ședința convocată de prefect întrucât consilier nu este, iar învestirea primarului nu se afla pe ordinea de zi.

 

Pesediștii, din nou la avocat


Aflând de ordinul dat de prefect, social-democrații au apelat din nou la avocat, ca să solicite de la Tribunal încheierea de ședință prin care s-a respins apelul lui Cătălin Flutur și s-a menținut validarea lui Cosmin Andrei. Avocata Paula Berențan, care a reprezentat PSD și în Biroul Electoral de Circumscripție Municipală, a reușit să obțină documentul solicitat, care pe la amiază a fost depus la Prefectură.


După ce primit actele, primul reprezentant al Guvernului în județ, care fusese acuzat încă din preajma campaniei electorale că face jocul PNL-ului prin emiterea unor ordine de încetare a mandatelor unor aleși locali ce ulterior au fost desființate în instanță, a revenit asupra ordinului emis pe data de 20 octombrie și a introdus al doilea punct pe ordinea de zi, ”Depunerea jurământului de către primar”.


Astfel, după o lună de la alegerile locale, termen atât de lung și din cauza prevederilor Codului Administrativ adoptat anul trecut de Guvernul Dăncilă, noul primar își va începe mandatul. De altfel, unii membri ai cabinetului lui Cătălin Flutur au început de luni să își anunțe plecarea.

 

UPDATE: În cursul dimineții de marți, 27 octombrie 2020, prefectul Dan Nechifor a arătat că procesul pierdut la Tribunalul Botoșani de către Prefectura Botoșani, și care îl viza pe consilierul local Viorel Sorohan, care a migrat de la PNL la ALDE, a fost câștigat la Curtea de Apel Suceava.

 

loading...
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE
După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.
Eșec la licitația de aproape 30 de milioane de euro pentru noile căi de rulare ale tramvaielor: Nimeni nu vine să piardă bani
Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Botoșani bate deocamdată pasul pe loc. Și în mod neașteptat, investiția privitoare la modernizarea infrastructurii de transport în comun, finanțată de Uniunea Europeană, a stârnit interes din partea companiilor private, însă până la un anumit punct.
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile
Doi tineri trec prin clipe grele după ce bebelușul lor s-a stins din viață la Maternitatea Botoșani. Îndurerată, familia lansează acuzații către cadrele medicale.
COVID - o boală cu bătaie lungă: Jumătate dintre botoșănenii tratați au rămas cu sechele după ce s-au vindecat
Până la sfârșitul acestei săptămâni erau declarați vindecați 3.285 de botoșăneni. Specialiștii susțin însă că mulți dintre ei au încă probleme de sănătate.
Administratorul unui pub și un comerciant au încercat desființarea hotărârii de închidere a piețelor și HoReCa, surpriză de proporții la Tribunal
Firma care administrează Grand Irish Pub și Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri în piață, au atacat în instanță hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) imediat după ce Guvernul a trasat o nouă serie de restricții, inclusiv interzicerea deplasării pe timpul nopții. Tribunalul a respins acțiunea, dar procesul are o poveste cu totul aparte.
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația
Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Botoșani, de două săptămâni la limita carantinei: ”E clar că la 6,00 NU voi declara carantină”, DAR...
Botoșaniul trăiește periculos în pandemie, de aproape două săptămâni rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 5,00, iar de la 6,00 se poate intra în carantină, potrivit actelor normative adoptate de Guvern.
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Loading...
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Loading...
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
,,PERFECT' de căcat, au sperat până în ultima clipă.. poate, poate vreo făcătură să nu fie Andrei ales primar. Ce să ceri de la niște bandiți peneliști. Iar pentru ,,parchetul firea-neînregistrat', multă ,,clanță' s-au cum zicea-ți voi mereu ,,M#IE...PNL' - V-am tras-o la per total! HaHaHa!!!
27 octombrie 2020, 19:25
ati votat PACHETUL FIEREA,sa fiti sanatosi dragi botosaneni.......4 ani de SIGURANTA ROSIE o sa aiba toti botosanenii! .........alinutza la judet si mutulica la municipiu!!!!!
27 octombrie 2020, 13:17
Pentru presa independenta
27 octombrie 2020, 12:05
Rusineeeee, fluture! Ai platit mia de lei?
27 octombrie 2020, 07:28
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.4 o C
Dorohoi
-4.2 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.3 o C
Saveni
-4.4 o C
Ştefăneşti
-2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.